واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور:
جزئيات برگزاري آزمون استعدادهاي درخشان اعلام شد
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان جزئيات آزمون استعدادهاي درخشان را تشريح كرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، محمدعلي غفاري در نشست خبري كه عصر امروز در سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان برگزار شد، اظهار داشت: جمعه 27 فروردين 89 آزمون ورودي مقطع راهنمايي مدارس استعدادهاي درخشان برگزار ميشود.
وي با بيان اينكه در حال حاضر در سطح كشور بيش از 300 مركز استعدادهاي درخشان وجود دارد، گفت: حدود 60 هزار دانشآموز دختر و پسر به تفكيك در دورههاي راهنمايي و متوسطه در اين مراكز مشغول به تحصيل هستند البته در سال گذشته 3 مدرسه ابتدايي نيز به صورت آزمايشي به مراكز استعدادهاي درخشان افزوده شده است.
رئيس سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان ادامه داد: اساس كار ما براي شناسايي دانشآموزان تيزهوش به وسيله آزمونهاي ورودي خاص مراكز سمپاد است.
غفاري گفت: در تاريخ 27 فروردين حدود 200 هزار دانشآموز پايه پنجم ابتدايي در نخستين مرحله از اين آزمون شركت ميكنند كه از اين تعداد، ثبتنام 186 هزار نفر به اتمام رسيده است.
رئيس سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان بيان داشت: اين 200 هزار شركتكننده از بين دانشآموزان داراي معدل 19 به بالاتر و با رضايت والدين انتخاب شدهاند.
غفاري با بيان اينكه بخش اول ثبتنام آزمون در اسفند آغاز شده است، اضافه كرد: سايت سمپاد براي پيگيري افرادي كه موفق به ثبتنام كامل نشدهاند، فعال است.
وي با بيان اينكه ثبتنام در آزمون ورودي مراكز استعدادهاي درخشان امسال براي نخستين بار به صورت اينترنتي انجام شده است، گفت: هر داوطلب يك كد رهگيري دارد كه بايد آن را تا پايان آزمون حفظ كند. همچنين نتايج آزمون اوايل ارديبهشت بر روي سايت سمپاد كه ثبت نام در آن صورت گرفته است به نشاني www.sampad.medu.ir صورت ميگيرد.
وي افزود: از بين 200 هزار شركتكننده در آزمون 27 فروردين حدود 20 هزار نفر يعني دو برابر ظرفيت در مرحله نخست پذيرش ميشوند كه اين تعداد در 31 ارديبهشت مجدداً رقابت كرده و از بين آنها نيز 10 هزار نفر انتخاب ميشوند.
رئيس سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان گفت: در آزموني كه براي امسال طراحي كردهايم از نظر طراحي سؤالات، نگهداري و ارسال آن ضرايب امنيتي به ميزان بسيار بالايي رعايت شده و دانشآموزاني كه از نظر علمي، هوشي يا استعداد در حد پايين هستند، احتمال موفقيتشان كم است.
غفاري بيان داشت: سوالات آزمون از بخشي از كتابهاي پايه چهارم و بخشي از پنجم ابتدايي انتخاب ميشود و شامل بخشهاي ادبيات، رياضي، علوم و ديني است.
وي ادامه داد: سؤالات مرحله اول آزمون مراكز استعدادهاي درخشان براي ورود به دوره راهنمايي به صورت 4 گزينهاي بوده و به دليل تصحيح آن از طريق ماشين نتايج آن را سريعتر اعلام خواهيم كرد.
وي اضافه كرد: در مرحله دوم برخي سؤالات از نوع تشريحي يا از نوع پاسخ انشايي كوتاه است و به همين دليل تصحيح و اعلام نتايج آن نيازمند زمان بيشتري است.
وي افزود: در مجموع از 881 حوزه امتحاني در سطح كشور 88 هزار و 553 نفر دانشآموز دختر و 98 هزار و 198 دانشآموز پسر شركت ميكنند.
رئيس سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان با بيان اينكه بيشترين حوزههاي امتحاني اين آزمون متعلق به شهر تهران و كمترين متعلق به استان كهگيلويه و بوير احمد است، گفت: در مراكز 10 استان يك مركز، در 8 استان 2 مركز، در 12 استان 3 تا 7 مركز براي اين آزمون وجود دارد همچنين در تهران 15 مركز (مدرسه تيزهوشان) فعال است.
غفاري بيان داشت: اگر ضريب امنيت اين آزمون به هر دليلي كم شود، از اعتبار آن نيز كاسته شده و علاوه بر اهانت به شأن افراد پذيرفته شده است لذا امسال از حدود يكي دو ماه گذشته در طراحي سوالات، چاپ و نگهداري آن در مخزن و توزيع سوالات كمال دقت را داشتهايم.
وي افزود: گرچه ممكن است برخي از مراكز آموزشي براي تبليغ بيشتر و بازارگرمي و جذب مشتري اينطور مطرح كنند كه ما سؤالات مراكز تيزهوشان را در آموزشگاههاي خود كار ميكنيم اما اين صحبتها كذب محض است و به خانوادهها توصيه ميكنيم فريب اينگونه تبليغات را نخورند.
غفاري بيان داشت: اخيرا مركز سنجشي در آموزش و پرورش داير شده است كه تمام آزمونهاي مرتبط با وزارت آموزش و پرورش از سوي اين مركز برگزار ميشود؛ آزمونهايي از قبيل آزمون استخدامي وزارت آموزش و پرورش كه در آن 40 هزار نفر شركت ميكنند، آزمون مراكز نمونه دولتي، آزمون اعزام به مراكز خارج از كشور و امتحانات نهايي آموزش و پرورش از سوي مركز سنجش آموزش و پرورش برگزار خواهد شد.
وي افزود: آزمون ورودي مراكز استعدادهاي درخشان از مقطع راهنمايي به دبيرستان به احتمال زياد 21 يا 25 ارديبهشت برگزار خواهد شد.
طبق تفاهمنامه با مركز سنجش آموزش و پرورش در آزمون 27 فروردين اين سازمان مرحله طراحي، چاپ و توزيع سؤالات به عهده سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان و برگزاري، اجرا، تصحيح و رسيدگي به اعتراضات به مركز سنجش آموزش و پرورش مربوط ميشود.
رئيس سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان ادامه داد: توزيع كارت اين آزمون از طريق اينترنت بوده و در صورتي كه پس از اعلام نتيجه برخي از دانشآموزان به نتايج اعتراض داشته باشند از طريق سايت سازمان ميتوانند اعتراضات خود را مطرح كنند تا به آن رسيدگي شود همچنين معترضين ميتوانند با شماره تلفن 5 ـ 88381053 تماس بگيرند.
وي بيان داشت: داوطلباني كه كارت ورود به جلسه آنها بدون نقص بوده است تا به امروز كارتهاي خود را دريافت كردهاند و كساني كه كارت آنها نقص داشت تا روز آزمون ميتوانند آن را از سايت سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان دريافت كنند.
وي ادامه داد: مسئوليت ثبتنام در اين آزمون با مدير دبستان است و در شهرهايي كه براي ثبتنام اينترنتي از امكانات چنداني برخوردار نيستند، مدير مدارس با دريافت مشخصات دانشآموز از طريق اينترنت مدرسه يا كافينت اقدام به ثبتنام دانشآموزان كرده است.
رئيس سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان بيان داشت: پس از پايان ثبتنام دانشآموزان در اين آزمون به اين نكته پي برديم كه تعداد دانشآموزان ثبتنام شده در آزمون امسال كه از طريق اينترنت اقدام كردهاند در مقايسه با سال گذشته كه ثبتنام به صورت دستي صورت گرفته بود تفاوتي نداشته است.
وي با بيان اينكه دانشآموزان از شنبه اين هفته تا فردا فرصت دارند تا كارتهاي ورود به جلسه خود را دريافت كنند، گفت: از دانشآموزان ميخواهيم يك روز قبل از روز امتحان محل حوزه برگزاري آزمون خود را شناسايي كنند تا در روز آزمون تاخير نداشته و سر وقت حاضر شوند به دليل اينكه به 70 سوال در مدت زمان 80 دقيقه ميتوانند پاسخ دهند.
غفاري همچنين توصيه كرد: دانشآموزان يك ساعت قبل از آغاز آزمون يعني از ساعت 8 صبح در حوزه خود حضور داشته باشند.
رئيس سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان بيان كرد: طي نشستي با وزير آموزش و پرورش و معاونان او در تاريخ 6 اسفند 88 پيشنهاد كرديم كه معاونت پرورشي و تربيت بدني به ساختار اين سازمان افزوده شود كه اين موضوع مورد قبول واقع شد و از حيث ساختار اين سازمان ارتقا پيدا كرد.
غفاري با بيان اينكه سرانه دانشآموزان در مدارس اين سازمان مانند ساير دانشآموزان است، گفت: معتقدم اين سرانه براي دانشآموزان ما كم است به دليل اينكه دانشآموزان مراكز استعدادهاي درخشان فعاليتهاي پژوهشي و كارگاهي داشته و از اين حيث نيازشان بيشتر از ساير دانشآموزان است.
وي خاطرنشان كرد: بخشي از نيازهاي دانشآموزان در مراكز استعدادهاي درخشان از طريق خود آنها تأمين ميشود و در حقيقت دريافتي از اين دانشآموزان به عنوان كمك به شهريه نصف ميانگين شهريه مدارس غيرانتفاعي است.
1389/01/27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 553]