واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: زير پوست خبر
عراق به جاي ايران
فشار تحريمهاي آمريكا بر ايران پالايشگاههاي هند را بر آن داشته تا به دنبال منابع جايگزين براي تامين نفت باشند و با وجود تكذيب هاي فراوان از سوي مقامات هند، آمار نشان ميدهد كه اين كشور واردات نفت از ايران را به طور چشمگيري كاهش داده است. به گزارش ديپلماسي ايراني، نكته قابل توجه اين است كه در بحبوحه نگرانيها در اين خصوص كه عربستان سعودي جاي خالي ايران را در بازار پر ميكند، اينك گزارشها نشان ميدهد كه كشوري كه جاي خالي ايران را در بازار هند پر كرده نه عربستان، بلكه عراق، كشور دوست و همسايه ايران است كه به تازگي توانسته سطح توليد خود را باز يا بد.به گزارش بيزينس لاين، آمار سال 2012-2011 نشان مي دهد كه منابع نفتي صادراتي از سوي عراق و كويت به هند به طور ملموسي افزايش يافته و عراق جايگاه ايران به عنوان دومين تامين كننده بزرگ نفت براي هند را به خود اختصاص داده است. البته عربستان همچنان در جايگاه نخست در بين صادر كنندگان نفت به هند قرار دارد. گفتني است تا كنون ايران 12 درصد از منابع مورد نياز هند را تامين مي كرد اما اكنون عراق اين اقدام را انجام مي دهد.
بازهم استيضاح وزير كار
الياس نادران از طراحان استيضاح وزير كار در گفتگو با اعتدال، گفت: سه شنبه (امروز) بحث استيضاح وزير كار قطعي مي شود . عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: اگر تا امروز تصميم نهايي آقاي مرتضوي براي استعفا رسانه اي نشود و سركار بماند، استيضاح وزير قطعي خواهد بود.
روايت ايهود باراك از تحليل آيت الله هاشمي در سال 2003
ايهود باراك وزير دفاع اسرائيل در گفتوگو با روزنامه اسرائيل اليوم گفت: رفتار برخي مقامات سابق امنيتي به امنيت اسرائيل ضربه مي زند، آنها به ايران خدمت مي كنند.به گزارش «انتخاب»؛ وي افزود: زماني كه «بگين» نخست وزير اسرائيل تصميم به حمله به راكتور هستهاي عراق گرفت، هيچ توافقي وجود نداشت. در آن زمان حتي مخالفت هاي زيادي هم وجود داشت.باراك اضافه كرد: ديسكين در مورد مسئله ايران اظهار نظر كرده است اما تخصص وي در حوزه ايران نيست.خبرنگار «اسرائيل اليوم» پرسيد: در روز «نكبت» شما در سخنراني تان به خطبه هاشمي رفسنجاني در سال 2003 اشاره كرديد. از اظهارات رفسنجاني چه چيزي را دريافتيد؟ او پاسخ داد: رفسنجاني در آن زمان رئيس جمهور بود و اظهارات او در حالي است كه او به نسبت بسياري از سياستمداران ايراني، يك ميانه رو محسوب مي شود. به گفته باراك، اظهارات هاشمي عمق تفكر ايران را نشان مي دهد. وزير دفاع اسرائيل مي افزايد: وي مي گفت در مقابل مسلمانان، فقط اسرائيل وجود دارد. رفسنجاني سپس توازن قدرت در جهان در زير سايه بمب اتمي را تحليل مي كند. روسيه، چين و آمريكا هر كدام تقريبا به اندازه يك قاره هستند. هر كدام از آنها قادر به نابودي يكديگر هستند. به همين دليل است كه رهبران اين كشورها تصميمات جمعي و عاقلانه مي گيرند. اين استراتژي جواب داد. چراكه هر يك از بازيگران متوجه شدند كه اجازه ايجاد درگيري داخلي در كشورشان را ندهند. چون خطر كشتار متقابل وجود دارد.باراك در ادامه تحليل اظهارات رييس جمهور وقت ايران مي گويد: رفسنجاني نتيجه مي گيرد كه در مورد اسرائيل و ملت هاي مسلمان ماجرا تفاوت دارد.براساس ارزيابي او، اسرائيل ژاپن نيست كه پس از نابود شدن دو شهرش توسط دو بمب اتمي بازهم به صحنه بازگردد و پس از 15 سال به يك بازيگر منطقه اي و بين المللي تبديل شود. از نظر او اسرائيل بسيار كوچك است و خرج آن يك بمب است و اگر تنها يك بمب در اسرائيل انداخته شود، اين رژيم به حالت درخشان سابقش باز نمي گردد.
تكذيب ارسال نامه به خاتمي
محمد هاشمي در گفت و گو با خبر دانشجو، با اشاره به برخي اخبار مبني بر نامه نگاري وي با سيد محمد خاتمي درباره مسائلي مانند انتخابات رياست جمهوري يازدهم، تصريح كرد:بنده به شدت اين نامهنگاري را تكذيب مي كنم و هرگونه خبري با عنوان «نامه محمد هاشمي به خاتمي» كذب محض است.وي اضافه كرد: بنده هيچ مكاتبه اي با خاتمي نداشته ام و اين شايعات و دروغ ها در حالي است كه از سال 80 به بعد هيچگاه نامه اي به سيد محمد خاتمي ننوشته و پيغامي هم دريافت نكرده ام.
خاطرات البرادعي از ايران
به گزارش «تابناك»، محمد البرادعي، مدير كل پيشين آژانس با انتشار خاطرات خويش، بخشهايي از اين جزييات را منتشر كرده است؛ جزيياتي از فشارهاي همسايگان عرب ايران براي اعمال فشار بيشتر به اين كشور تا درخواست سناتورهاي آمريكا از او براي فراهم كردن زمينه براي سفر آنان به تهران و همچنين ارائه گزارشي از سوي آمريكاييها به جاي گزارش آژانس به شوراي حكام و سرانجام، پذيرش مذاكره مستقيم ايران و آمريكا توسط دبير شوراي عالي امنيت ملي وقت ايران.در همين زمينه، نشريه مهرنامه در بازخواني خاطرات البرادعي نوشته است: فصل يازدهم كتاب خاطرات البرادعي درباره ايران است. وي در آغاز اين فصل، به فشار كشورهاي عربي منطقه اشاره كرده و نوشته است: اين كشورها به همراه مصر چگونه فشار ميآوردند كه فشارها بر ايران افزايش يابد.وي در ادامه مي نويسد : برخي از رهبران عرب از «ژاك شيراك» خواسته بودند كه وزير خارجهاش را براي مذاكره به ايران نفرستد. من خيلي ناراحت ميشدم، هنگامي كه درمييافتم، كشورهاي عربي با ديپلماسي درباره ايران مخالفت ميكردند. آنها به جاي اينكه خود ميانجي شوند تا مسأله هستهاي ايران با ديپلماسي حل شود، با ديپلماسي ديگران هم مخالفت ميكردند.البرادعي همچنين ميافزايد: يك بار خاوير سولانا پيش من آمد و گفت، خيلي تحت فشار اعراب است. سولانا ميگفت، اعراب ميخواهند كه وي در برابر ايران كوتاه نيايد و به ايران امتياز ندهد.
سه|ا|شنبه|ا|19|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]