واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: موزه مردم شناسی لرستاناستان لرستان با پیشینه هفت هزار ساله دارای آثار تاریخی فراوانی است که از جمله آن می توان به قلعه فلک الافلاک اشاره کرد که درون این قلعه موزه های مردم شناسی و باستان شناسی وجود دارد. در موزه مردم شناسی، گوشه ای از زندگی مردم لرستان در زمان های قدیم به نمایش گذاشته شده تا گردشگران بیشتر با آداب و رسوم مردم استان لرستان آشنا شوند.
این موزه شامل مجموعه ای از اشیا و صحنه های ایجاد شده از زندگی بومی مردم استان لرستان می باشد و برای شناساندن رفتارهای اجتماعی مردم ایجاد شده است . اشیا مربوط به باورها و اعتقادات نظیر چشم زخم ها، دعاها و طلسم ها در باب تولد و مرگ و جعبه های کوچک قرآن، جام چهل کلید و گوشواره هفت محمدی به نمایش گذاشته شده است. در گوشه ای دیگر از این موزه نحوه پخت نان و غرفه آب، شکار و موسیقی های محلی استان وجود دارد. پوشاک زنان و مردان نظیر شال و عبا، لباس های محلی ، کفش ، زیورآلات ، انواع دستبند وگردن بند ساخته شده ازسنگ های گرانبها که زنان به خود و لباس هایشان آویزان می کنند، در معرض دید قرار گرفته است .
در موزه مردم شناسی زنی با زبان و آهنگ لری مرثیه می خواند و غم روی دیوارهای اتاق چنبره انداخته و کمی آن سوتر مراسم عروسی است و مردان لر دوپا می رقصند و عروس روی اسب نظاره گر آنان است. صحنه هایی از شیوه تولید کشاورزی سنتی و ابزارهای آنها شامل تندیس هایی از کشاورزان در حال شخم زدن به نمایش درآمده است . کتاب های خطی، دوات، قلمدان، عینک، انواع پیه سوز، نمونه ای از آهنگری سنتی ، ورشوسازی، مس گری، خراطی، سراجی، موتایی، بافت سیاه چادر و بافت فرش در لرستان نیز در این موزه وجود دارد. شبیه سازی صحنه هایی از برپایی مراسم عروسی و عزاداری در استان لرستان نیز به نمایش درآمده تا مردم و مسافران بیشتر با آداب و رسوم مردم لرستان آشنا شوند. وسایل و ابزار رزم وشکار (زره ، کلاه خود، شمشیر، جای باروت، تفنگ، دوربین شکاری، زین برگ اسب، شلاق و رکاب ) مردم لرستان نیز در این موزه زیبا وجود دارد.
نمایش سازهای محلی و بازسازی صحنه هایی از نوازندگان لر به همراه آلات موسیقی همچون کمانچه ، تنبک ، سرنا و دهل و عکس هایی از شرایط زیست مردم در موقعیت های گونان به تصویر کشیده شده است . همچنین در موزه باستان شناسی بسیاری از اشیای کشف شده دوران گذشته در موزه به نمایش گذاشته شده است. منبع:خبرگزاری جمهوری اسلامی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]