واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: اگر هنگام زلزله در اداره بودید...
در صورتی که ساختمان اداری شما مقاومت لازم را در مقابل زلزله های شدید ندارد، با همکاری مشاوران و افراد خبره برای مقاوم سازی آن اقدام نمایید. توصیه های ایمنی قبل از وقوع زلزله * قطعات دکوراسیون در سقف اتاق ها را مورد بررسی قرار دهید و در صورت نیاز آنها را تعمیر کنید.* لامپ های مهتابی را در سقف اتاق در محل خود کاملا محکم ببندید و توسط دو سیم در دو انتها مهار کنید.* چراغ ها را به صورت کاملا مطمئن به سقف متصل کنید.* برای جلوگیری از افتادن کانال های تهویه هوا، این قطعات را در محل خود به طرز صحیحی مهار کنید.* بلندگوها را که در قسمت های مختلف راهروها نصب شده اند، محکم ببندید تا تکان های آنها به هنگام زلزله کاهش یابد، زیرا وجود آنها در ساختمان ضروری است. ( برای ارسال پیام های ضروری)
* محل قرار دادن سیستم های مخابراتی و ارتباطی را به دقت بررسی کنید و از ایمنی آنها مطمئن شوید.* برای برقراری ارتباط در داخل ساختمان از تلفن های بی سیم و قابل حمل استفاده کنید، زیرا این کار، جمع آوری اطلاعات از افراد و وضعیت محل را به راحتی امکان پذیر می سازد.* کپسول های آتش نشانی به همراه راهنمای استفاده از آنها در فواصل معینی قرار دهید و کارمندان را از محل آن ها آگاه سازید.* مکان های آسیب پذیر داخل ساختمان از قبیل آزمایشگاه ها و کارگاه ها را شناسایی کرده و آنها را ایمن نموده و اشیا را در محل خود ثابت نمایید.* در تمام طبقات و اتاق ها لیست اسامی کارمندان را تهیه نمایید.* نقشه ای از تمام مکان های مهم، اتاق ها، راهروها، راه پله ها و موقعیت انبارها تهیه نمایید.* لیستی از تمام دارایی ها و وسایل قسمت های مختلف برای برآورد خرابی های احتمالی پس از زلزله تهیه نمایید.* لیستی از شماره تلفن های ضروری شامل آتش نشانی، بیمارستان ها و درمانگاه ها تهیه نمایید.
* با همکاری کارمندان در بخش های مختلف، تجهیزات اداری حجیم مانند کامپیوترها و دستگاه های کپی را با بست های فلزی و یا کمربند ببندید، چرا که احتمال جابجایی آنها به هنگام زلزله وجود دارد و ممکن است باعث انسداد درب ها و راه های خروجی شوند.* از کارمندان بخواهید که میزهای کار خود را در کنار پنجره ها و یا زیر لامپ ها و اشیای آویزان قرار ندهند.* پارتیشن ها را در مکان خود با بست فلزی ببندید.* مطمئن شوید که کارمندان درب فایل ها را در صورت استفاده نکردن، قفل می کنند.* با همکاری هم اشیایی مانند گرم کن را که احتمال اشتعال آنها وجود دارد، کنترل نمایید.* بایگانی و انبار به دلیل داشتن اشیای قابل اشتعال، مستعد آتش سوزی بعد از زلزله شدید هستند.* سعی نمایید مواد قابل اشتعال مانند روغن و گاز را از وسایلی مانند کاغذ، کیسه پلاستیکی و کارتن ها دور نگه دارید و اقدامات احتیاطی در مقابل آتش سوزی را در این مکان ها انجام دهید و نیز تجهیزات اطفای حریق را در آنها نصب نمایید.* از آنجا که آزمایشگاه محل نگهداری مواد خطرناک و قابل اشتعال است، لازم است که توصیه های ایمنی را مانند بایگانی ها و انبارها در آزمایشگاه هم در نظر بگیرید. همچنین حتما مواد آزمایشگاهی خطرناک و قابل اشتعال را در ظروف پلاستیکی و نشکن قرار دهید.
* با همکاری کارمندان قفسه ها، فایل ها و کتابخانه ها را به صورت مناسبی به دیوار متصل نمایید.* اشیای سنگین را در قفسه های بایگانی قرار ندهید، چرا که احتمال سقوط آنها وجود دارد.همه کارمندان باید: - طراحی راه های فرار ساختمان خود را مطالعه کنند.- وقتی که وارد اتاقی می شوند، باید تمامی راه های فرار، محل کپسول آتش خاموش کن و همچنین جعبه کمک های اولیه را کاملا بشناسند.- وقتی از یک بخش به بخش دیگری منتقل می شوند، باید پله ها و پله های اضطراری را بشناسند.- وسایل شخصی و ضروری خود را به همراه یک جفت کفش در یک جعبه جداگانه، در داخل کمد خود قرار دهند تا به آسانی به آن دسترسی داشته باشند.- تمام شماره تلفن های ضروری را روی یک کارت همواره در کیف پول خود داشته باشند.
- زیر میز همیشه باید یک مکان مشخص (180 سانتیمتر مربع) برای لحظه خطر وجود داشته باشد.- نکات زیر بسیار مهم هستند: آموزش کمک های اولیه ضروری با همکاری هلال احمر تشویق کارمندان به شناخت دقیق کلیه مکان های ساختمان، مخصوصا مکان های ناامن و راه های اضطراری آموزش استفاده از آتش خاموش کن به کارمندان و نحوه خاموش کردن آتش با آنها آگاه کردن کارمندان از محل تجهیزات آب، گاز و برق برای قطع جریان آنها در مواقع ضروری.توصیه های ایمنی حین وقوع زلزله اگر هنگام وقوع زلزله در محل کار خود هستید، با یادآوری و استفاده از آموزش های ایمنی، می توانید جان خود و همکارانتان را نجات دهید. کارمندان می بایست بدانند که در چنین مواردی: * اعتماد به نفس داشته و آرامش خود را حفظ کنند. * از پنجره ها و فایل هایی (کمدهایی) که در محل خود محکم نشده اند، دور شوند. * از منابع تامین برق (پست های الکتریکی یا کابل های فشار قوی) که احتمال حرکت، تخریب یا سقوط آنها وجود دارد، دور شوند. * از منابع خطر یا محل های قابل اشتعال دور شوند. * به سمت راهروها یا خروجی های اضطراری هجوم نبرند. * از پله ها یا آسانسور استفاده نکنند. * سریعا در مکان های ایمن ساختمان از جمله چارچوب درب ها و یا زیر میزهای کار، پناه بگیرند. منبع: پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور*مطالب مرتبط:مقابله با زلزله در منزلوسایل ضروری برای زلزله میزان زلزله در ایرانآمادگی در برابر زلزلهارزیابی ساختمان در برابر زلزلههنگام وقوع زلزله کجا هستید؟بعد از وقوع زلزله اگر...زمین لغزش را چگونه بشناسیم؟میزگرد خانوادگی درباره سوانح طبیعیکمک های اولیه در خانه هنگام وقوع سوانح
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 426]