واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور: انتقال دانشجويان ايراني به دانشگاههاي داخل
خرم آباد - خبرگزاري مهر: معاون دانشجويي وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به تحصيل 60 هزار دانشجوي ايراني در دانشگاههاي خارجي که چندان اعتبار جهاني بالايي ندارند، جزئيات آئين نامه انتقال دانشجويان ايراني خارج از کشور به دانشگاههاي داخل را تشريح کرد.
به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، محمود ملاباشي شامگاه چهارشنبه در حاشيه جلسه هيئت رئيسه دانشگاه لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد در سخناني اظهار داشت: در حال حاضر 80 هزار دانشجوي ايراني در دانشگاههاي خارج از کشور مشغول به تحصيل هستند.
وي تصريح کرد: اين در حاليست که از اين تعداد دانشجو 20 هزار نفر در تحصيلات تکميلي مشغول به تحصيل هستند.
حضور دانشجويان ايراني در خارج از جمله افتخارات است
معاون دانشجويي وزير علوم، تحقيقات و فناوري حضور اساتيد و دانشجويان ايراني در خارج از کشور را از جمله افتخارات دانست و گفت: در حال حاضر 24 هزار دانشجوي آمريکايي در چين مشغول به تحصيل هستند که اين امر ارزش محسوب مي شود.
ملاباشي حضور دانشجويان ايراني در کشورهاي خارجي را در راستاي تعامل علمي دانست و گفت: تعامل علمي در راس همه تعاملات قرار دارد.
وي با اشاره به جمعيت چهار ميليوني دانشجو در کشور گفت: اين در حاليست که در ازاي اين جمعيت تنها 80 هزار دانشجو در خارج از کشور مشغول به تحصيل هستند.
معاون دانشجويي وزير علوم، تحقيقات و فناوري تصريح کرد: از دانشجوياني که به عنوان سفيران علمي ما در خارج از کشور عمل مي کنند بايد استقبال کنيم تا تعداد اين افراد در دوره هاي جديد بيشتر شود.
تحصيل 60 هزار ايراني در دانشگاههاي بي کيفيت خارجي
ملاباشي در پاسخ به سئوال ديگر مهر در مورد ضعف تحصيلات تکميلي در کشور و تمايل دانشجويان به خروج از کشور نيز گفت: من معتقدم که اين موضوع به هيچ عنوان به دليل ضعف تحصيلات تکميلي در داخل نيست.
وي در اين رابطه توضيح داد: در حال حاضر از تعداد 80 هزار دانشجوي ايراني که در خارج از کشور وجود دارند 60 هزار نفر در دوره هاي کارداني و کارشناسي در دانشگاههايي که خيلي اعتبار جهاني بالايي ندارند مشغول به تحصيل هستند.
آئين نامه انتقال دانشجويان ايراني به دانشگاههاي داخل در انتظار امضاي وزير
معاون دانشجويي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در پاسخ به سوال ديگر مهر در مورد برنامه هاي اين وزارتخانه براي بازگرداندن اين دانشجويان نيز گفت: براي آوردن اين دانشجويان به داخل کشور حداکثر طي روزهاي آينده آئين نامه جديدي را به امضاي وزير علوم خواهيم رساند تا در راستاي رعايت حال خانواده هاي متقاضي اين دانشجويان امکان انتقال به دانشگاههاي داخل را داشته باشند.
ملاباشي به جزئيات اين آئين نامه اشاره کرد و گفت: در اين راستا دانشگاههاي داخل کشور را با دانشگاههاي کل دنيا تطبيق آموزشي خواهيم داد تا دانشجويان از سردرگمي بيرون بيايند و بدانند در صورت انتقال، در کدام دانشگاه معادل پذيرفته مي شوند.
وي با اشاره به بازنگري آئين نامه هاي موجود در اين زمينه افزود: تاکنون اين آئين نامه دو بار در طول دولتهاي نهم و دهم مورد بازنگري قرار گرفته است.
معاون دانشجويي وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به انعکاس موارد شاخص در آئين نامه جديدي، ابراز اميدواري کرد که اين آئين نامه مورد توجه دانشجويان ايراني خارج از کشور قرار گيرد.
جزئيات آئين نامه جديد انتقال دانشجويان ايراني به دانشگاههاي داخل
ملاباشي در مورد جزئيات اين آئين نامه نيز به مهر گفت: يکي از موارد در نظر گرفته شده تطبيق وضعيت علمي پژوهشي دانشگاههاي خارج از کشور با دانشگاههاي داخل کشور است به طوريکه هر دانشجويي مي تواند از روي جدول تعيين شده رديابي کند که جايگاه دانشگاه خارجي وي در داخل کشور براي تحصيل کدام دانشگاه است.
وي با اشاره به شهريه هاي بالا در اين زمينه به تدابير انديشيده شده در آئين نامه جديد اشاره کرد و گفت: در اين آئين نامه شهريه هاي ثبت نام تعديل شده است.
معاون دانشجويي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در مورد جزئيات شهريه ها نيز به مهر گفت: ميزان شهريه براي دانشجويان انتقالي از دانشگاههاي خارج به داخل در دوره هاي کارداني و کارشناسي معادل دوره هاي شبانه محاسبه مي شود.
ملاباشي ادامه داد: در دوره هاي ارشد نيز اين ميزان به حداکثر 1.5 برابر دوره هاي شبانه فعلي خواهد رسيد.
وي افزود: در دوره هاي دکترا نيز براي انتقال دانشجويان از دانشگاههاي خارج به داخل موضوع به طور مستقيم به دانشگاهها واگذار شده است و دانشجو بايد با دانشگاهها مذاکره داشته باشد.
450 دانشجوي بورسيه نتوانستند برگردند
معاون دانشجويي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در بخش ديگر از سخنان خود در پاسخ به سئوال ديگر خبرنگار مهر در مورد بورسهاي تحصيلي نيز گفت: در حال حاضر 450 نفر را در خارج کشور بورس کرده ايم.
ملاباشي ادامه داد: اين در حاليست که از ابتداي انقلاب تاکنون 12 هزار و 500 نفر در قالب بورس به خارج از کشور اعزام شده اند.
وي با اشاره به اينکه از اين تعداد 450 نفر موفق به بازگشت نشده اند، در مورد علت عدم بازگشت اين افراد تصريح کرد: برخي از اين بورسيه ها مريض شدند و برخي ديگر توانايي ادامه تحصيل نداشتند و برگشتند.
معاون دانشجويي وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به 3.3 درصد عدم موفقيت در بازگشت بورسيه ها، عنوان کرد: اين در حاليست که ما در اعزام افراد در قالب بورس 96.7 درصد موفقيت داشته ايم که عدد بسيار قابل قبولي است.
200 نفر در سالجاري بورسيه مي شوند
ملاباشي در مورد بورسيه هاي سال جديد نيز به مهر گفت: در سالجاري تمرکز اعزام افراد در قالب بورسيه در رشته هاي اولويت دار و براي ماموريت هاي معين و خاص خواهد بود.
وي ادامه داد: امسال 200 نفر بورسيه به خارج از کشور اعزام مي شوند.
معاون دانشجويي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در مورد بورس داخل کشور نيز عنوان کرد: هم اکنون چهار هزار نفر در دوره هاي دکترا براي دانشگاههايي که عضو هيئت علمي شوند بورسيه داخل شده اند.
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1202504
1389/09/13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]