واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بزرگداشت «توران ميرهادي» دردايرهًْ المعارف اسلامي
به همت انجمن زنان پژوهشگر تاريخ ايران، مراسم بزرگداشت توران ميرهادي ـ بنيانگذار شوراي كتاب كودك و سرپرست فرهنگنامه كودكان و نوجوانان ـ برگزار شد.
به گزارش ايسنا، در اين مراسم كه در تالار اميرالمؤمنين مركز دايرهًْالمعارف اسلامي و با حضور تعدادي از اعضاي شوراي كتاب كودك، فرهنگنامه كودكان و نوجوانان و انجمن زنان پژوهشگر تاريخ ايران برگزار شد.
توران ميرهادي ـ مؤسس مجتمع آموزشي و تجربي فرهاد ـ در اين مراسم با تشكر از برگزاركنندگان اين مراسم، در سخناني گفت: اگر بخواهم داستان 32 سال كار فرهنگيام را بگويم زمان زيادي ميبرد. بنابراين از آن ميگذرم. فقط ميتوانم در رابطه با تدوين فرهنگنامه كودكان و نوجوانان بگويم كه كار تحقيقي، ظريف و دقيق چه ابعاد مهم و مختلفي دارد و ميتواند چقدر براي همه ما كه در آن كار ميكنيم، آموزنده باشد.
او با اشاره به اينكه همه ما زماني كه كار فرهنگي ميكنيم، مفهوم «ز گهواره تا گور دانش بجو» را هر روز بهتر درك ميكنيم، اظهار كرد: دانش انتها ندارد، محدود نيست و نميتوان از يك زاويه به آن نگريست، چراكه دانش، وسعت و عمق دارد كه اگر با آن روبهرو شويم، هر روز دريچههاي تازهاي روي ما گشوده خواهد شد.
مسؤول طرح فرهنگنامه كودكان و نوجوانان با بيان اينكه هنوز همه ما دانشجو هستيم و دائم ميخوانيم، ميانديشيم و بحث ميكنيم، ادامه داد: هيچ كسي در مراحل نوشتن و آمادهسازي فرهنگنامه كودكان و نوجوانان مطلقا به خودش اجازه نميدهد حرف آخر را بزند، چراكه در هر مرحله از كار ممكن است تغييراتي به وجود آيد و مقالههايي كه براي درج در اين فرهنگنامه نوشته ميشوند، اصلاح و دگرگون شوند.
او درباره تدوين فرهنگنامه كودكان و نوجوانان با بيان اينكه دخالت دادن كودكان و نوجوانان خواننده يكي از مهمترين كارهايي است كه در شكلگيري مقالات اين فرهنگنامه وجود دارد، بيان كرد: اگرچه مقالات اين فرهنگنامه توسط گروههاي تخصصي تهيه ميشود، اما خواننده آن كه كودكان و نوجوانان هستند، اهميت زيادي براي ما دارد. به همين منظور، شوراي مشورتي فرهنگنامه را كه از كودكان 10 تا 16 ساله تشكيل شدهاند، تأسيس كردهايم و در هر مرحله از نوشتن مقالهها كه درميمانيم، آنها را فراميخوانيم و از آنها براي رفع مشكلات بهره ميبريم.وي در ادامه با بيان اينكه بايد در تمام مراحل نوشتن فرهنگنامه، آن را براساس بچههاي سرزمين ايران نوشت و شكل داد، اظهار كرد: فرهنگنامه كودكان و نوجوانان يك كار دستهجمعي است و در اين مجموعه، من از همه شاگردتر هستم و خدا را شكر ميكنم كه در اين سن و سال هنوز ميتوانم ياد بگيرم.
او در بخش ديگري از سخنانش گفت: معتقدم هر كار پايداري بايد در زمان كار، راه و روش خود را پيدا كند. در حال حاضر در كار گردآوري فرهنگنامه نيز ما با انتقال تجربه سالهاي گذشته به همه همكاران و كار مطالعاتي مداوم، توانايي اين را داريم تا سالي يك جلد از فرهنگنامه را منتشر كنيم. در حالي كه در سالهاي گذشته هر چهار سال يكبار، يك جلد از فرهنگنامه به چاپ ميرسيد.
ميرهادي با بيان اينكه هر حركت و تصويري كه در اين فرهنگنامه وجود دارد تلاشي صميمي، صادقانه و بزرگ از يك گروه تواناست كه براي بچههاي اين سرزمين تلاش ميكنند، ادامه داد: در كار گردآوري فرهنگنامه كودكان و نوجوانان تلاش كردهايم انتقال تجربه به همكاران را سرعت بخشيم تا جايي كه هماكنون همزمان با جلد چهاردهم فرهنگنامه كه آماده شده است و بهزودي منتشر ميشود، جلدهاي 15، 16و 17 آن نيز در حال آماده شدن هستند تا بتوان اين اثر را زودتر به دست نسل جوان كشور رساند.ميرهادي در پايان، با بيان اينكه خدا را شكر ميكنم كه هنوز توانايي يادگيري و شاگرد بودن را به من داده است، افزود: فرهنگ ايران، ثروت غنياي دارد كه هماكنون در اختيار ما قرار گرفته است و ما نيز وظيفه داريم اين فرهنگ را به مردم سرزمين منتقل كنيم.
بنا بر اين گزارش، در بخش ديگري از اين مراسم حوريه سعيدي ـ رئيس انجمن زنان پژوهشگر تاريخ ـ در سخناني از برگزاري سمينار آينده اين انجمن با عنوان «نقش زن مسلمان در ايران معاصر» در سال 1392 خبر داد و برخي فعاليتهاي اين انجمن را تشريح كرد.
او بيان كرد: انجمن زنان پژوهشگر تاريخ تا كنون با همكاري مراكز مختلف و بدون حمايت دولتي و فقط با اراده اعضاي انجمن كه فارغالتحصيل تاريخ هستند، به كار خود ادامه داده است و ميدهد.
وي در بخشي از سخنانش اشارهاي به نقش زن در تاريخ ايران كرد و گفت: نقش زن در تاريخ ايران به اعتراف بسياري از محققان تاريخي يا ناديده گرفته شده يا نوشته نشده است. بنابراين ما بايد تلاش كنيم تا اين نقش را بدون حب و بغض گردآوري، ثبت و حفظ كنيم.
در بخش ديگري از اين مراسم، نوشآفرين انصاري ـ دبير شوراي كتاب كودك ـ بخشهايي از كتابهاي توران ميرهادي را براي حاضران خواند.او درباره فرهنگنامه كودكان و نوجوانان، گفت: تاريخ انتشار جلد نخست اين فرهنگنامه به سال 1371 برميگردد كه تداوم انديشهي كارگروهي است كه شايد تعداد آنها به 100 نفر برسد؛ اما انديشه مسلط بر اين گروه، يك مادر و ويراستار خبره به نام «توران ميرهادي» است.در پايان اين مراسم، از سوي انجمن زنان پژوهشگر تاريخ ايران، دايرهًْالمعارف بزرگ اسلامي، شوراي كتاب كودك و فرهنگنامه كودكان و نوجوانان، هدايا و لوحهاي تقديري به توران ميرهادي اهدا شد. دكتر شفيعي كدكني از جمله افرادي بود كه در اين مراسم حضور داشت.
همچنين در اين مراسم، فيلمي درباره فعاليتهاي فرهنگي و اجتماعي توران ميرهادي پخش شد. در بخشي از مراسم نيز تعدادي از دوستداران و شاگردان توران ميرهادي جملاتي زيبا و توصيفي را خطاب به او بيان كردند.
شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]