واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انحلالهيئتامنايعنيتعطيليحسابذخيرهارزي
بايزيد مردوخي يكي از طراحان تاسيس حساب ذخيره ارزي انحلال هيئت امناي حساب ذخيره ارزي را به معناي تعطيلي كامل نهادي به نام حساب ذخيره ارزي دانست و گفت: اين تعطيلي و انحلال شبيه انحلال سازمان برنامه و بودجه ريزي سابق است.
بايزيد مردوخي در گفتگو با مهر در خصوص انحلال هيئت امناي حساب ذخيره ارزي و واگذاري وظايف اين هيئت به كميسيون اقتصادي دولت، گفت: حساب ذخيره ارزي تعريف يك نظام بود و يك نهاد با تعريف مشخص نهاد، يعني سازو كار مربوط به خود را همانند هر نهادي داشت.
دبير اسبق هيئت امناي حساب ذخيره ارزي افزود: اين حساب نهادي دائمي، قانونمند و برپايه قانون بود و عملكردهاي اين حساب توانست يك رويه و روش به وجود آورد كه همه اجزاي اين نظام و نهاد از آن تبعيت كنند. اين حساب توانسته بود در طول 5 سال برنامه سوم توسعه، ميان بانك مركزي و بانكهاي دولتي سازگاري خاص و يك تعامل برقرار كند.
وي با بيان اينكه اين اجزا به هيئت امناي حساب ذخيره ارزي پاسخ مي دادند و با آن تعامل مثبت داشتند، افزود: اين نهاد براي مردم و دستگاه هاي اجرايي، سازمانهاي ذي ربط قابل دسترسي بود و اين دسترسي بسيار سهل و آسان بود.
مردوخي با تاكيد بر اينكه اين نهاد به شيوه بوروكراتيك عمل نمي كرد، تصريح كرد: هيئت امناي اين نهاد كه در بالاترين سطوح دولت بودند هر دو هفته يكبار و در مواردي هر هفته يكبار تشكيل جلسه مي دادند و با ذهنيت سازگار تمام ضوابط اين نهاد را به تصويب مي رساندند.
وي خاطرنشان كرد: جالب اين است كه اين نهاد يعني حساب ذخيره ارزي زمانيكه آغاز به كار كرد، تمام مقررات و آئين نامه هاي آن مكتوب و به تصويب رسيده بود و ابهامي براي اين نظام وجود نداشت.
برهمين اساس، هيئت امناي حساب ذخيره ارزي با ديد امناء عمل و تصميم گيري مي كرد، يعني امناي حساب ذخيره ارزي بودند، به عبارت ديگر براي اين حساب و حفظ آن اهميت قائل بودند و خواستار اين بودند كه دارايي اين حساب را به مصارفي برسانند كه در قانون ذكر شده بود و آن هم مصالح كشور، دولت و نسلهاي آينده بود.
وي انحلال هيئت امناي حساب ذخيره ارزي را به معناي تعطيلي كامل نهادي به نام حساب ذخيره ارزي دانست و گفت: اين تعطيلي و انحلال در حقيقت شبيه انحلال نهاد ديگري با نام سازمان برنامه و بودجه است، زيرا حساب ذخيره ارزي و هيئت امناي آن در رديف سازمان برنامه و بودجه سابق است.
به گفته دبير اسبق امناي حساب ذخيره ارزي، حساب ذخيره ارزي ايران در ميان كشورهاي نفتي و كشورهاي در حال توسعه به عنوان ابتكار و نوآوري سازگار با شرايط يك كشور نفتي در حال توسعه نگاه مي شد و عملكرد حساب را در سطح جهاني مي ستودند.
وي همچنين با اشاره به واگذاري اختيارات هيئت امناي حساب ذخيره ارزي به كميسيون اقتصادي دولت گفت: كميسيون اقتصادي دولت يك كميسيون مهم است كه لوايح اقتصادي دولت در آن چكش كاري مي شود و بخشنامه ها، تصويب نامه ها و آئين نامه هاي دولت و تصميمات اقتصادي دولت به اين كميسيون مي آيد و به صورت كاملا كارشناسي بررسي مي شود.
مردوخي افزود: از اهميت اين كميسيون همين بس است كه وقتي كميسيون مطلبي را تصويب مي كند، هيئت دولت بدون نگراني آن را به تائيد مي رساند.
وي گفت: اين كميسيون به دليل وظايف گسترده، مهم و خطير براي ديگران قابل دسترس نيست و اين كميسيون مشتري و ارباب رجوعي ندارد و مشتري و ارباب رجوع آنها فقط رئيس جمهور وهيئت وزيران هستند، به همين دليل همواره صدها پرونده و موضوع در نوبت رسيدگي دارند.
وي ادامه داد: به اين ترتيب اين كميسيون چگونه مي تواند كار هيئت امنا را انجام دهد؟ مگر اينكه اعتقاد داشته باشيم كه حساب ذخيره ارزي هم منحل شده و در نتيجه هيچ باري بر روي كميسيون اقتصادي دولت اضافه نمي كند.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]