تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش روشنى بخش انديشه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851443703




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رييس انجمن ايمني زيستي: كشت محصولات تراريخته، تنوع زيستي را افزايش مي‌دهد انتخاب آستانه 2درصدي برچسب زني تراريخته‌ها، هزينه‌ سنگيني را به كشورتحميل مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس انجمن ايمني زيستي: كشت محصولات تراريخته، تنوع زيستي را افزايش مي‌دهد انتخاب آستانه 2درصدي برچسب زني تراريخته‌ها، هزينه‌ سنگيني را به كشورتحميل مي‌كند


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري

رييس انجمن ايمني زيستي ايران گفت: شواهد و مستندات علمي حاكي از تاثير چشمگير مهندسي ژنتيك و محصولات تراريخته در افزايش تنوع زيستي است.

به گزارش خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر بهزاد قره‌ياضي، رييس نشست تخصصي «مهندسي ژنتيك و ايمني زيستي» طي سخناني در اين گردهمايي كه با حضور جمع كثيري از متخصصان و مسوولان اين حوزه برگزار شد، خاطرنشان كرد: در توليد محصولات زراعي غير تراريخته از سموم مختلف استفاده مي‌شود كه علاوه بر نابودي آفات به مرگ جانداران مختلف ديگر موجود در محيط منجر مي‌شوند. مثلا در مزارع و شاليزارهاي برنج با استفاده از سموم شاهد مرگ گونه‌هاي مختلف دشمنان طبيعي آفات، پروانه‌ها، كفشدوزك‌ها، قورباغه‌ها، مارها، ماهي‌ها و حتي جانوران بزرگ‌تر هستيم و طبعا توليد محصولات تراريخته كه نيازي به سم ندارند، تنوع زيستي را چند برابر مي‌كند.

وي خاطرنشان كرد: وقتي واريته تراريخته‌اي توليد مي‌شود به معناي اين است كه در كنار واريته اوليه، واريته‌اي تراريخته و واريته‌هاي فراوان حاصل از تلاقي واريته‌هاي مختلف تراريخته و غير تراريخته را داريم كه بي‌اساس بودن ادعاهاي غير علمي مبني بر تاثير احتمالي محصولات تراريخته در كاهش تنوع زيستي را نشان مي‌دهد. ادعا و شبهه كاملا بي‌مبنايي كه از سوي مخالفان مهندس ژنتيك و محصولات تراريخته مطرح مي‌شود.

قره ياضي گفت: شش سال به بهانه نبود قانون ايمني زيستي از توليد محصولات تراريخته در كشور جلوگيري شده در حالي كه نبود قانون در يك حوزه به معناي وجود قانون بازدارنده يا نفي كننده در آن زمينه نيست؛ همچنان كه آمريكا به عنوان يكي از بزرگترين توليد كنندگان محصولات تراريخته در دنيا فاقد قانون ايمني زيستي است. از اين جهت شايد نتوان به دليل نبود قانون، كسي را سرزنش كرد ولي اين كه پس از تصويب قانون آن هم با تاخيري شش ساله بيش از دو سال آيين‌نامه اجرايي نداشته‌ايم و اين كه شوراي ملي ايمني زيستي تاكنون تنها يك بار تشكيل جلسه داده، سوالي است كه بايد مسوولان مربوطه به آن پاسخ دهند.

رييس انجمن ايمني زيستي خاطرنشان كرد: مانع تراشي‌ها و وقفه طولاني ايجاد شده در روند تهيه و تصويب آيين‌نامه اجرايي قانون ملي ايمني زيستي در حالي است كه مثلا در كشور چين بر اساس گزارش سخنران چيني نشست - پروفسور شو - تنها طي سه سال (سال هاي 2002 تا 2005)، هزار و 525 تقاضاي رهاسازي محصولات تراريخته بررسي و هزار و 277 تاييد شده است و در كشوري مثل پاكستان، سه ميليون هكتار پنبه تراريخته كاشته شده در حالي كه ما طي اين مدت حتي موفق به نوشتن آيين نامه اجرايي قانون ملي ايمني زيستي هم نشده‌ايم و كسي هم پاسخگوي عقب ماندگي كشور در اين زمينه نيست.

وي با اشاره به اظهارات اخير دبير شوراي ملي ايمني زيستي مبني بر ارائه آيين‌نامه اجرايي قانون ملي ايمني زيستي به شورا در هفته آينده و تصويب آن در جلسه آتي شورا گفت: با اين كه معتقدم دبير فعلي شورا، اصلح‌ترين فرد براي تصدي اين مسووليت در شرايط موجود بوده و به بهترين وجه هم عمل كرده ولي چندان به اين وعده خوشبين نيستم زيرا نه زمان تشكيل جلسه شورا مشخص است و نه تضميني وجود دارد كه برخي در دستگاه‌هاي مربوطه با بهانه‌هاي مختلف همچنان از اجراي اين قانون استنكاف نكنند.

قره‌ياضي ابراز عقيده كرد: با وضعيت موجود نگرانم كه تا پنج سال آينده هم امكان توليد محصول تراريخته در كشور را پيدا نكنيم.

رييس انجمن ايمني زيستي ايران همچنين طي سخناني در حاشيه اين نشست كه با سخنراني يكي از متخصصان تنوع زيستي از كشور چين همراه بود با اشاره به تجربه كشورهاي مختلف از جمله چين در برچسب زني محصولات تراريخته كه تمامي محصولاتي كه كمترين ذره ماده تراريخته در آنها وجود دارد را به عنوان تراريخته برچسب‌زني مي‌كنند از انتخاب آستانه دو درصدي براي برچسب زني محصولات كشاورزي تراريخته در كشور انتقاد كرد و گفت: ضمن اينكه اصولا برچسب زني الزامي در قانون ديده نشده و در واقع مخالف و فراتر از قانون است و نبايد در آيين نامه اجرايي برچسب زني را الزامي كرد، انتخاب آستانه دو درصدي در پيش نويس آيين نامه اجرايي قانون ملي ايمني زيستي، هزينه هاي بسيار سنگيني را براي آناليز دقيق محصولات كشاورزي كشور ايجاد مي‌كند كه كاملا بي مورد است، در حالي كه مي‌توان مثل چين و برخي كشورهاي ديگر آستانه صفر درصد را براي برچسب‌زني اين محصولات استفاده كرد.

به گفته پروفسور شو، پنبه تراريخته توليد شده در چين در برخي مناطق نسبت به برخي آفات ثانويه مقاوم نيست و كشاورزان را ناگزير از استفاده از سمومي ضعيف تر براي مهار اين آفات كرده كه حداقل از آن جنبه كه جلوي مصرف سموم خطرناك را گرفته و سم كمتري مصرف مي كنند بسيار مورد استقبال كشاورزان قرار گرفته و بيش از 80 درصد كل پنبه چين تراريخته است.

انتهاي پيام

سه|ا|شنبه|ا|18|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن