واضح آرشیو وب فارسی:موج: خط تحريري در پايه اول تا پنجم دبستان بازسازي مي شود
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي گفت: خط تحريري در پايه اول تا پنجم دبستان بازسازي مي شود.
به گزارش خبرنگار موج، دكترمحمديان معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي درسي در نشست رسانه اي ارائه گزارش عملكرد 3 ساله اين سازمان، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: با توجه به اينكه احساس مي شود خط دانش آموزان در مدارس مورد توجه قرار نمي گيرد، تصميم گرفته شد تا در سال تحصيلي 88، كتاب هاي بخوانيم و بنويسيم دربخش خط و تصوير بهسازي شده تا بتوانيم خط دانش آموزان را در دوره ابتدايي تقويت كنيم.
وي تصريح كرد: متاسفانه هنر خوشنويسي در مدارس به گونه اي منسوخ شده، به همين در نظرداريم تا خط تحريري در پايه اول تا پنجم دبستان را بازسازي كرده تا دانش آموازن بيشتر با اين خط آشنا شوند.
وي ابراز داشت: عمده وظايف سازمان پژوهش در خصوص توليد برنامه درسي و تاليف كتاب هاي درسي است، البته در كنار اين وظيفه نوسازي نظام آموزش، ارتقاء كيفيت آموزش و پرورش، مطالعه در نظام ارزشيابي جزو وظايف اين سازمان تلقي مي شود.
وي افزود: توليد برنامه هاي آموزشي نسبت به توليد كتاب هاي درسي از اهميت بيشتري برخوردار بوده، به همين دليل طي 3 سال گذشته سازمان پژوهش بسته هاي آموزشي و برنامه درسي را توليد و پي گيري مي كند.
محمديان گفت: همچنين علاوه برتوليد كتاب هاي درسي، مجلات و كتاب هاي كمك آموزشي، نرم افزارها، جشنواره هاي فيلم رشد را نيز در دستور كار خود قرار داده است.
وي اظهار داشت: سازمان پژوهش در اين سال ها و در جهت نوسازي نظام آموزشي كشور، چند فعاليت را در دستور كارخود قرارداده تا به بحث تدوين فلسفه تعليم و تربيت در جمهوري اسلامي ايران بپردازد.
وي تصريح كرد: در كنار بحث فلسفه آموزش و پرورش كه از سال 1380 فكر شكل گيري آن ابداع شد، تدوين برنامه درسي ملي نيز آغاز شده و به همين منظور كميته توليد و تدوين برنامه درسي ملي در سازمان پژوهش شكل گرفته، در همين راستا بخش عمده اي از برنامه درسي ملي تدوين شده و اميدواريم اولين ويراست آن در ارديبهشت ماه سال 1388 ارائه شود.
وي ابراز داشت: تاليف راهنماي برنامه درسي ديني، قرآن، فلسفه و منطق، زبان خارجي و درس انسان شناسي و راهنماي درس آموزش زبان و ادبيات فارسي در دوره هاي ابتدايي و راهنمايي از فعاليت هاي قابل توجه در اين سازمان است.
وي افزود: با توجه به اهميت آموزه هاي مربوط به فرهنگ و تمدن اسلامي و ايراني در كتاب هاي درسي، 160 عنوان كتاب از سال 85 تا 87 مورد بازبيني قرار و 120 مقاله در مجلات رشد و 50 مقاله در شبكه ملي رشد در خصوص فرهنگ و تمدن ايراني و اسلامي به چاپ رسيده است.
رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي گفت: يكي از رويكردهاي اساسي در تاليف كتاب هاي كمك درسي تقويت رويكرد فرهنگي و تربيتي است، به همين منظور كميته هاي تدوين نظريي شكل گرفته كه به بازنگري، اصلاح و توليد برنامه هاي درسي اقدام كرده و 11 عنوان برنامه درسي و 12 عنوان كتاب در دوره ابتدايي، 18 عنوان در برنامه درسي و كتاب هاي راهنمايي و 17 عنوان در برنامه هاي درسي و كتاب هاي شهرستان مورد توجه قرار گرفته است.
وي اظهار داشت: در سال اخير، 36 و 37 و 38 جشنواره فيلم هاي آموزشي و تربيتي رشد برگزار شده و طي اين مدت 866 فيلم داخلي و 253 فيلم از خارج كشور شركت كرده و سال به سال آهنگ رشد مشاركت فيلم هاي داخلي و خارجي رو به افزايش است.
وي تصريح كرد: همه دستگاه ها و نظام هاي مختلف در جامعه از آموزش و پرورش انتظار دارند تا پيام خود به جامعه را در كتاب هاي آموزش درج كنند، اما كتاب هاي درسي نشان سواد ملي است و بايد به نياز علمي كشور پاسخ دهد به همين دليل نمي توان از كتاب هاي درسي به عنوان تابلوي اعلانات استفاده كرد.
وي ابراز داشت: اما براي آنكه بتوانيم به نيازهاي عمومي نهادها و سازمان ها كه پيام آنها موثر مي باشد پاسخ دهيم، كميته اي براي ساماندهي اين فعاليت ها تشكيل شده است.
وي افزود: 22 عنوان كتاب در سال تحصيلي 87-88 با تغيير جزئي و كلي همراه بوده، همچنين كتاب هاي فارسي سال اول و دوم راهنمايي، رياضي سال اول دبيرستان و كتاب هاي شيمي زبان فارسي در دوره سوم دبيرستان از تاليف جديد برخوردار است.
وي در پايان اعلام كرد: اگر هيئت دولت تصويب كند، دانش آموزان پسر كه موفق به پشت سرگذاشتن دوره آمادگي دفاعي كه نزديك به 160 ساعت در سال دوم راهنمايي و اول دبيرستان است، 2 ماه از خدمت سربازي آنها كاسته خواهد شد.
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 346]