واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: دره خرمآباد به طول 15و عرض 12کیلومتر با ارتفاع 1170 متر از سطح دریا در طول جغرافیایی 48 21 و عرض جغرافیایی 30 32 در مرکز استان لرستان واقع شده است.دره خرمآباد دارای چشمههای آب و هوای دلپذیر میباشد و موقعیت طبیعی ممتاز و مواهب خدادادی در این دره سبب سکونت انسانهای اولیه در غارهای پنجگانه پیش از تاریخ، شکلگیری شهر قدیمی شاپورخواست (دوره ساسانی) و ایجاد آثار شاخص فرهنگی تاریخی در دورههای مختلف در این دره زیبا شده است.همچنین چشمهها، سرابهای فراوان، دریاچه دلانگیز کیو در مرکز شهر و موقعیت ارتباطی آن در گذشته به عنوان راه مواصلاتی غرب به جنوب، این شهر را در زمره یکی از شهرهای توریستی و زیبای ایران قرار داده است.
عمدهترین جاذبههای طبیعی و تاریخی خرمآباد عبارتند از:
[/font] [font=Times New Roman]قلعه فلکالافلاک: مرکز شهر خرمآباد، دوره ساسانی
موزه مردمشناسی: قلعه فلکالافلاک
مناره آجری: جنوب شهر خرمآباد، قرن چهارم هجری قمری
سنگ نبشته: شرق شهر خرمآباد، قرن ششم هجری قمری
گرداب سنگی: شمال غرب شهر خرمآباد، دوره ساسانی
پل شکسته: جنوب شهر خرمآباد، دوره ساسانی
مقبره زید بن علی: مرکز شهر خرمآباد
دریاچه و پارک کیو: شمال غربی شهر خرمآباد
آبشار نوژیان: 51 کیلومتری جنوب شرقی شهر خرمآباد
بقعه شجاعالدین خورشید: جنوب شهر خرمآباد، کیلومتر 15
سراب چنگایی: غرب شهر خرمآباد
کاروانسرای میرزا سید رضا (بازار طلا فروشان): غرب قلعه فلکالافلاک، مرکز شهر خرمآباد
پارک صخرهای: میدان عدالت
پارک شریعتی (مالگه بهاری): بزرگراه دکتر شریعتی
پارک جنگلی مخملکوه: کیلومتر 15 جاده الشتر
پارک جنگلی شوراب: کیلومتر 25 جاده خوزستان
پل کشکان: 51 کیلومتری غرب خرمآباد، جاده کوهدشت
غار دوشه: 45 کیلومتری جنوب غربی خرمآباد، منطقه چگنی
آبشار نوژیان در 30 کیلومتری جنوب خاوری خرم آباد (بخش پایی) و در ناحیه ای جنگلی به همین نام واقع شده است. این آبشار یکی از زیبایی های طبیعی استان لرستان است که هر ساله، بسیاری از مردم را به سوی خود جلب می کند. گردش گاه جنگلی نوژیان بالای کوه تاف قرار دارد. در کوه «تاف» انواع گیاهان دارویی می رویند و طبیعت و آبشار زیبای آن شگفت انگیز و دیدنی است. همواره بسیاری از مردم برای تماشای این آبشار زیبا و هم چنین برای جمع آوری گیاهان دارویی، به این ناحیه می آیند و اوقات فراغت خود را در آن جا می گذرانند.
بنایی مدور متشکل از یک دیواره عظیم سنگی که بصورت مدور دور تا دو چشمه ای فصلی احداث گردیده است . قطر این بنا 18 متر با محیط 256 متر مربع با پنهای 3 متر و بلندی آن تا کف چشمه 18 متر است . این بنا دارای دریچه ای به ابعاد 90×160 برای هدایت آب آشامیدنی و توزیع آن در سطح شهرشاپورخواست ، مشروب نمودن اراضی و بهره برداری از آسیابهای آبی بوده است. مواد و مصالح آن از سنگهای لاشه همراه ملات ساروج ( آهک و گچ و . . . ) می باشد که در ساختمان پل شاپوری وخرابه های شهر شاپورخواست مشاهده شده است.
منبع:گردشگري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]