واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: نقش پا در سلامت بدن
پا یکی از ارگان های بدن است که نقش اساسی در سلامت کل بدن دارد و در طول روز فشارها و نیروهای زیادی از طریق پاها به مفاصل زانو، لگن و ستون فقرات منتقل می شود. پای سالم باعث تحرک، فعالیت، شادابی و نشاط می شود و سلامت قلب و ریه و سایر ارگان ها را به همراه دارد. پای مجروح باعث درد، لنگیدن و فشارهای نامناسب روی مفاصل زانو، لگن و ستون فقرات می شود، در نتیجه کاهش فعالیت روزانه و متعاقب آن، افزایش وزن و در نهایت بیماری های قلب و عروق و سایر اندام ها را به دنبال خواهد داشت. در طول فعالیت روزمره گاهی تا سی برابر وزن بدن به پاها فشار منتقل می شود.شکل ظاهری پاها نقش زیادی در سلامت پا ایفا می کند، بنابراین ناهنجاری های انگشتان و غیر طبیعی بودن قوس کف پا می تواند باعث وارد آوردن فشار غیر قرینه به قسمت هایی از پا شود. در نتیجه، بروز زخم، تاول، میخچه، اختلال در راه رفتن و ساییدگی های غیرطبیعی کفش را به همراه دارد.آرامش در راه رفتن باعث افزایش تحرک و نشاط شخص خواهد شد. پوشیدن یک کفش مناسب و آگاهی از خصوصیات آن می تواند باعث اصلاح قوس های غیرطبیعی و کنترل فشارهای غیرقرینه روی پا شود و از درد و زخم و مشکلات بعدی جلوگیری کند.
هالوکس والگوسیکی از ناهنجاری های شایع پا، هالوکس والگوس(hallux valgus ) یا انحراف انگشت شست پا به خارج و سوارشدن انگشتان روی یکدیگر است(مانند شکل مقابل). ایجاد استخوان های زاید در قسمت داخلی شست و ناراحتی در هنگام پوشیدن کفش و در نهایت کاهش فعالیت شخص از عوارض این حالت می باشد. می توان این عارضه را در مراحل اولیه با اقدامات مناسب کنترل کرد ولی در مراحل پیشرفته باید تحت عمل جراحی قرار گیرد.صافی کف پاصافی کف پا نیز یکی از ناهنجاری های شایع پا است که در مراحل اولیه با خستگی زودرس و درد ساق هنگام فعالیت و در سنین بالاتر با تغییر شکل پا و انگشتان و انحراف ساق پاها به خارج و درد زانو و کمر، باعث کاهش فعالیت شخص در سنین جوانی می شود. تشخیص به موقع این عارضه و اصلاح نسبی آن با کفی ها و کفش های طبی می تواند تا حد زیادی از این عارضه ها جلوگیری کند.
پای دیابتیپاهای بیماران دیابتی به علت بی حسی های موضعی مستعد زخم ها، تاول و بیماری های عفونی و قارچی است.بنابراین مراقبت صحیح از پا می تواند باعث افزایش تحرک و ورزش شود که نشاط، شادابی و سلامت کلیه اندام های بدن به خصوص قلب و ریه را به دنبال دارد.دکتر فرزاد کارگرزاده راوری - متخصص و جراح ارتوپدی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی*مطالب مرتبط:پاهایی سالم و شادابپای شما، قلب دوم شما مراقب قارچ پا باشیددشمنی برای پاها خار پاشنه پا سوزش پاها پیچ خوردگی شدید قوزك پا بخش تغذیه و سلامت تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 490]