واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: 8 حيوان که اندامهاي مصنوعي دارندهشت حيوان مختلف که در اثر حوادث مختلف يکي از اندامهاي خود را از دست داده اند و در حال حاضر از اندامهاي بيونيکي براي ادامه حيات خود استفاده مي کنند معرفي شده اند.به گزارش خبرگزاري مهر، طي ماه هاي گذشته در اخبار متفاوت منعکس شده است که در بسياري از باغ وحش ها و مراکز حفاظت از حيات وحش دانشمندان براي کمک به جانداراني که به دلايل مختلف يکي از اعضاي بدن خود را از دست داده اند از اندامهاي بيونيکي استفاده کرده اند.نشريه ام اس ان بي سي بر همين اساس به معرفي هشت نمونه برتر از اين حيوانات که مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و مي توانند از اندامي بيونيکي براي ادامه حيات خود استفاده کنند پرداخته است.پاي بيونيکي براي فيل: موتولا فيل ماده 48 ساله اي است که در اثر راه رفتن بر روي ميدان مين در مرز ميانمار و تايلند يک پاي خود را از دست داده است. اين ماده فيل پس از سه سال پاي مصنوعي را از بيمارستان فيلها در تايلند دريافت کرد و اکنون به راحتي مي تواند بر روي آن راه برود.
"بوني" و "موتولا" دو حيوان در دو نقطه متفاوت از جهان که از پاهاي بيونيکي استفاده مي کنندپاي بيونيکي براي بز مزرعه: "بوني" بز چهار ساله به دليل علاقه بيش از حد مالک خود شانس اين را داشت که پس از دست دادن پاي راستش در اثر گير کردن در طناب از پايي بيونيکي استفاده کند. مالک اين بز با کمک متخصصان شرکت توليد کننده اندامهاي مصنوعي و بيونيکي در دنور توانايي راه رفتن را به بوني بازگرداند.دم بيونيکي براي دلفين: دلفيني 28 ساله به نام "فوجي" که در آکواريومي در ژاپن زندگي مي کند به دمي لاستيکي مجهز است که توسط طراحاني از شرکت لاستيک سازي بريجستون طراحي و ساخته شده است. اين دلفين 75 درصد از دم خود را در اثر ابتلا به بيماري از دست داد. پس از تحليلهاي سه بعدي بر روي حرکات دلفينها، طراحان از فناوري سه بعدي براي توليد دمي لاستيکي و بيونيکي استفاده کردند. مهندسان شرکت بريجستون چندين نمونه آزمايشي توليد کردند که نمونه سومي از ترکيبي از لاستيکهاي زيستي و سيليکون بوده و توانست توانايي فوجي را به او بازگرداند. اين دلفين اکنون به راحتي مي تواند مانند ديگر هم نوعانش شنا کرده و حتي به صورت کامل از آب بيرون بپرد.
پنجه بيونيکي براي سگ: هشت سال پيش طراح و سازنده اندامهاي مصنوعي تصميم گرفت به سگي دو رگه به نام "مائولي" که پنجه خود را در يک تصادف از دست داده بود، کمک کرده و توانايي راه رفتن را به او بازگرداند. وي با مشاهده حرکات مختلف سگها پايي مصنوعي براي مائولي طراحي کرد و براي ساخت آن از موادي کاملا ساده مانند چوب و لاتکس براي محافظت از لغزيدن پنجه مصنوعي استفاده کرد.منقار بيونيکي براي عقاب: عقاب 7 ساله آلاسکايي سه سال پس از اينکه در اثر برخورد گلوله منقارش را از دست داده و به تدريج به دليل گرسنگي در خطر مرگ قرار گرفته بود، هديه اي با ارزش از يک مهندس طراح دريافت کرد. اين مهندس به مدت 200 ساعت براي طراحي منقاري جديد براي اين عقاب به نام "زيبايي" زمان صرف کرد و در نهايت توانست منقار بالايي وي را که نبود آن توانايي خوردن و آشاميدن را از عقاب گرفته بود با استفاده از مواد مصنوعي ترميم کند. طرح وي پس از اسکنهاي رايانه اي متعدد از منقار عقابها ساخته شده و بر صورت عقاب نصب شد.
جليقه بيونيکي براي پنگوئن: "پي ير" پنگوئن 26 ساله در اثر ريزش پرهايش دچار مشکلات فراواني شده بود که احساس سرماي شديد و رانده شدن توسط هم گروهان تنها بخشي از اين مشکلات بوده است. پس از مدتها تحقيق طراحان براي "پي ير" جليقه پرداري طراحي کردند که بر روي بدن وي بسته مي شد، به راحتي از وي در برابر سرما محافظت کرد و باعث شد هم گروهانش ديگر پي ير را از خود نرانند. در عين حال پرهاي اين پنگوئن پس از اتمام بيماري در حال بازگشتن هستند و پي ير به زودي نيازي به جليقه پردارش نخواهد داشت. اعضاي بيونيکي براي لاک پشتها: "آليسون" و "لاکي" دو لاک پشتي هستند که شانس استفاده از اندامهاي بيونيکي را داشته اند. آليسون، لاک پشت دريايي پنج ساله در اثر حمله کوسه باله خود را از دست داده بود و به همين دليل مدت طولاني را در مسير دايره اي شنا مي کرد. اما طراحان با نصب تيغه اي از جنس فيبرهاي کربني بر پشت اين لاک پشت امکان شنا کردن در تمامي جهات را براي آليسون فراهم کردند.
به گزارش مهر، لاکي نيز لاک پشت ديگري است که در اثر حمله يک راکن پاهاي جلويي خود را از دست داده بود اما پزشک جراحي با استفاده از مواد مختلف از جمله فايبر گلاس پاهايي را براي اين لاک پشت به وجود آورد که به چرخهاي کوچک نصب شده در زير لوازم خانگي مانند مبلها شباهت داشته و لاک پشت مي تواند با کمک اين پاهاي لغزان و پاهاي عقبش در مسيرهاي مختلف حرکت کند.ثبت شده توسط shildaبخش مطالب روزانه اعضا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 499]