تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804635148




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سرنوشت دراماتيك زمين


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سرنوشت دراماتيك زمين


تئاتر- فرزانه فخريان:
شايد بتوان بزرگ‌ترين مدافع لزوم حضور و درگيري هنرمندان در بحث‌هايي مانند تغييرات‌ آب و هوايي را، بيولوژيستي به نام «راجر پاين» دانست.

پاين در سال 1967 به همراه «اسكات مك‌وي»، كشف كرد كه وال‌هاي گوژپشت الگوي مكرري از اصوات را توليد مي‌كنند كه مي‌تواند مانند يك آواز، تجزيه و تحليل شود.

چنين كشفي، توجه فراگير مردم و مسئولان را به وضعيت وال‌ها و تجارت آن‌ معطوف كرد. با در دست داشتن چنين يافته‌‌اي ـ كه بسيار مهيج‌تر از آني بود كه تصور مي‌شد ـ دكتر پاين شروع به يافتن آهنگسازان، نويسندگان و نوازندگاني كرد كه بتوانند آن را وارد فرهنگ مردم كنند. «جودي كالينز» آوازها را در آلبوم سال 1970 خود، «وال‌ها و بلبل‌ها»، ثبت كرد و نتيجه هماني بود كه انتظار مي‌رفت: توجه و هوشياري بيشتر مردم. دكتر پاين معتقد است چنين اتفاقاتي درخصوص هنرمندان و تغييرات ‌آب‌ و هوايي نيز مي‌تواند اتفاق بيفتد.

با ديدگاه مشابهي، گروهي از نمايشنامه‌نويسان به دعوت فستيوالي در نيويورك دور هم جمع شدند تا با موضوع جلوگيري از تخريب زمين، نمايش‌هاي تك‌پرده‌اي بنويسند. «دون دليلو»، «ليزا كرون»، «جان عيسوران»، «سارا رول» و «جآن‌رابين بيتز»، از نويسندگاني هستند كه در اين بخش از دومين جشنواره فرهنگي دانشگاه نيويورك، در ماه گذشته، شركت كردند.

اين فستيوال سالانه -كه روز جهاني زمين منطبق با يكي از روزهاي برگزاري‌اش بود- امسال با عنوان «آب‌وهواي نگراني» به علل و زمينه‌هاي گرم‌شدن كره‌زمين پرداخت. «لورنس وشلر»، دبير اين جشنواره، درباره انتخاب چنين موضوعي مي‌گويد:«دانشمندان و برخي سياستمداران باريك‌بين فرصت فعاليت در اين زمينه را داشته‌اند اما آن طور كه بايد كاري از پيش نبرده‌اند؛ به‌نظر مي‌آيد حالا نوبت هنرمندان و در اينجا هنرمندان تئاتر، است.»

هدف از اين برنامه به‌گفته اين نويسنده -كه رياست بنياد علوم‌انساني دانشگاه نيويورك را نيز برعهده دارد - اين بوده كه به نمايشنامه‌نويسان فرصتي داده شود تا با يافتن ابعاد نوين دراماتيك دورنماي وضعيت محيطي كره زمين و به‌روي صحنه بردن آن، وجه مؤثر و آموزنده اين هنر را در اين زمينه ‌به‌ كار گيرند.

سال قبل با تلاش‌هاي همين نويسنده، 6 نمايش‌ مشابه در فستيوال فرهنگي شيكاگو اجرا شد. 3 مؤسسه نمايشي بزرگ اين شهر، هر كدام يك نمايشنامه‌نويس و يك مؤسسه ديگر را انتخاب كردند؛ آنها نيز هر كدام يك نمايشنامه‌نويس ديگر را برگزيدند.

فستيوال از اين 6 نويسنده خواست تا 6‌نمايشنامه تك‌پرده‌اي براي آگاه كردن مردم راجع به تغييرات آب‌و‌هوايي بنويسند. برگزاركنندگان از ابتدا سعي داشته‌اند تعداد نمايشنامه‌هايي با اين موضوع را افزايش دهند، بنابراين جشنواره امسال نيويورك از همكاري 9‌نمايشنامه‌نويس برخوردار بود و 9 نمايش كوتاه در طول 3 شبانه‌روز اجرا شد. چند نفر از مهم‌ترين و معروف‌ترين بازيگران تئاتر مانند «كاتلين كالفنت» نيز در اين فستيوال شركت داشتند.

در واقع همه نمايشنامه‌‌نويسان اين دوره با اين قضيه موافق بودند كه بحران گرم شدن زمين، نياز به توجه و اقدام فوري، به‌خصوص از نوع فرهنگي دارد. چند نفر درباره اهميت دستگاه سياسي در ارائه يك راه‌حل نوشتند و ديگران، براي توصيف آينده‌ محيط زيست زميني كه در حال تخريب است، ضدآرمان‌شهر ويران‌شونده و مبهمي را تجسم كردند.

«بيتز» معتقد است هنر تئاتر مي‌‌تواند دراين‌باره تأثير فزاينده داشته باشد: «هنرمندان تئاتر مي‌توانند براي اداي دين در اين زمينه راهي عالي و ساختارهايي منحصربه‌فرد انتخاب كنند؛ هر چند اين راه به باريكي سوراخ سوزن باشد.»

NYtimes.com

تاريخ درج: 17 ارديبهشت 1387 ساعت 09:22 تاريخ تاييد: 17 ارديبهشت 1387 ساعت 10:39 تاريخ به روز رساني: 17 ارديبهشت 1387 ساعت 10:23
 چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن