واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: استفاده از فناورینانو در ساخت OLEDهای جدید استفاده از لایههایی که به شیوة نانومهرزنی تولید شدهاند و دارای ضریب شکست پایینی هستند، بازدهی نشر نور دیودهای آلی را تا 40 درصد افزایش میدهد.
اگر چه استفاده از OLEDها در نمایشگرها و چراغهای روشنایی از بسیاری جهات نسبت به LEDها بهتر است؛ اما بیشتر نور آنها در اثر بازتاب درونی کلی در زیرلایة شفاف و لایههای آلی تشکیلدهندة این دیودها به دام افتاده، در نتبجه نوردهی بسیار کمی(در حد 20 درصد) دارند. اخیراً جمعی از محققان ژاپنی نوعی پلیمر فلوئوردار با ضریب شکست پایین(34/1) کشف کرده و به ثبت رساندهاند که طیف وسیعی از طول موجهای نوری(محدودة 200 نانومتر تا دو میکرومتر) را بهخوبی از خود عبور میدهد. آنها دریافتند که استفاده از این ماده بهعنوان زیرلایهای برای OLEDها، بازدهی نشر نور آنها را تا 40 درصد افزایش میدهد، همچنین با توجه به پایین بودن دمای شکلگیری این پلیمر میتوان آن را در زیرلایههای آلی برای ساخت ابزارهای انعطافپذیری که توانایی تحمل دماهای بالای فراوری را ندارند، بهکار برد. این ماده عمدتاً در ساخت چراغهای حالت جامد انعطافپذیر کاربرد داشته و با توجه به فرایند تولیدی آسان، بازدهی خروج نور بالا و مواد آلی ارزان، هزینة تولید انبوه را تا حد قابل ملاحظهای کاهش میدهد، همچنین زاویة خروج نور از این پلیمر 35 درجه است که مزیتی برایOLEDهای کوچک و متوسط ـ که عمدتاً از روبهرو دیده میشوند ـ به شمار میآید. این محققان در نظر دارند تا در آینده با این روش لامپهای OLED سفید پربازده و OLEDهای فسفورسانس سفید بسازند، همچنین آنها به دنبال مواد جدیدی با مقاومت پایین و گذردهی نوری بالا هستند تا به این ترتیب میزان بازتاب/جذب حامل موجها را هنگام فراوری به حداقل رسانند. اما oled چیست؟این عبارت مخفف : organic light-emitting diode است. و به نوعی LED گفته میشود که به صورت ذاتی و بدون احتیاج به نور پس زمینه از خود نور تولید میکنند. این قابلیت سبب میشود که این فناوری نسبت به LCD و پلاسما برتری داشته باشد و این امکان فراهم باشد که بتوان نمایشگرهایی بسیار نازک تر از قبل ساخت.
برتری دیگر فناوری OLED مصرف کمتر برق آن است. بنابراین استفاده ی آنها در لپ تاپ ها موجب افزایش طول عمر باطری ها خواهد شد. نکته جالب دیگر در مورد OLED این است که نور و رنگ ساتع شده از آنها ارتباطی با میزان انرژی مصرفی ندارد. یعنی در حالت نشان دادن رنگ سفید روشن و سیاه تاریک، به یک میزان انرژی مصرف میکند. کوچک بودن اجزای تشکیل دهنده سبب میشود که بتوان با استفاده از OLED کنتراست های بسیار بهتری ایجاد کرد. استفاده از OLED ها به همین جا خلاصه نمیشود. ایده های زیادی وجود دارد که در آینده به جای کاغذ دیواری خانه از OLED استفاده خواهیم کرد و یا بر روی لباس و اتومبیل ها نمایشگرهای OLED خواهیم داشت. اما مشکل بزرگ فعلی OLED گران بودن آن است. به طوری که فرایند تولید سخت و بسیار گران قیمت آن فعلا این فن آوری را در دسترس عموم قرار نداده است. اما بعضی ها پیش بینی میکنند که ظرف 5 سال آینده خیلی از ما ها در خانه خود تلویزیون و نمایشگر OLED خواهیم داشت. منبع:nano.iritTech
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 485]