واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نرخ تسهيلات ارزي صادركنندگان نمونه 4.5 درصد شد
تهران - مدير عامل بانك توسعه صادرت گفت: نر خ تسهيلات ارزي صادركنندگان نمونه بر اساس سياست هاي تشويقي با نيم درصد كاهش به 4.5 درصد رسيد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، "بهمن وكيلي" روز سه شنبه در نشستي خبري افزود: نرخ سود تسهيلات ارزي در سال گذشته براي تضاميني همانند سفته هفت درصد بود و اين نرخ براي تسهيلات گيرندگاني كه سهل البيع بودند شش درصد بوده است كه اين ارقام در سال جاري يك درصد كاهش يافته است.
به گفته وي، بر همين اساس نرخ سود تسهيلات ارزي درجه دومي ها شش درصد و براي درجه(وثيقه) اولي ها پنج درصد است.
وي با اشاره به صادرات تك محصولي كشور (نفت) اظهار داشت: در سال هاي اخير صادركنندگان حضور پر رنگ تري براي صادرت خدمات فني و مهندسي به ساير كشورها داشته اند.
وكيلي با بيان آن كه در پنج سال گذشته جهش پنج تا شش برابري در صادرات غير نفتي داشته ايم، اظهار داشت: صادرات غير نفتي از هشت ميليارد دلار ابتداي برنامه چهارم در پايان سال 89 به 32 ميليارد دلار رسيده است.
وي ادامه داد: هدفگذاري براي سال جاري نيز 45 ميليارد دلار بوده كه تاكنون به 37 تا 38 ميليارد دلار، تحقق يافته است.
وي ادامه داد: اين بانك به هشت هزار صادركننده خدمات ارائه مي كند، ضمن آن كه يك هزار و 500 شركت نيز از خدمات آنها بهره مند مي شوند.
وكيلي با اشاره به انعقاد 2 ميليارد دلار تسهيلات از صندوق توسعه ملي گفت: شش تا هفت ميليارد دلار طرح به صندوق توسعه ملي ارائه شده كه تاكنون براي 2ميليارد دلار آن قرارداد منعقد كرده ايم.
به گفته اين مقام مسئول، مانده تسهيلات اين بانك در سال گذشته 42 هزار ميليارد تومان بوده كه در 9 ماهه ابتداي سال جاري به اين رقم دست يافته ايم.
وي ادامه داد: تسهيلات اعطايي امسال، سه ميليار دلار بوده و 2 ميليارد دلار ديگر در قالب گشايش اعتبار ارائه شده كه با وضعيت تحريم ها توانمندي مناسبي در اين زمينه داشته ايم.
وي گردش مالي اين بانك را هفت ميليار دلار در سال ذكر كرد و گفت: 83 درصد منابع در اختيار صادرات قرار گرفته است.
وكيلي از انعقاد تفاهمنامه با اوپك براي اجراي طرح هايي خبر داد و افزود: همچنين صندوق هاي مشتركي با چند كشور آفريقايي تشكيل شده است.
وي با اشاره به همكاري اين بانك با كشورهاي منطقه همانند افغانستان، عراق، سريلاتكا، سودان و كينه گفت: به دليل شرايط كشور مشكلاتي براي گشايش اعتبار بوجود آمده بود كه با برگزاري جلسات با بانكها و بانك مركزي مشكلات رفع شده است.
وي تاكيد كرد: هر چند كه به طور مستقيم نمي توانيم گشايش اعتبار كنيم، اما از طرق ديگر اقدامات لازم را انجام مي دهيم.
وكيلي در خصوص گشايش اعتبار ريالي نيز گفت: با اتفاقاتي كه براي بازگشايي ال سي ريالي افتاد و برخي از بانكهاي دنيا نسبت به ارائه فاينانس ممنوع شدند كه بر همين اساس قرار شد بانكهاي كشور اين كار را انجام دهند، اما قوانين آن كامل نبود.
وي در خصوص مباحث ايجاد شده براي مراودات ايران و امارات نيز اظهار داشت: بانك مركزي تدابير لازم را در اين زمينه انجام داده، به نحوي كه سبد ارزي كشور بزرگتر شده تا در مراودات از ساير ارزها در كشورهاي ديگر غير از امارات استفاده كنيم.
به گفته وي، ايران مراوداتي را با كشورهاي چين، كره جنوبي، روسيه و تركيه مي تواند انجام دهد.
وكيلي افزود: نوسانات نرخ ارز مشكلاتي را براي بازپرداخت تسهيلات صادركنندگان ايجاد نكرده است، زيرا صادركنندگان اگر ارز دريافت كنند، كالا را با ارز به فروش مي رسانند و اين نوسانات شايد تاثير بيشتري بر معوقات واردكنندگان داشته باشد.
به گفته وي، سهم تسهيلات ارزي اين بانك در بخش صنعت و معدن 24 درصد در بخش كشاورزي چهار درصد و خدمات هفت درصد بوده است.
وكيلي در مورد معوقات بانك نيز گفت: بانك توسعه صادرات با 8.5 درصد داراي پايين ترين معوقات نسبت به معوقات بانكي و زير استاندارد و ميانگين در اين زمينه است.
وي در خصوص بانك ايران و ونزوئلا نيز افزود: اين بانك با سرمايه يك ميليارد و 200 ميليون دلار بايد تشكيل شده و دو رقم 100 ميليون دلاري براي اين بانك تامين شده است.
اقتصام**9141 /9123 **1594
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30804241
سه|ا|شنبه|ا|18|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]