واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: خشم آمريكا از موقعيت ممتاز منطقه اي ايران
حسين ياري
ايالات متحده آمريكا ،رژيم صهيونيستي و متحدان غربي اين دو در سال 1390 تلاش زيادي براي تاثيرگذاري معكوس و منفي بر روي قيامهاي ملت هاي مسلمان صورت دادند اما در نهايت بيداري اسلامي سرتاسر خاورميانه را فرا گرفت و بر ضريب شكست و آسيب پذيري غرب و تل آويو در برابر ملتهاي مسلمان افزوده شد .
در اين بين ايالات متحده آمريكا به عنوان مهمترين نيروي بيگانه در حال تاثير گذاري بر شرايط و اوضاع خاورميانه است و درصدد است به هر نحو ممكن نبض استراتژيك اين منطقه را در دست داشته باشد .
آمريكا تحولات خاورميانه را مبدا اصلي تحولات جهاني
ميداند و از اين رو درصدد است تا اوضاع اين منطقه كاملاتحت كنترل آنها باشد.
در اين خصوص هر دو حزب دموكرات و جمهوريخواه اتحاد نظر دارند.به عبارت بهتر نفوذ آمريكا بر خاورميانه در بافت اصلي سياست خارجي كلان ايالات متحده تعريف شده است.در اين ميان اهميتي ندارد كه بوش يا اوباما يا هر فرد ديگري سر كار باشد!
آمريكا بارها در صدد تنظيم تحولات منطقه به سود اهداف خود برآمد.اين رويكردي است كه كاخ سفيد هنوز آن را ادامه مي دهد.با اين حال علي رغم صرف هزينه هاي هنگفت هنوز واشنگتن نتوانسته است به اهداف شوم خود در منطقه نايل شود.هشياري ملتهاي مسلمان منطقه در برابر توطئه هاي آمريكا در برهه فعلي بايد بيشتر شود .
آمريكا در وهله اول سعي دارد مانع از بروز انقلاب در كشورهاي مسلمان شود زيرا كا خ سفيد و غرب از شكست مهره هاي خود به شدت مي هراسند.
اما در مرحله بعدي ايالات متحده سعي در ايجاد انحراف در حركت مسلمانان منطقه دارد .با اين وجود پيروزي قاطعانه اسلام گرايان در منطقه نشان دهنده شكست سياستهاي غرب بوده است .
اما امروز با اينكه ملت هاي منطقه تحت شديد ترين تدابير امنيتي و همچنين هجوم بي وقفه تهاجمات فرهنگي غرب هستند جايگاه و شان خود را پيدا كرده اند. مردم منطقه مي دانند كه مسلمانان شاني بالاتر از آن دارند كه تحت سيطره غربي ها باشند از همين رو قيام كرده اند تا تمام وابستگان به غرب در منطقه را كنار بزنند .اين بينش و آگاهي رمزاصلي پيروزي مسلمانان در برابر ايالات متحده آمريكا و غرب است .
قاعده نفي سبيل در جريان انقلاب اسلامي ايران بسيار مهم و پررنگ بود.هم اكنون توجه به اين قاعده اسلامي سراسري و فراگير شده و همه ملتهاي مسلمان مي خواهند استقلال خود در برابر قدرتهاي زورگو و سلطه گر را حفظ كنند . امروز مردم منطقه مي دانند كه آزادي واقعي تنها در ذيل عزت و كرامت تحقق مي يابد و اين عزت نيز جز با رفع سلطه غربيها امكان پذير نيست .
امروز مردم منطقه در پناه تعليمات دين مبين اسلام نگرشي روشن در خصوص جايگاهشان دارند و تنها منتظر فرصتي براي بركناري حكومت هاي وابسته به غرب بودند و امروز اين فرصت در دستان آنها قرار گرفته است تا منطقه خاورميانه را از حاكمان و ديكتاتورهاي وابسته بهغرب پاكسازي كنند.
آمريكا طي چند دهه اخير درصدد بود تا خاورميانه اي كاملاتحت سلطه داشته باشد. اما با پيروزي انقلاب اسلامي و دستيابي ايران به سبك نظام مترقي سياسي جو آزاديخواهي در منطقه افزايش يافت و در نهايت مقامات آمريكايي درصدد برآمدند تا حداقل در ظاهر دموكراسي را در خاورميانه تقويت كنند .
اما پيش از آنكه سياست هاي دموكراتيزه كردن خاورميانه توسط مقامات واشنگتن هدايت شود مردم و احزاب داخلي توانستند زمام امور را به دست گرفته و خلاف خواسته غرب و آمريكا حركت كنند.
هم اكنون موج آزاديخواهي در ذيل اسلامگرايي در منطقه خاورميانه قوت گرفته است.
مهمترين دليل اين امواج اميد مردم براي دستيابي به آزادي در سايه ارزش هاي اسلامي و رفتار غير قابل تحمل وابستگان آمريكا در كشورهاي منطقه بوده است .
اما بايد دانست در اين اثنا مهمترين بازنده اين بازي غرب علي الخصوص آمريكا است كه تمام سلطه و قدرتش را در اين منطقه از دست مي دهد.اين روند همچنان ادامه خواهد داشت .
ايالات متحده تصور مي كرد كه گذشت زمان درخاورميانه مي تواند به سود غرب باشد اما گذشت زمان اتفاقا به سود ملتهاي مسلمان بوده است.هر اندازه زمان مي گذرد مسلمانان جايگاه واقعي خود را در منطقه پيدا مي كنند و هرگر تسليم خواسته ها و زورگويي ها و وعده هاي فريبنده ايالات متحده نمي شوند.
شكست آمريكا در خاورميانه مسئله اي است كه همه كارشناسان و تحليلگران مسائل سياست خارجي غرب نسبت به آن اذعان دارند.
چندي پيش روزنامه نيويورك تايمز در خصوص انقلاب هاي منطقه و موقعيت ايالات متحده اذعان كرد كه تحولات منطقه، به سود ايران و به زيان متحدان آمريكاست. «مايكل سلكمن» تحليلگر امور خاورميانه در روزنامه نيويوك تايمز تاكيد دارد كه اين تحولات «به سود ايران و به زيان عربستان، متحد آمريكاست».
مايكل سلكمن نوشت كه نظام هايي كه دچار زلزله شده اند همه متحد آمريكا هستند به طوري كه همه اين كشورها مانند نظام حسني مبارك و زين العابدين بن علي و علي عبدالله صالح و عبدالعزيز بوتفليقه روساي جمهوري (سابق) مصر، تونس، (كنوني) يمن و الجزاير همگي متحدان ايالات متحده بوده اند.
دوشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]