واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سيد مهدي هاشمي: مقصران هنوز در وزارتخانه مسئوليت دارند ظـلـم بـه تـيـرانـدازي را جـفـا دانـستـيـم پيشنهاد دادم پرچمدار يك زن باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: قهرماني - همگاني
رييس فدراسيون تيراندازي در نشست خبري خود از كانديداتورياش در مجلس، مشكلات فدراسيون، پرچمداري المپيك تا گلايهاش از رسانهها و ماندن جفا كنندگان در وزارت ورزش و جوانان سخن گفت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيد مهدي هاشمي امروز در نشستي با خبرنگاران گفت: در روزهايي به سر ميبريم كه پايان يك سال پر حماسه و فعاليت در ورزش كشور است، من ضمن اين كه هميشه ممنون اصحاب رسانه بوده ام، اما گلايه هم از آنها دارم كه درباره ورزش تيراندازي كمتر شناخت مورد نياز به مردم داده شده است و به نظر ميرسد از كارشناسان لازم در حوزه اصحاب رسانه بهره مند نيستيم، به همين دليل اطلاع رسانيها به صورت ناكافي و ناقص انجام ميشود.
وي ادامه داد: فدراسيون تيراندازي در سال جاري موفق شد در رشتههاي مختلف با حضور در مسابقات قهرماني آسيا 9 مدال طلا، هشت نقره و 13 برنز را كسب كند.
رييس فدراسيون تيراندازي افزود: اگر تعداد مدالهاي اين فدراسيون را با ساير رشتههاي ورزشي مقايسه كنيد، متوجه عملكرد اين فدراسيون مي شويد، كدام فدراسيون است كه در طول يك سال بتواند 30 مدال قهرماني آسيا را كسب كند؟ اين در شرايطي است كه تيراندازان ما در مسابقات قهرماني آسيايي قطر در سال 2007 تنها توانسته بودند يك مدال برنز را كسب كنند. در حالي كه امسال تعداد مدالها به 13 مدال برنز رسيده است.
وي با اشاره به ميزباني ايران در مسابقات آسيايي 2013 گفت: ميزباني اين مسابقات در 12 رشته از جمله توفيقاتي است كه براي اولين بار كسب شده است و پيش از اين هيچ مسابقه بينالمللي رسمي در ايران برگزار نشده بود، اما توانستيم با برگزاري مسابقات آزمايشي موافقت مسئولان كنفدراسيون آسيا را جلب كنيم.
رييس فدراسيون تيراندازي از برگزاري آكادمي بينالمللي تيراندازي در هفتههاي آتي خبر داد و گفت: در سال جاري ايران به عنوان دومين آكادمي بينالمللي تيراندازي چهار دوره بينالمللي را برگزار كرده است كه مورد تقدير كنفدراسيون آسيا قرار گرفت.
وي در ادامه كسب كرسيهاي بينالمللي را از جمله موفقيتهاي ايران در سال جاري عنوان كرد و گفت: آقاي حقيقت به عنوان عضو كميته فني ، خانم منزوي به عنوان عضو كميته پزشكي و من هم به عنوان عضو كميته اجرايي كنفدراسيون آسيا انتخاب شديم كه اين افتخار بسيار بزرگي براي تيراندازي ايران است.
هاشمي با اشاره به كسب سه سهميه المپيك از سوي تيراندازان گفت: اميدواريم اولين مدال المپيكي را در تيراندازي كسب كنيم. البته اين موضوع بسيار دشوار است، اما غير ممكن نيست و پيشبيني ما اين است كه اگر بتوانيم برنامهريزيها و پشتيبانيهاي لازم را داشته باشيم به كسب مدال در المپيك هم برسيم.
رييس فدراسيون تيراندازي در پاسخ به سوالي مبني بر كانديداتورياش در مجلس گفت: پس از بررسيهايي كه انجام شد و پيگيرهايي كه دوستان داشتند، فشارهاي زيادي براي من در اين صحنه وارد شد، شايد عملكرد گذشته من زمينه اين تقاضا را به وجود آورده است و در اين مدت سعي كردهايم در حد بضاعت صادقانه و خالصانه حرفهاي خود را بزنيم. حتي به نقاط منفي و مثبت توجه داشته باشيم.
وي ادامه داد: در طول سه دوره مديريت ورزشي خود سعي كردهام منصفانه مطالب را عنوان كنم و هيچ گاه اجازه نداده ام كه منافع جامعه ورزشي را فداي ساير مسايل كنم. انتقاداتي به بخش مديريت ورزش وجود داشت و تا حدودي هم وجود دارد كه اين موضوعات به دليل انتقادات سازنده و پيشنهادات مناسب توانسته است تا حدودي حل شود و گره از مشكلات باز كند.
هاشمي ادامه داد: من به چندين جلسه كميسيونهاي مختلف مجلس رفتهام و مسايل را پاسخگو بودهام و حتي درخواستَهاي جامعه ورزشي را هم گفتهام و به عنوان فردي كه بيشترين راي را در هيات اجرايي كميته المپيك كسب كرده است، سعي كردهام نسبت به اين راي تعهد داشته و مسايل را به صورت منصفانه پيگيري و منتقل كنم.
وي افزود: بحث نامزدي در مجلس، درخواست هيات اجرايي كميته المپيك و ساير فدراسيونها بود كه من به اين درخواست جامعه ورزش نظر مثبت دادم و در روز پاياني براي مجلس ثبتنام كردم، اما براي خود اين تعهد را قائل هستم كه نسبت به جامعه ورزشي مسئوليت بزرگي دارم و اگر اين انتخاب صورت گيرد، مسئوليت خود را در قبال ورزش انجام خواهم داد.
رييس فدراسيون تيراندازي گفت: مجلس ما نظارت بر اجراي قوانين را به طور ضعيف وارد شده و بيش از آن كه به وظيفه نظارتي بپردازد، به بخش قانونگذاري مشغول است. در حالي كه بايد به صورت موازي اين دو مقوله را مورد توجه قرار دهد، اما در حال حاضر توجه كم به نظارت بر اجراي قوانين، چالشها و مشكلاتي را براي جامعه ورزش و حتي ديگر حوزه ها به وجود آورده است.
هاشمي گفت: اگر اعتماد مردم به عنوان نماينده مجلس به من ابلاغ شود، اميدوارم كه بتوانم زمينه اي را برقرار كنيم كه خواسته هاي جامعه ورزشي تحقق يابد و توسعه لازم در اين بخش ايجاد شود.
وي ادامه داد: ستاد وزارت ورزش و جوانان بايد يك ستاد بسيار قوي باشد تا بتواند با هماهنگي هاي بيشتر فعاليتهاي خود را ادامه دهد، تا از فرصت پيش آمده به عنوان وزارتخانه استفاده كند. اگر مجلس تصويب كرده كه سازمانهاي جوانان و تربيت بدني ادغام شود، به دليل اين است كه مي خواسته اين دو بخش را تقويت كند و بيشتر كار نظارتياش را انجام دهد. هر چند در مقوله نظارت زمان چنداني نگذشته است، اما اميدواريم مجلس در اين بخش به صورت جديتر وارد شود. اين در شرايطي است كه شاهد بودجه هاي حمايتي كه قول آن به وزارت ورزش داده شده بود هم نيستيم.
رييس فدراسيون تيراندازي در پاسخ به خبرنگاري كه اگر مي خواستيد وزير ورزش شويد، مي توانستيد؟ گفت: من عنوان كرده بودم كه نخواستم وزير ورزش شوم و اين موضوع كه اگر مي خواستم مي توانستم را مطرح نكردهام كه علت اين صحبت هم اين بود كه در پايان دولت نهم تصميم گرفتم از مشاغل دولتي خارج شوم و مسئوليت دولتي را بر عهده نداشته باشم، به همين منظور اين اجازه را از رييس جمهور گرفتم كه در هيچ بخشي از مسئوليتهاي دولتي به دلايلي كه به ايشان عرض كردم، وارد نشوم و رييس جمهور هم پذيرفتند. در حوزه وزارت ورزش هم پيشنهاداتي به من داده شد كه رد كردم و حتي از معرفي دكتر عباسي به عنوان وزير ورزش حمايت و پشتيباني كرديم كه اين انتخاب هم انجام شد. شما شاهد هستيد كه با توجه به حضور دكتر عباسي در حيطه ورزش كه چندان هم طولاني نيست، يك آرامش نسبي در فضاي ورزشي كشور حاكم شده است و اميدواريم كه رشد و صعود ورزشي سرعت بگيرد و چالش و مشكلات با همدلي و هماهنگي بهبود يابد. هر چند كه اصلاح وضع موجود نياز به زمان بسيار زيادي دارد و اگر برنامهاي نباشد، به اين زوديها شاهد اين اصلاحات نخواهيم بود.
هاشمي درباره موضوع شرط بندي در تيراندازي هم گفت: بحث شرط بندي از ابتدا مورد تاييد مراجع بوده است و با استفتاء از مقام معظم رهبري اين موضوع مورد تاييد ايشان قرار گرفت. فدراسيون تيراندازي به دنبال آن است كه به صورت نظامند به اين موضوع بپردازد و در حاشيه مسابقات رسمي هم شاهد برگزاري شرط بندي هم باشيم. همچنين حضور آيت الله حائري شيرازي در هيات رييسه فدراسيون اين زمينه را فراهم كرده با دقت و سرعت بيشتري بحث شرط بندي را انجام دهيم.
وي درباره وضعيت مالي فدراسيون هم گفت: با شكل گيري وزارت ورزش وضعيت مالي ما رو به بهبود است و در شرايط مناسبتري نسبت به گذشته به سر ميبريم، اما بدهكاري ما كمتر نشده، چون فعاليتهاي فدراسيون به صورت مستمر ادامه پيدا كرده است. اين در شرايطي است كه از بودجه اي كه تصويب شده بود، پنج درصد اختصاص داده شد، اما نگذاشتيم كه اين موضوع خللي در اقدامات و برنامههاي ما به وجود بياورد و هر طور بود با ايجاد بدهي در اين مسابقات حضور پيدا كرديم.
وي در عين حال تصريح كرد: علت آن كه نتوانستيم در سه مسابقه بينالمللي كه سهميه المپيك هم در آن توزيع ميشد، شركت داشته باشيم، موافقت نكردن با اعزام به اين مسابقات بوده است و اگر اين موافقت صورت ميگرفت با تمام مشكلاتي كه داشتيم حتما در آن حضور مييافتيم.
رييس فدراسيون تيراندازي با اشاره به بازديد وزير ورزش از اين فدراسيون گفت: در بازديدي كه وزير ورزش داشتند، گزارشهاي لازم درباره فدراسيون ارائه شد و ايشان هم دستورات لازم را براي رفع اين مشكلات دادهاند. اين نكته را هم در نظر بگيريد كه مجموع ورزش كشور دچار بحران مالي است و اين انتظار از مجلس و دولت است كه كمك مالي به وزارت ورزش و جوانان داشته باشند.
هاشمي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين كه وي بيشترين راي را در كميته المپيك به خود اختصاص داده و احتمال آن كه پرچمدار كاروان ايران يك تيرانداز باشد، بسيار زياد است گفت: بحثهاي زيادي براي پرچمداري كاروان ايران مطرح شده، اما به گزينه خاصي نرسيدهايم كه بخواهد با فرد مورد نظر موافقت يا مخالفت شود.
هاشمي افزود: پيشنهاد من اين بوده است كه يك ورزشكار زن پرچمدار كاروان ايران باشد، اما توافق شده كه در ماههاي پاياني مانده به المپيك تصميم گيري قطعي در اين باره صورت گيرد.
وي ادامه داد: من تنها يك عضو هستم و به دلايلي خانمها را براي پرچمداري در كاروان ايران ترجيح ميدهم. هر چند اين به معناي رد پتانسيل فردي ورزشكاران نيست، بلكه با توجه به شناختي كه از شرايط محيطي داشتم، اين پيشنهاد را دادم. وقتي يك خانم در سطح بينالمللي بر روي سكو قرار ميگيرد، چيزي كمتر از يك قهرمان مرد ندارد. فكر ميكنم ظلم به ورزشكاران زن به خصوص در سطح بينالمللي زياد بوده است و اگر بخواهيم در جايي از زنان ورزشكار با افتخار ياد كنيم، اين موضوع زمينه بدي نيست.
هاشمي درباره عملكرد كميته المپيك گفت: هنوز به صورت جدي بحث المپيك پيگيري نميشود و مي توان گفت وزارت ورزش براي پشتيباني از المپيك هنوز سر خط نشده است و اين موضوع به عنوان يك موضوع اصلي مطرح نيست. به طوري كه تاكنون در كميته المپيك تنها دو جلسه براي بازيهاي المپيك داشتهايم و لازم است كه به صورت جديتر با اين موضوع برخورد شود و در اين شرايط مي طلبد كه به صورت روزانه و هفتگي بحث المپيك را در دستور كار داشته باشيم.
رييس فدراسيون تيراندازي در پاسخ به سوالي مبني بر انتقاداتي كه وي در گذشته از برخي مسئولان سازمان تربيت بدني داشت گفت: هميشه سعي ميكنيم شرايط را بهتر از آن چيزي كه در واقعيت است نشان دهيم، اگر زماني گفتهايم در حق تيراندازي جفا شده بدانيد كه جفا شده است و در اصل ظلم بوده كه ما گفتهايم جفا شده است و برخي از كساني كه هم در اين بخش مقصر بودهاند كماكان به مسئوليت خود ادامه ميدهند، اگر پيش از اين بهانهاي داشتند و مي گفتند مديريت اين گونه ديكته ميكند، حالا جاي سوال است كه چه بهانه اي دارند؟ چون مديريت اصلاح شده و رويكرد دكتر عباسي اين گونه نيست و اگر اين سياست خودشان است، بهتر است به خودشان بيايند و اصلاحاتي را انجام دهند.
وي در پاسخ به خبرنگاري درباره اين كه آيا منظورتان سجادي است؟ گفت: من از كسي اسمي نبردهام. به هر حال اگر منظورم شخص خاصي بوده، موضوع را شخصا پيگيري كردهام.
رييس فدراسيون تيراندازي درباره نتيجه نه چندان مطلوب تيراندازان المپيكي هم گفت: بر اساس استانداردهاي جهاني در هر 10 مسابقه بينالمللي قهرمانان مي توانند كسب مدال داشته باشند و اين موضوع به عنوان يك رويه در رشته تيراندازي معمول است، هر چند استثناهايي هم وجود دارد، اما ما هم از چنين قاعدهاي مستثني نيستيم. اين به معناي آن نيست كه وضعيت تيراندازان ما افت داشته است، بلكه آنها وضعيت موجود خود را حفظ كرده و يا ارتقا دادهاند.
وي ادامه داد: الهه احمدي در بخش تيمي توانسته مدال برنز كسب كند و ديگر ورزشكاران ما هم رنكينگهاي خود را حفظ كردهاند. اگر آنها پيش از اين كسب سهميه نكرده بودند مي توانستند در مسابقات قطر سهميه بگيرند .
هاشمي افزود: به دليل مقطع امتحانات آنها فدراسيون هم نميخواهد به كسب علم بياعتنايي كند و سعي شده كه فرصت بيشتري به اين ورزشكاران داده شود، چون آنها نيازي به كسب سهميه ندارند، در نتيجه اين فرصت به تحصيلشان اختصاص يافته است.
رييس فدراسيون تيراندازي گفت: اين توقع جامعه از ورزش تيراندازان است كه مدالي كسب كنند، اما ما معتقديم كه آنها پيشرفتهاي خود را داشتهاند و مي توانند به نوعي اين توانمندي را مجددا در آينده اثبات كنند.
هاشمي در پاسخ به اين كه آيا احتمال تغيير تيراندازان براي اعزام به المپيك وجود دارد، گفت: در حال حاضر هيچ گونه گزينه ديگري را مدنظر نداريم، اما اين بدان معنا نيست كه قطعا اين سه تيرانداز به المپيك اعزام خواهند شد و شرايط روز درباره اين تصميم گيري دخيل است.
وي درباره مشكلات مهمات و سلاح در حوزه تيراندازي گفت: متاسفانه امروز شاهد آن هستيم كه تعرفه سلاح، مهمات و تجهيزات ورزش از تعرفه لوازم آرايشي گرانتر است و ما نميدانيم كه اين موضوع را چگونه توجيه كنيم. هر چند از سوي رييس جمهور دستوراتي صادر شده است، اما مشكلات همچنان ادامه دارد و اميدواريم تسهيلات بيشتري براي تعرفهها ايجاد شود و اين حداقلها در اختيار ورزشكاران قرار گيرد.
رييس فدراسيون تيراندازي ادامه داد: از عمده نيازهاي ما در تيراندازي واردات مهمات و اسلحه است. هر چند برنامهريزي شده كه اين موضوع در بلندمدت برطرف شود، اما در حال حاضر اين مشكلات وجود دارد.
هاشمي افزود: متاسفانه ناجوانمردانه سلاح و مهمات تحريم است، چون آنها بخش ورزش را از مسايل ديگر مجزا نكردهاند و ما هم اعتراضمان را به فدراسيون جهاني اعلام كردهايم، ولي عليرغم اين اعتراضات همچنان اين مشكل پا برجاست.
هاشمي با بيان اين كه با تمام مشكلاتي كه پيش رو داريم مسير را ادامه ميدهيم ، افزود: فكر ميكنم يكي از دلايلي كه شهيد روشن را به شهادت رساندند، اين بود كه وي تحريمها را دور ميزد و اين موضوع يكي از تخصص هاي او بود و شايد يكي از دلايلي كه مورد هدف قرار گرفت هم همين امر بوده است.
به گفته وي توليد فشنگ اهداف خفيف و اهداف پروازي در وزارت دفاع در حال ساخت است و جاي اميدواري است كه با سرمايهگذاري بيشتر در بحث سلاح هم در آينده نزديك هم بتوان به خودكفايي رسيد.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]