واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دبير علمي هفتمين كنگره شنوايي كم شنوايي كودكان در بدو تولد قابل تشخيص است
علمي آموزشي. علوم پزشكي
به گفته دبير هفتمين كنگره شنوايي شناسي ايران كم شنوايي نوزادان را از همان ابتداي تولد با كمك روشها و تكنيكهاي شنوايي شناسي ميتوان تشخيص داد.
دكتر هما زرين كوب عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در حاشيه برگزاري هفتمين كنگره شنوايي شناسي در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا با بيان اين مطلب افزود
اختلال شنوايي يك مشكل آرام و پنهان است كه امروزه با انجام آزمايشهاي پيشرفته از جمله اتواكوستيك اميشن و ABRميتوان به ميزان كم شنوايي كودك حتي در اولين روزهاي بعد از تولد پي برد و درمان توانبخشي را هر چه سريعتر آغاز كرد.
وي گفت اغلب والدين اطلاعات كافي در مورد شنوايي شناسي ندارند و همين امر باعث ميشود نسبت به مشكل كم شنوايي كودكان خود غافل بمانند.
زرين كوب اضافه كرد دوران حساس زبان آموزي كودكان از بدو تولد تا پنج سالگي است كه در همين فاصله زماني ۳سالگي بسيار مهمتر است.
دبير علمي كنگره شنوايي شناسي اضافه كرد با توجه به تاثيري كه شنوايي در زبان آموزي كودك دارد بايد اين مشكل تا حدود شش ماهگي تشخيص داده شود و هر چقدر مشكل كم شنوايي آنها ديرتر تشخيص داده شود اثرات منفي بيشتري در رشد گفتاري كودك دارد.
وي گفت مشكل كم شنوايي مشخصه و علامت ظاهري خاصي ندارد كه والدين با ديدن آن علايم متوجه اين مشكل در نوزادان باشند بنابراين بايد در همان ابتداي تولد با مراجعه به مراكز شنوايي سنجي و انجام تستهاي ويژه اين كار از شنوايي نوزاد خود مطمئن شوند و در صورت وجود مشكل اقدامات درماني لازم را انجام دهند.
زرين كوب يادآور شد عواملي همچون ازدواج فاميلي ، مصرف خود سرانه داروها در دوران بارداري، در معرض اشعه قرار گرفتن و سابقه ضربه حين بارداري در بروز مشكل كم شنوايي كودكان موثر است.
وي افزود اما در عين حال ۵۰درصد موارد تشخيص داده مشكلات شنوايي در كودكاني بوده است كه هيچ كدام از اين عوامل در آنها رخ نداده است كه اين نكته بيانگر ضرورت غربالگري شنوايي در تمام نوازدان به هنگام تولد و قبل از ترخيص در بيمارستان است.
يادگيري، گفتار و زبان رابطه مستقيمي با وجود شنوايي طبيعي دارد به ويژه بعد از تولد تا حداكثر پنج سالگي و اگر شناسايي و درمان مشكل شنوايي كودك به تاخير بيافتد از نظر ارتباطي ضربه جبران ناپذيري به كودك وارد مي شود كه امكان دارد اين ناتواني براي هميشه باقي بماند.
دبير علمي هفتمين كنگره شنوايي شناسي ايران گفت در اين كنگره جديدترين يافتههاي مربوط به پيشگيري ، تشخيص ، درمان و توانبخشي در مبتلايان به آسيب شنوايي ارايه ميشود.
وي گفت هدف از برگزاري اين كنگره آشنايي فارغ التحصيلان و دانشجويان شنوايي شناسي با جديدترين روشهاي پيشگري ، تشخيص ، درمان و توانبخشي مبتلايان به آسيبهاي شنوايي است.
اين كنگره از ۲۴تا۲۶ارديبهشت ماه در دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار است.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 377]