واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: آيا نفت ميانكاله را با خود مي برد ؟
محيط زيست - تهران امروز نوشت:
سازمان حفاظت از محيطزيست كشور با ساخت پالايشگاه نفت در ميانكاله و واگذاري جزيره آشوراده به يك سرمايهگذار خصوصي موافقت كرد تا قصه تلخ نابودي يك تالاب ديگر در كشور رقم بخورد. تالابي كه قرار است تا ابتداي سال 91 محل نگهداري ببرهاي سيبري باشد.
مسئولان سازمان حفاظت از محيطزيست كشور بارها درميان حرفهاي خود و در دفاع از احيا ببر سيبري، يكي از دلايل حضور ببر سيبري در ميانكاله را حفاظت از اين تالاب بينالمللي عنوان كرده بودند. اما پالايشگاه نفت بالاخره برنده شد تا با ساخت آن، كيان يكي از مهمترين تالابهاي كشور كه سالانه ميزبان نزديك به يك ميليون پرنده مهاجر جهاني است از بين برود. اين درحالي است كه محمدجواد محمدي زاده بارها در سخن خود هرگونه واگذاري مناطق زيستي به صنايع را تكذيب كرده است. او با يادآوري قانوني كه هرگونه ساخت و ساز در زيستگاه و تالابها را ممنوع كرده، بارها هشدار داده بود كه با هرگونه تهديد و تخريب در زيستگاهها مقابله خواهد كرد.
در نهايت اين سازمان بيتوجه به وظيفه قانوني خود و با وجود تمامي مخالفتها و استدلالهاي متخصصان، مجوز زيستمحيطي ساخت پالايشگاه ميانكاله را صادر كرد تا در اين ميان حرفهاي «محمدعلي شاعري» معاون انساني محمدي زاده تصويري وحشتناك از رويه تعامل سازمان حفاظت محيطزيست را در ذهن همگان بنشاند. او پيشتر اعلام كرده بود كه براي ساخت پالايشگاه در شهرهاي شمالي ممنوعيتي وجود ندارد.
اين اعلام نظر، انتقادهاي بيشماري را در پي داشت و كارشناسان حوزه محيطزيست، اجراي اين طرحها- در صورت نبودن ارزيابي زيستمحيطي- را غيرقانوني خوانده و تاكيد كردند در جايي چون ميانكاله، نتيجهاي جز نابودي اين منطقه نخواهد داشت. اما با وجود تمامي مخالفتهاي كارشناسي، سازمان محيطزيست مجوز زيستمحيطي ساخت پالايشگاه در ميانكاله را نيز صادر كرد.
به گفته محمد جواد محمدي زاده: «بهرغم اينكه بداخلاقيهاي زيادي در اين باره صورت گرفت، اما سازمان محيطزيست از 29 گزينه معرفي شده براي يك گزينه با رعايت موازين زيستمحيطي براي احداث پالايشگاه در منطقه شرق استان مجوز صادر كرده است.»
از سوي ديگر اجازه ساخت پالايشگاه بهشهر در حالي داده ميشود كه در سال 81، استقرار صنايع شيميايي فاضلاب ساز بهدليل اكوسيستم حساس و ارزشمند سه استان شمالي، در اين استانها ممنوع شد اما در نخستين سالهاي رياست فاطمه واعظ جوادي، در سال 85 اين ممنوعيت لغو شد. سازمان محيطزيست در دو سال گذشته با تعداد زيادي از پروژههايي كه مديران اين سازمان در سالهاي گذشته با اجراي آنها مخالفت كردهاند، موافقت كرده و مجوز راهاندازي يا ادامه فعاليت آنها را صادر كردهاست!
البته مشكلات ميانكاله به ساخت پالايشگاه محدود نميشود. جزيره «آشوراده» هم به يك سرمايهگذار ديگر براي تبديل آن به مركز گردشگري واگذار شد تا ميانكاله در نبردي نابرابر به يكباره از بين برود.
به اعتقاد بسياري از كارشناسان از جمله «دلاور نجفي»، معاون محيط طبيعي سازمان محيطزيست دولت نهم، واگذاري آَشوراده و ساخت پالايشگاه به اين معني است كه بايد با منطقه ميانكاله براي هميشه خداحافظي كرد. براي نخستين بار نيست كه مصوبات دولتي به تهديدي عليه محيطزيست كشور تبديل ميشود.
47301
شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]