واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: ميخواي تنهام بذاري؟مادران شاغل و فرزندان!
امروزه بيش تر خانم ها پا به پاي آقايان سر کار مي روند، در نتيجه يکي از مسائلي که فکر و ذهن خانم هاي شاغل را درگير مي کند، اين است که چطور پس از تولد فرزندشان. او را چندين ساعت در روز، از خود دور کنند؟ اين نگراني، به دليل ارتباط عاطفي ست که در طول 9ماه دوران بارداري بين مادر و فرزند وجود دارد. اگر شما هم به تازگي مادر شده يا مي شويد، بهتر است به اين توصيه ها توجه کنيد:بازگشت به محيط کار، يکي از دغدغه هاي هميشگي مادران جوان است. پس از اين که هفته ها کنار نوزاد خود بوده ايد، مسلماً آسان نخواهد بود که هر روز از او جدا شويد. نگراني هاي شما هم طبيعي ست. با اين که مهدهاي کودک براي همه کاملاً شناخته شده اما هنوز هم براي بسياري از مادران، مشکل است که نوزادشان را به مربيان مهد بسپارند. براي اين که جدايي، شما و فرزند دلبندتان را مضطرب و ناراحت نکند، بايد هر کدام از شما کم کم به اين مساله عادت کنيد؛ دور شدن تدريجي از يکديگر. با اين که مهدهاي کودک براي همه کاملاً شناخته شده اما هنوز هم براي بسياري از مادران، مشکل است که نوزادشان را به مربيان مهد بسپارندبهترين و ايده آل ترين حالت، اين است که تقريباً يک ماه پيش از بازگشت مادر به محيط کار، هر دو به تدريج با اين موقعيت کنار بيايند. در ابتدا گاهي براي چند ساعت از خانه بيرون برويد و فرزندتان را به يکي از نزديکان بسپاريد. اگر او را پيش همسرتان بگذاريد، بسيار عالي است چرا که نوزاد با پدرش، ارتباط عاطفي عميقي دارد. اين کار موجب مي شود کودک شما، احساس رها شدن نکرده و به آرامي با غيبت موقتي مادر، خود انس بگيرد.حدوداً 15 روز بعد، شما مي توانيد مرحله بعد را ادامه دهيد. حالا مادر مي تواند کودکش را به مهد يا پرستار بسپارد و تقريباً يک ساعت، او را تنها بگذارد. اين زمان، به مادر و کودک امکان سازگاري با محيط و شرايط جديد را مي دهد.طي چند روز بعد مي توانيد او را هر روز اما فقط براي مدتي کوتاه- حدود يک تا يک و نيم ساعت- تنها بگذاريد. پس از اين مدت 15 روزه، زمان سازگاري کودک تمام شده و شما مي توانيد از اين به بعد، هر روز او را به مهد يا پرستار بسپاريد.
صحبت کردن با فرزند- هر چند هنوز خيلي کوچک است- اما يکي از مهم ترين روش هايي است که اين جدايي را راحت تر مي کند، کودک هر آن چه اطرافش اتفاق مي افتد را به خوبي درک مي کند و لازم است مادر توضيح دهد که او را ترک نمي کند و خيلي زود همراه پدر، به دنبالش خواهد آمد. حتماً با او صحبت کنيد، او را در آغوش بگيريد و به او اطمينان خاطر دهيد.هنگام جدايي از کودک، اگر گريه کرد، مضطرب و نگران نشويد، طبيعي است که کودک در نخستين لحظات تنهايي، گريه کند. هم چنين توجه کنيد که نگراني و استرس خود را به فرزندان نشان ندهيد چرا که او به سرعت، حالت شما را مي فهمد. نکته ديگر اين که مخفيانه خانه را ترک نکنيد زيرا راه حل مناسبي نيست و فرزند شما احساس مي کند گم شده است! هنگام جدايي از کودک، اگر گريه کرد، مضطرب و نگران نشويد، طبيعي ست که کودک در نخستين لحظات تنهايي، گريه کندپس از اين که او را در آغوش گرفتيد و آرام شد، خداحافظي کنيد و قول دهيد که زود بر مي گرديد. براي خاطر جمع کردن او، يک عروسک يا روسري را به عطر هميشگي خود معطر کنيد و کنار فرزندتان بگذاريد. پس از اين که به منزل بازگشتيد، کودک دوباره آسوده خاطر مي شود و کم کم به بازگشت شما اطمينان پيدا مي کند.و سخن آخر اين که:به طور کلي اگر شما آرامش داشته باشيد، فرزندتان نيز همين گونه خواهد بود. از اين که کودک خود را هر روز به مهد يا پرستار مي سپاريد، احساس گناه نکنيد چرا که اين مساله واقعيت زندگي بسياري از مادران و کودکان شده و به نظر مي رسد که براي برخي از والدين مواجه شدن با چنين شرايطي، اجتناب ناپذير است.
اما مادران عزيز !باتمام اين اوصاف، فراموش نکنيد که بهترين و ايده آل ترين مراقب براي فرزندان، مادران هستند و هيچ مراقب و پرستاري جايگزين شما نخواهد شد. ضمن اينکه ما معتقديم بهتر است تا قبل از سه سالگي هيچ فاصله اي بين مادر و کودک ايجاد نشده و يا حداقل کودکان تا قبل از اين سن(سه سالگي) به مهدهاي کودک سپرده نشوند و در غياب مادر، توسط پدر و يا مادربزرگ مورد نگهداري قرار گيرند. شادکامي و موفقيت- مريم سادات کاظميگروه خانواده و زندگي سايت تبيان- تغيير و تنظيم: مريم عطاريان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 382]