تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدايا روزى كن مرا محبّت خودت و محبّت دوستدارانت را و محبّت آنچه مرا به تو نزديك مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805650230




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تمام راهها به جيب دولت ختم مي شود


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: تمام راهها به جيب دولت ختم مي شود
دولت ، به شدت متكي به درآمدهاي مخابراتي است و تجربه نشان داده است كه براي حفظ يا حتي افزايش اين درآمد از هيچ كاري كوتاهي نمي كند .
كورش شمس –گفته مي شود ؛ دولت در لايحه بودجه سال 1388 كل كشور از محل ارائه مجوز فعاليت به اپراتورهاي جديد مخابراتي درآمدي معادل 3/1 ميليارد دلار را پيش بيني كرده است .
اين رقم نه چندان كم اهميت ، تنها از قبال صدور مجوز فعاليت براي اپراتورهاي بخش خصوصي خواهد بود و شامل درآمدهاي هنگفت مخابرات ايران از عرضه خدمات تلفن همراه ، پهناي باند اينترنت ، تلفن ثابت و غيره نمي شود.
بي دليل نيست شركت مخابرات ايران ، عنوان پولسازترين شركت غير نفتي دولت را به خود اختصاص داده و همواره به شكلي بارز تحت حمايت دولت ، توانسته است انحصار بازار ارتباطات كشور را در اختيار داشته باشد . اين قبيل درآمدها كه شامل صنعت خودروسازي دولتي هم مي شود، در شرايطي كه اقتصاد نفت محور ايران، كمترين اتكايي به درآمد صادرات غير نفتي خود ندارد ، درآمدهايي نيستند كه بتوان به سادگي از آنها چشم پوشي كرد.
به همين دليل هم هست كه رگولاتوري براي صدور پروانه اپراتور اول، از همفكري مديران مخابرات كمك مي گيرد و به رغم مواجهه با موج گسترده اي از انتقادات و اعتراض ها از سوي روزنامه نگاران و كارشناسان ، به شكل علني انحصار بازار مخابرات و اينترنت كشور را به اين شركت واگذار مي كند . و شايد به همين دليل هم سازمان بازرسي كل كشور موفق نمي شود تعرفه سرويس پيام كوتاه همراه اول را كه غير عادلانه خوانده بود، كاهش دهد ، مجلس با وجود "كميته هاي تحقيق و تفحص از مخابرات" هرگز نتيجه اي روشن و شفاف از تحقيقات اعضاي اين كميته منتشر نمي كند ، رسانه ها نمي توانند از خط قرمز مشخصي عبور كرده و به لايه هاي زيرين فعاليت هاي اين شركت نفوذ كرده و بخش خصوصي همواره ريزه خوار سفره وزارت ارتباطات خواهد ماند.
دولت ، به شدت متكي به درآمدهاي مخابراتي است و تجربه نشان داده است كه براي حفظ يا حتي افزايش اين درآمد از هيچ كاري كوتاهي نمي كند . با اين وصف اين پرسش مهم مطرح مي شود كه اگر اين وابستگي تا اين حد است كه حتي گاهي اوقات موجب مي شود تا دولت به عنوان مجري قانون، قوانين كشور را نقض كند _ براي اثبات اين موضوع بد نيست نگاهي به روند برگزاري مزايده ها و مناقصه هاي مخابرات طي چند سال گذشته و همچنين پروژه هاي مخابراتي نظير بيلينگ ارتباطات سيار و غيره بيندازيد! _ مي توان به اصلاح وضعيت موجود در بازار مخابرات كشور اميدوار بود؟
آنچه مسلم است، وجود يك رگولاتور وابسته ، مي تواند بهترين فرصت براي تنظيم بازار مخابراتي به نفع دولت باشد و نابساماني هاي ناشي از انحصار در بازار نيز ، فرصت هاي طلايي هستند كه بتوان خدمات كم كيفيت و گران ارتباطي را به متقاضيان تشنه و كم اطلاع فروخت تا گزارش هاي عملكرد مالي وزارت ارتباطت لبخند رضايت دولت را به همراه داشته باشد.
واقعيت اين است كه ، اصلاح وضعيت بازار مخابراتي كشور ، نه با خصوصي سازي و نه با انحلال رگولاتوري و شوراي رقابت يا شعارهايي با مضاميني همچون حمايت از رشد بخش خصوصي ممكن نخواهد بود.
چرا كه بخش خصوصي اگر كانال ارتباطي با بدنه دولت نداشته باشد، از همان بدو امر محكوم به فناست و رگولاتوري هم اگر جاي خود را به شوراي رقابت بدهد ، .ظيفه اصلي اش ، يعني؛ تامين منافع دولت را نيز به اين شورا واگذار مي كند. به همين روال مجلس هم هرجا به خط قرمز درآمد دولت برخورد كند، متوقف مي شود كه نمونه عيني آن را درباره تعرفه پيام كوتاه و درآمدهاي ديگر مخابرات ديده ايم.
انچه مسلم است تا زماني كه دولت به درآمدهاي مخابرات و صنعت خودروسازي نياز دارد، هميشه خدمات مخابرات دولتي و خودروهاي ملي! حرف اول و آخر را مي زنند و هر اتفاقي بيفتد ،آب از آب تكان نمي خورد، مگر اين كه دولت براي تامين منابع مالي خود از محل هاي ديگري به غير از بازارهاي انحصاري ، تمهيدي بينديشد و دست از سر درآمدهايي كه از جيب مردم تامين مي شوند بردارد.
ترديدي نيست كه صادرات غير نفتي ، صرفا با توسعه و تقويت توليد ملي ميسر مي شود و توليد واقعي و مثمر ثمر، بستگي به سياست ها و روش هاي اقتصادي دارد كه هيچ سنخيتي با ماهي گرفتن از آب گل آلود انحصارگرايي ندارند. در غير اين صورت هميشه؛ آش همان آش خواهد بود و كاسه همان كاسه !

چهارشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن