تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):دانايى سرآمد همه خوبى‏ها و نادانى سرآمد همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826631321




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تصاویر : کشف قدیمی ترین نمونه«خطای دید»


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
کشف قدیمی ترین نمونه «خطای دید» در نگاره های ما قبل تاریخ!
    برای مثال در طرح جدیدی که از این نگاره ترسیم شده شکل بخش اصلی بدن، شکم و دو پای این دو جاندار با یکدیگر شباهت دارند و به نظر می رسد این دو جاندار عظیم الجثه...   محققان موفق به کشف سنگ نگاره ها و پیکره های ما قبل تاریخی شده اند که خالقان این آثار در 15 هزار سال پیش برای خلق آنها از ویژگی های ایجاد خطای دید استفاده کرده اند. به گزارش خبرگزاری مهر، مدتها پیش از به تصویر کشیده شدن تصویر مشهور اردک-خرگوش که در فرد ایجاد خطای دید می کند، هنرمندان ماقبل تاریخ نیز به شیوه خود تصاویر دوگانه ای را که خطای دید ایجاد می کرد، به وجود آورده اند.  
 اردک-خرگوش
  "دانکن کدوِول" محققی که پی به این نکته برده است با جستجو در آثار هنری به جا مانده از دوران ماقبل تاریخ در چندین غار فرانسه موفق به یافتن چند مورد از این آثار شد که به گفته وی نمی توان تمامی آنها را تصادفی خواند. در میان غار "فون دو گام" می توان شاهد نگاره های دیواری و یا سنگتراشهایی بود که در آن تصویر یک ماموت و یک گاومیش از خطوط یا ویژگی های مشترکی با یکدیگر برخوردارند و به این شکل تصویر همپوشانی شده ای به وجود آورده اند که با دیدن آنها در ابتدا یکی از حیوانها و سپس حیوان دیگر دیده می شوند. با وجود اینکه بر روی دیواره های این غارها معمولا می توان تصاویری از سبها، آهو، گاو، و حتی کرگدن را دید که معمولا بر روی یکدیگر همپوشانی دارند، تنها نگاره گاومیش- ماموت است که از دید کدوول از ویژگی های دقیق آثار خطای دید برخوردار است. برای مثال در طرح جدیدی که از این نگاره ترسیم شده شکل بخش اصلی بدن، شکم و دو پای این دو جاندار با یکدیگر شباهت دارند و به نظر می رسد این دو جاندار عظیم الجثه در گذشته با مردم این منطقه ارتباط ویژه ای داشته و در آثار هنری آنها تاثیر گذار بوده اند.

  در مثالی دیگر می توان ویژگی های ایجاد خطای دید را در پیکره کوچکی مشاهده کرد که در یک سوی آن می توان تصویر یک ماموت و در سوی دیگر آن تصویر یک گاومیش را به وضوح دید. در واقع هنرمند غارنشین آشکارا در خلق اثر خود تشابه های این دو جاندار را به کار گرفته و جسمی واحد را به وجود آورده که با چرخاندن آن می توان دو تصویر متفاوت را مشاهده کرد.

  به گفته محققان میان تصاویری که با یکدیگر همپوشانی دارند و خطای دید تفاوت زیادی وجود دارد. برای مثال اگر فردی تصویرگری کتابی درباره خرگوش ویژه کودکان را به عهده داشته باشد، هیچ کس با دیدن این کتاب تصویر اردک-خرگوش را به شکل اردک نخواهد دید. در واقع اگر تصویری به دو شکل متفاوت دیده می شود به آن دلیل است که این تصویر به گونه ای خلق شده تا به دو شکل دیده شود. در پیکره و تصویر گاومیش- ماموت نیز به شکلی آگاهانه از شکل های مبهم و شباهتهای میان دو حیوان برای خلق تصویر یا پیکره ای که خطای دید به وجود می آورد استفاده شده است. شاید یکی از جدی ترین نمونه های ماقبل تاریخی این گونه از آثار دوگانه را بتوان در حکاکی های منطقه Canecaude مشاهده کرد، در یکی از این نمونه ها تصویری خلق شده که دو حیوان تنها خطوطی مشابه با یکدیگر ندارند، بلکه به اندازه ای بر روی جزئیات تمرکز شده که می توان تصویر را به دو شکل مختلف از دو گونه متفاوت دید در حالی که با دیدن یکی از این گونه ها تصویر گونه دیگر ناپدید می شود. بر اساس گزارش نشنان جئوگرافی، در صورتی که تحلیلهای کدوول از پدیده گاومیش-ماموت درست باشد، وی توانسته است دریچه ای جدید را به سوی دیدگاه و تفکر انسانهای ماقبل تاریخ به سوی انسانهای مدرن باز کند. به گفته محققان شاید این یافته بتواند دیدگاه کاملا متفاوتی را درباره انسانهای ماقبل تاریخ به وجود آورد و برای مثال دانشمندان دریابند 15 هزار سال پیش نیز فردی از دیدن تصاویری که در وی خطای دید به وجود می آورده، لذت می برده اند. منبع:





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن