واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 30 سال صلابت/ انقلاب، موتور محركه بخش هاي صنعت و معدن گيلان (2 و پاياني )
* گيلان، استاني مستعد براي صنعتي شدن وي با تاكيد بر اينكه گيلان استعداد صنعتي شدن را دارد، تحقق اين مساله را نيازمند فراهم شدن زيرساختهاي بيشتر، تامين انرژي، همكاري و مساعدت همه مديران، نمايندگان استان در مجلس و حمايت هاي سيستم بانكي عنوان كرد.
"اصغريان" افزود: براساس آخرين آمارها، در زمان حاضر سه هزار و600 پروانه بهره برداري با برآورد سرمايه گذاري بالغ بر 16 هزار ميليارد ريال، براي متقاضيان واحدهاي صنعتي صادر شده است.
وي گفت: با اين تعداد پروانه صادره، براي 76 هزار نفر امكان اشتغال فراهم مي شود.
وي يادآور شد: تنها در سه سال اخير، 750 پروانه بهره برداري واحدهاي صنعتي صادر شد كه با بهره برداري از آنها 12 هزار و 700 فرصت اشتغال در گيلان به وجود آمد.
"اصغريان" افزود: همچنين در مقطع كنوني، 425 فقره جواز تاسيس صنعتي با امكان اشتغال 131 هزار نفر در گيلان صادر شده است.
وي ميزان سرمايه گذاري پيش بيني شده براي اين تعداد واحد را 115 هزار ميليارد ريال اعلام كرد.
به گفته وي، 802 فقره جواز تاسيس با پيشرفت فيزيكي بالاي 20درصد با برآورد سرمايه گذاري 11 هزار و 300 ميليارد ريال و اشتغال بالغ بر 62 هزارنفر در گيلان وجود دارد.
رييس سازمان صنايع و معادن گيلان با اشاره به رشد سرمايه گذاري در گيلان، گفت: پيش بيني مي شود، با حمايت هاي مسوولان و سيستم بانكي تا پايان امسال ميزان سرمايه گذاري در اين بخش در مقايسه با پارسال، 37 درصد و ميزان اشتغال حاصل از آن 10 درصد افزايش يابد.
* طرح آمايش صنعتي اجراي طرح آمايش صنعتي از ديگر اقدامات انجام شده در دهه سوم انقلاب اسلامي در بخش صنعت و معدن است كه به منظور توزيع صنعت در استانها و احداث صنايع با مزيت هاي هر استان اجرا مي شود.
در راستاي اجراي اين طرح در گيلان، 35 طرح صنعتي و معدني با اعتبار بالغ بر دو هزار و 600 ميليارد ريال در كميسيون آمايش صنعتي استان به تصويب رسيد.
به گفته كارشناسان، اجراي اين طرح، گام مهمي براي بهره مندي همه مردم استان از صنعت و رفع محروميت زدايي در برخي از مناطق خواهند شد.
* تلاش براي احياي واحدهاي صنعتي رييس سازمان صنايع و معادن گيلان در بخش ديگري از گفت و گوي خود در مورد وضعيت واحدهاي مشكل دار استان، گفت: عمده روند واگذاري كارخانجات به بخش خصوصي در سالهاي 72 تا 83 ، صورت گرفت و در اين روند چند كارخانه مانند "فومنات"، "پوشش"، "فرش گيلان" و "ايران كنف"، به طور كل تعطيل شدند.
"اصغريان" افزود: همچنين كارخانجاتي مانند "جوراب گيلان" و "گيلان پاكت" هم ضبط بانك ها شدند.
وي با اشاره تلاش هاي انجام شده براي حل مشكل اين واحدها، گفت: پيگيري ها براي رفع تنگناهاي موجود براي فعاليت مجدد اين واحدها ادامه دارد كما اينكه كارخانه "اسالم "و "چوكا " درحال خارج شدن از بحران هستند.
وي ادامه داد: اما درهمين حال، بايد قبول كرد كه امكان احيا و فعاليت مجدد برخي از واحدها به دلايل مختلف وجود ندارد.
* صنعت گيلان، متضرر از بارش برف، قطع برق و گاز رييس سازمان صنايع و معادن گيلان گفت: بر اثر بارش برف سنگين سال 83، 432 واحد صنعتي در گيلان تخريب و يك هزار ميليارد ريال خسارت وارد شد.
"اصغريان" افزود: واحدهاي صنعتي "پوشش" و "فومنات" نيز از اين بارش برف خسارت سنگيني ديدند كه به دليل عدم امكان بازسازي آن واحدها، به تعطيلي آنها منجر شد.
وي بيان داشت: براي جبران خسارت هاي وارده، حدود 224 ميليارد ريال تسهيلات و تسهيلات بلاعوض به صاحبان واحدهاي صنعتي پرداخت شد و بخشي از جبران خسارت ها هم از طريق بيمه صورت گرفت.
وي گفت: با تجرببات بهره گرفته از برف سال 83 و آمادگي واحدها براي مقابله با برف، ميزان خسارت وارده به واحدهاي صنعتي در برف سنگين سال 86 به 100 ميليارد ريال رسيد.
وي از قطع گاز، به عنوان مشكل واحدهاي صنعتي گيلان در چند سال اخيرنام برد كه موجب وارد آمدن حدود 500 ميليارد ريال خسارت شد.
* معادن گيلان، منابعي ارزشمند براي استان بخش معدن ازعمده ترين بخش هاي تامين كننده مواد اوليه صنايع محسوب شده و ذخاير غني مواد معدني به عنوان يك امكان بالقوه مي تواند نقش اساسي را در توسعه صنعتي كشور ايفا كرده و راهگشاي بسياري از معضلات در راه خودكفايي صنعتي كشور باشد.
اهميت استفاده از مواد معدني در صنايع مختلف تا حدي است كه وجود برخي از صنايع به چنين موادي وابسته شده است.
"سنگ لاشه"، "واريزه كوهي"، "سنگ آهك "، "سنگ نما" و "سنگ ساختمان"، " شن و ماسه كوهي"، "ميكا"،" مارن"، " زغال سنگ"، "سيليس"،"سرب"، "مرمريت" و "گابرو" عمده ترين مواد استخراجي از معادن گيلان را تشكيل مي دهند.
رييس سازمان صنايع و معادن گيلان در گفت و گو با ايرنا، در مورد تغييرات ايجاد شده دراين بخش، گفت: قبل از پيروزي انقلاب 35 معدن با ظرفيت استخراج 350 تن مواد معدني در گيلان فعال بود.
"اصغريان" افزود: در زمان حاضر 68 معدن با ظرفيت استخراج ساليانه شش ميليون تن مواد معدني در گيلان وجود دارد.
وي يادآورشد: علاوه بر تنوع مواد معدني، ميزان استخراج مواد معدني نيز پس از پيروزي انقلاب افزايش يافته است.
به گفته وي، در زمان حاضر يك هزار و 532 نفر كارگر بيمه شده در بخش معدن گيلان فعال هستند.
ك/4 7289/1552/508 شماره 524 ساعت 17:48 تمام
دوشنبه|ا|21|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]