واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارشناس دفتر مشاوره بهزيستي تاكيد كرد: اعتياد به "رايانه" مهمترين آسيب اجتماعي به شمار ميرود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آسيبهاي اجتماعي
كارشناس دفتر مشاوره سازمان بهزيستي كشور با بيان اينكه اعتياد به رايانه مهمترين آسيب اجتماعي به شمار ميرود، گفت: چرا كه اعتياد به رايانه عوارض زيادي دارد و كيفيت زندگي افراد را تهديد ميكند.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهرداد احترامي در دومين روز "جشن توانمندي سازمان بهزيستي" در پنل پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي، با تاكيد بر اينكه آسيبهاي اجتماعي علل و عوامل اجتماعي دارند و برخلاف تصور اخلاقي نيستند، افزود: هر موضوعي كه بر كيفيت زندگي افراد تاثير بگذارد و نرخ شيوع بالايي داشته باشد، آسيب اجتماعي است.
وي افزود: شيطانپرستي، فمنيسم افراطي، خرافه پرستي، تمايل به دلالي بر طبق اين تعريف، آسيب اجتماعي محسوب ميشود.
كارشناس دفتر مشاوره سازمان بهزيستي با بيان اينكه سه دسته اصلي آسيبهاي اجتماعي در جامعه قابل شناسايي است، گفت: دسته اول آسيبهاي اجتماعي در اثر پيشرفتهاي تكنولوژي به وجود آمدهاند از جمله اعتياد به رايانه، اينترنت، موبايل، بازيهاي رايانهاي. دسته دوم آسيبهايي هستند كه مربوط به مسايل اقتصادي و شرايط آن ميشوند مانند اختلاس، كلاهبرداري، مشاغل كاذب و آسيبهاي اجتماعي دسته سوم مربوط به تغييرات فرهنگي از جمله شيطانپرستي، بيمبالاتي اخلاقي و تعلق فرهنگي ميشود.
احترامي در ادامه با برشمردن لذت، قانون و ارزش به عنوان سه ركن سازنده كيفيت زندگي، اظهار كرد: آنچه در بروز آسيبهاي اجتماعي تخريب ميشود، ارزشهاي اجتماعي است.
وي افزود: با توجه به اين هرم بايد در پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي به اموري از قبيل اينكه هر رفتار از جمله آسيب اجتماعي در اثر يك تقاضا به وجود ميآيد و بيتوجهي به تقاضا منجر به خدشه در برنامهريزيها ميشود، توجه كرد.
احترامي در ادامه تاكيد كرد: پيشگيري بايد آزادانه انجام شود و اجباري نيست و بايد در برنامهريزيهاي مربوط به پيشگيري از آسيب اجتماعي مدلهاي بومي شناختي را مورد توجه قرار داد. در اين ميان تضمين نظامي براي پيشگيري بسيار ضروري است و آموزش آگاهسازي و مشاركت اجتماعي هم در پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي بسيار موثرند.
كارشناس دفتر مشاوره سازمان بهزيستي در ادامه با برشمردن 10 عامل موثر در پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي تشريح كرد: دروني سازي ارزشهاي انساني، محيط غنيشده، آموزش مهارتهاي زندگي، آموزش فرزندپروري، تقويت معنويت كار، تقويت حمايتهاي اجتماعي، درمان مشكلات روانشناختي و روانپزشكي، مشاركت اجتماعي و شهروندي، پژوهش و هماهنگي اجرايي شامل اين موارد ميشود.
يکشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]