واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: كش و قوسهاي انتصاب مرتضوي؛ پرونده استيضاح تا اعلام رسمي استعفاي مرتضوي مفتوح است
در حالي كه كش و قوسهاي انتصاب مرتضوي منجر به استيضاح وزير كار شد، نمايندگان مجلس هشتم شوراي اسلامي پس از استعفاي مرتضوي صبح امروز از استيضاح وزير كار منصرف شدند كه البته اين انصراف تا اعلام رسمي استعفا معلق خواهد بود.
به گزارش گروه سياسي خبرگزاري خانه ملت، صبح امروز يكشنبه ۲۷ فرودين مجلس شوراي اسلامي در حالي آغاز به كار كرد كه استيضاح عبدالرضا شيخ الاسلامي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در دستور كار قرار داشت.
اگرچه اظهارات مختلفي در روزهاي اخير پيرامون استيضاح وزير كار مطرح شده بود اما در جلسه علني امروز مجلس شوراي اسلامي اميدواررضايي ميرقائد عضو هيات رئيسه اعلام كرد كه از ميان ۲۰ نفر امضاءكننده طرح استيضاح وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي، تعدادي از نمايندگان امضاي خود را پس گرفتهاند؛ بنابراين استيضاح شيخالاسلامي در همان ساعات ابتدايي آغاز به كار مجلس هشتم، منتقي شد.
اين در حالي بود كه در ليست افرادي كه امضاي خود را پس گرفته بودند،اسامي الياس نادران، حسين نجابت، احمد توكلي، سيدرضا اكرمي، زاكاني، سروري، حسين رحيمي، عبدالرضا ثروتي، دهدشتي، مسعودي ريحان، اكبرنژاد، نوروزي، پزشكيان، دهقاني نقندر، مصباحي مقدم، عوض حيدرپور در ليست افرادي كه امضاي خود را پس گرفته بودند، به چشم ميخورد.
به اين ترتيب پس از اعلام استعفاي مرتضوي و بحث حكميت، استيضاح شيخ الاسلامي از دستور كار مجلس شوراي اسلامي خارج شد كه البته تعدادي از نمايندگان در بيانهاي اعلام كردند « با تعهد آقاي مرتضوي مبني بر استعفا، فعلا استيضاح خود را پس ميگيريم.»كه البته اگر ظرف چند روز آينده پذيرش استعفا رسماً اعلام نشود، مجدداً تقاضاي استيضاح تقديم مجلس خواهيم كرد.
قوه قضاييه اتهامات نسبت داده شده به افراد را پيگيري كند
مهدي كوچك زاده عضو كميسيون امنيت ملي همچنين در تذكر به روند استيضاح وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي كه قرار بود در صحن علني امروز مطرح شود، گفت: روند استيضاح در مجلس مسير درستي را طي نكرد و پايه آن فقط بر اساس اتهاماتي بود كه به آقاي مرتضوي زده شده است.
كوچكزاده در ادامه صحبتهاي خود خواستاررسيدگي قوه قضائيه به اتهاماتي كه به افراد نسبت داده مي شود شد و افزود: نمايندگان مجلس و ديگران نبايد در اين مورد اظهار نظر كرده و آن را مبناي استيضاح قرار دهند.
استيضاح وزير كار به عمر مجلس هشتم قد نميدهد
در ادامه مصطفي كواكبيان نماينده مردم سمنان در مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني امروز، ضمن اخطار قانون اساسي در مورد خارج شدن طرح استيضاح وزير كار از دستور كار امروز مجلس شوراي اسلامي گفت: براساس ماده ۸۹ قانون اساسي و آيين نامه جديد داخلي مجلس شوراي اسلامي كه اخيراً تصويب شده پس از اينكه استيضاح اعلام وصول شد ظاهراً وجاهت ندارد كه بگوييم استيضاح از حد نصاب افتاده است.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه ما اخيراً اين آيين نامه جديد را تصويب كردهايم گفت: اينكه دوستان به اينكه رئيس سازمان تأمين اجتماعي گفته است بحث استيضاح را بعداً در جريان قرار دهيم با توجه به بحث بودجه اين استيضاح به عمر اين مجلس نخواهد رسيد.
كواكبيان با اشاره به صحبتهاي رئيس جمهور مبني بر اينكه «اگر اين استيضاح رأي بياورد من مجدداً اين آقا را به عنوان سرپرست در سازمان تأمين اجتماعي منصوب خواهم كرد» تأكيد كرد: استيضاح با توجه به آيين نامه جديد نمي تواند از دستور خارج شود.
لاريجاني : پذيرفتن حكميت به استيضاحكنندگان مربوط مي شود
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز در پاسخ به اين تذكر و با بيان اين مطلب كه فعلاً براساس همين آيين نامه موجود تصميم گيري ميكنيم، متذكر شد: براساس اين آيين نامه اگر در روز استيضاح از عدد ۱۰ بيافتد ما نمي توانيم استيضاح را مطرح كنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي مطرح شدن بحث حكميت را مربوط به استيضاح كنندگان دانست و گفت: استيضاح كنندگان پذيرفتند كه استيضاح خود را پس بگيرند؛ بنابراين ما از نظر شكل آيين نامه اي نمي توانيم غير از اين عمل كنيم.
واكنش برخي نمايندگان درباره استعفاي مرتضوي
نادر قاضي پور در ادامه جلسه علني امروز مجلس شوراي اسلامي در تذكر آييننامهاي نسبت به خارج شدن طرح استيضاح وزير كار از دستور كار مجلس گفت: استعفاي مرتضوي در حالي مطرح شده كه هنوز موافقت وزير كار مشخص نيست.
عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس هشتم تصريح كرد: اگر مرتضوي استعفا داده است همين الان استعفايش را قرائت كنيد تا موضوع استيضاح وزير كار منتفي شود وگرنه به چه بهايي با كرامت و عزت مجلس مردم و نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران بازي مي كنيد.
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز در پاسخ به تذكر قاضي پور گفت: اينكه استعفاي مرتضوي داده شده يا نه الان محل بحث ما نيست و استعفا را به طور رسمي اعلام نكرده اند اما تعهد شفاهي داده شده و براساس آن تعهد استيضاح كنندگان پذيرفته اند كه قضيه منتفي شود.
در حالي اين صحبتها مطرح ميشود كه شنيدهها حاكي از اعلام دولت مبني بر اين كه هيچ تعهدي بابت پذيرفتن استعفاي مرتضوي ندارد.
محمدرضا خباز نيز در واكنش به منتفي شدن استيضاح وزير كار در نشست علني امروز (يكشنبه ۲۷ فروردين) مجلس شوراي اسلامي و با اشاره به اينكه مطرح كردن طرح استيضاح فقط هزينه در بر داشته است، گفت: اگر قرار بود استيضاح وزير تعاون،كار و رفاه اجتماعي با حكميت و ميانجيگري حل شود نبايد از ابتدا مطرح ميشد.
جهانگيري: حكميت به كيفيت كار مجلس آسيب ميزند
جواد جهانگيري نماينده مردم اروميه درمجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه برخي اصطلاحات وواژههاي جديد در حال شكلگيري درمجلس است افزود: "حكميت" واژه جديدي است كه به اعتقاد من به كيفيت كار مجلس آسيب ميزند ضمن آن كه حافظه تاريخي ما نسبت به حكميت شفاف نيست و اين نيز مزيد بر علت ميشود.
محمد رضا خباز نيز در انتقاد به منتفي شدن استيضاح از وزير كار تنها به دليل بحث حكميت و با اشاره به اينكه سازمان تأمين اجتماعي سازماني است كه ۳۳ ميليون خانوار را در بر مي گيرد و از اين نظر داراي اهميت بسياري است، بيان كرد: مطرح كردن استيضاح و حل شدن آن با حكميت در شأن مجلس نيست و به آن لطمه وارد ميكند.
روايت استيضاح وزير كار از زبان توكلي
در جلسه علني امروز مجلس شوراي اسلامي احمدتوكلي در توضيح دليل خارج شدن استيضاح وزير كار٬ تعاون و رفاه اجتماعي از دستور كار مجلس،با اشاره به اتفافاتي كه طي چند روز گذشته رخ داده، توضيح داد: ملاقاتهاي خصوصي پيش از عيد انجام شد تا بحث استيضاح انجام نشود؛ حدود ۲۰ نفرازنمايندگان به رئيس جمهور تذكر دادند و اعتراض انواع تشكلهاي سياسي و اجتماعي و دانشجويي اتفاق افتاد، اما نتيجهاي حاصل نشد و نهايتا درروز ۱۵ فروردين طرح استيضاح آقاي شيخالاسلامي به منظور ابزار فشار براي اين انتصاب نامناسب به امضاي نمايندگان رسيد.
نماينده مردم تهران٬ ري٬ شميرانات و اسلامشهر در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به جلسه آقاي مرتضوي با آقاي حداد عادل وتنظيم نيز متن استعفا با نظر مشورتي رئيس كميسيون فرهنگي گفت: ايشان قول شرف دادند كه به سازمان تامين اجتماعي برنگردند. لذا شب گذشته آقاي مرتضوي در تماس تلفني از آقاي حداد عادل ميخواهد تا استيضاح كنندگان را منصرف كند.
وي گفت: پس از تنظيم بيانيه تعدادي از نمايندگان و قرائت آن در صحن مجلس مبني بر پس گرفتن امضا، موضوع استعفاي شيخالاسلامي وزير كار و تأمين اجتماعي از دستور كار خارج و منتفي شد. /
پايان پيام
يکشنبه|ا|27|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]