واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مراسم یادبود قیصر امینپور برگزار شد
«قیصر امینپور برای همهی مردم ایران است»مراسم ترحیم قیصر امینپور روز گذشته در مسجد الجواد (ع) تهران برگزار شد. در مراسم یادبود امینپور كه ازسوی خانوادهی او و با حضور جمع زیادی از چهرههای مختلف ادبی، فرهنگی و سیاسی همراه بود، ابتدا پیام مقام معظم رهبری بهمناسبت درگذشت قیصر امینپور توسط ساعد باقری خوانده شد. همچنین مشفق كاشانی - رییس شورای شعر و ترانهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - در سخنانی اظهار كرد: هنوز شرارههای داغ درگذشت ناگهانی سیدحسن حسینی بر دل و جانمان سایه افكنده بود، كه سفر نابهنگام امینپور داغی تمامعیار را بر دلمان نهاد. این شاعر پیشكسوت تصریح كرد: امینپور در دوران كوتاه، اما پربار عمر خود، آثاری برجسته در زمینههای جنگ تحمیلی، انقلاب شكوهمند اسلامی ایران و همچنین مسائل اجتماعی خلق كرد و در صف اول شاعران و نویسندگان معاصر قرار گرفت. او در ادامه تأكید كرد: امینپور گنجینهای ارجمند از شعر و نثر بر جای گذاشت، كه برای نسل امروز، فردا و فرداها، هرگز تازگی خود را از دست نداده و نخواهد داد. مشفق كاشانی همچنین یادآور شد: او ورای هنر شاعری و نویسندگی، به انسانیت و بزرگواری، زبانزد خاص و عام بود و هیچگاه دلی را نیازرد. وی سخن خود را با بیتی از سنایی به پایان برد و سرودههایش را در سوگ امینپور خواند.
حجتالاسلام محمدرضا اشراقی - پدر همسر قیصر امینپور - نیز با بیان خاطرهای از مراسم ازدواج امینپور با دخترش و خواندن نماز اول وقت امینپور كه چقد او را خوشحال كرده است، گفت: امینپور عزیز، نجیب، شریف و متدین بود. با همهی آن دانشی كه در دل اندوخته بود، كمحرف و ساكت بود. اشراقی همچنین اظهار كرد: قیصر برای خانوادهی خودش نبود؛ حتا برای پدرش هم نبود؛ برای همه بود؛ برای همهی مردم ایران است. سهیل محمودی هم كه اجرای مراسم را برعهده داشت، در سخنانی گفت: در چند روز اخیر در جایگاههای گوناگون صحبتهایی شده كه تحلیل خواهم كرد؛ نه از طرف خودم، بلكه از طرف خانوادهی امینپور و از طرف دوستان و كسانی كه از روزی كه امینپور از دزفول به تهران آمده و از سال 56 تا لحظاتی كه از دنیا رفت، با او همنفس بودهاند. حرفهای مهمی دارم كه با شما مطرح خواهم كرد و گلهای هم از نامهربانیهای زمانه خواهم داشت. وی در ادامه گفت: نكتهای كه باید دربارهی زندگی امینپور دانست و او خودش مصر بود، آنها را در شعرش و رفتارش اعلام كند، ابتدا ایمانمدار بودن و ایماندار بودن و پایبندی او به آیین مسلمانی است؛ چه قیصر دههی 60، چه قیصر دههی 70 و چه قیصری كه تا نیمههای این دهه زندگی خودش را ادامه داد. او در همهی عمر با اعتقاد و به آیین مسلمانی زیست و با زلالی ایمانمدار خود، زندگیاش را جلوه و جلا بخشید. اما در روزگاری هستیم كه به تعبیر خود قیصر، روزگار احتمال است و نان به روز خوردن كسانی از قبل ایمان، و قیصر امینپور از این دسته افراد نبود. این شاعر یادآور شد: روز تشییع قیصر كسانی آمدند عكس یادگاری گرفتند و حرفهایی گفتند كه زندگی قیصر سرشار از دل پرخون از دست آنها بود. كسانی در این چند روز مصاحبههایی كردند كه امینپور روحش از آن حرفها و نسبتها خبر نداشت. امینپور مسلمانی بود كه نمیخواست به قدرتهایی كه مسلمانی را بهانه میكنند، حق بدهد. این را همه ما میدانیم.
وی همچنین خاطرنشان كرد: حتا ما، من و ساعد باقری، كه بهعنوان نیروهای مستقل در صدا و سیما كار میكنیم، بارها از او خواسته بودیم كه به صدا و سیما بیاید و سخنی بگوید، گفته بود من همینجا بنشینم و به شما مشورت بدهم، بهتر است. او در ادامه تصریح كرد: از اینكه كسی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مینشست و توقع داشت كه قیصر امینپور برود و مسلمانی خودش را اثبات كند، دلخون بود. محمودی همچنین گفت: اگر پیام تسلیت بزرگان نبود، خیلیها میترسیدند در مطبوعات و اطلاعیههایشان و این طرف و آن طرف دربارهی قیصر امینپور سخن بگویند؛ چون قیصر هم دیندار بود هم آزاده. كسانی كه بهنام قلم انجمن تشكیل میدهند، حاضر نشدند در فوت كسی كه در میان اصحاب قلم از مسلمانترها بود، اطلاعیه بدهند. كسانی هم كه بهنام نویسندگان، خانه تشكیل میدهند، چون میدانند كه قیصر چون دینمدار بود و سرسپردهی آستان امیرالمومنین (ع)، بیتفاوت شدند. وی در پایان یادآور شد: خیلی از این تجلیلها كه شنیدیم و دیدیم، یا مصادرهی قیصر به نفع قدرت بود، كه او اهلش نبود و یا طرد قیصر بهخاطر اعتقادش، و این دو نكته را باید در بررسی شخصیت او بدانیم. در ادامه، ساعد باقری نیز در سخنانی گفت: این اواخر بیماری جسمی قیصر به این منجر شده بود كه مقداری دلنازكتر هم بشود. اگر هیچگاه رنجیدگی او از نارواها در چهرهاش پدیدار نمیبود، اما این اواخر معلوم بود. وقتی آخرین كنگرهی شعر جوان با وضعیت خاصی برگزار شد، پنجشنبهی آخر كه گرد هم آمدیم، قیصر گفت، بیایید اعلام كنیم فعالیت دفتر شعر جوان تعلیق است؛ نه فقط به سبب اینكه بودجهی لازم در اختیار گذاشته نمیشود، بلكه به سبب اینكه گویی اصلاً سر تحقیر است. این شاعر ادامه داد: اما در روز تشییع پیكر قیصر، اطلاعیهی مدیركل و ایستادن و گریه كردن و مصاحبه پشت مصاحبه ما را آتش میزد و میگفتم ای كاش آن گفتوگوهای چهار روز پیش را ثبت كرده بودم؛ اما قیصر عزیز آنقدر بزرگ است كه همه را ببخشد. حجتالاسلام یاری - امام جماعت مسجد الجواد (ع) - سخنران دیگر مراسم بود و با بیان روایتی از امام هادی (ع)، از قیصر امینپور بهعنوان قیصر كلام و ادب و مظهر كامل یك معلم یاد كرد و افزود: قیصر اهل نشان دادن خود نبود و از این جهت وقتی جایزهای را با نامش نامگذاری كردند، مایل نبود و همچنین به این دلیل از او كمتر مصاحبه میدیدیم و او این حركتهای خودنمایی را آفت میدانست.
در این مراسم كه با مدیحهسرایی مداح اهل بیت (ع) و قرائت سورهی مباركهی الرحمن همراه بود، علی موسوی گرمارودی نیز به بیان خاطرهای از امینپور پرداخت و شعری را بهیاد او خواند. یدالله مفتون امینی هم سه رباعی را كه در سوگ قیصر سروده بود و گروس عبدالملكیان نیز شعری برای حاضران خواند. همچنین حسامالدین سراج دقایقی «نینامه»ی قیصر امینپور را به آواز خواند. علی انسانی نیز ضمن بیان سخنانی كوتاه به مدیحهسرایی پرداخت.
در این مراسم چهرههایی همچون: غلامعلی حداد عادل، محمدحسین صفار هرندی، محسن رضایی، حسن حبیبی، محمدباقر قالیباف، پرویز فتاح، علی شمخانی، محسن آرمین، عباس عبدی، علی حكمت، عبدالله ناصری، هادی خانیكی، محمدجواد حقشناس، احمد بورقانی و لطفالله میثمی، و چهرههای ادبی، فرهنگی همچون: محمدرضا شفیعی كدكنی، رضا سیدحسینی، بهاءالدین خرمشاهی، محمدعلی بهمنی، عبدالجبار كاكایی، محمد سلمانی، فرهاد میرعابدینی، جواد محقق، مصطفی رحماندوست، حسین آهی، رضا امیرخانی، محسن مؤمنی، فاضل جمشیدی، داوود غفارزادگان، افشین علاء، مصطفی محدثی، پرویز بیگی حبیبآبادی، امیرعلی مصدق، م. مؤید و... حضور داشتند. منبع : ایسنا مطالب مرتبط :ناگهان چقدر زود دیر می شود ( یادنامه قیصر امین پور )امین پور یکی از صالح ترین پرچمداران نوآوری و خلاقیت...قیصر امینپور بسیار بزرگتر از كتابهایش بود شعرهای قیصر امینپور روان، نغز و سادهاند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 636]