واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: رشد سرطاني حاشيه نشيني در ياسوج
ياسوج - مهاجرتهاي بي رويه از روستاها و ساير شهرستانهاي استان به ياسوج و رشد حاشيه نشيني آينده اين شهر را تهديد ميكند.
به گزارش مهر، شهر ياسوج در كنار رودخانه بشار در پاي كوههاي دنا و در آغوش كوه ها و تپه هايي پوشيده از درختان بلوط، در ارتفاع 1870 متري از سطح دريا قرار گرفته است.
به واسطه طبيعت زيباي اين نقطه و وجود آبشارها، چشمه ساران، رودخانه ها و جنگلهاي انبوه بلوط در كنار ياسوج، اين شهر را پايتخت طبيعت ايران نام نهاده اند.
اگر چه شهر ياسوج در دهه 40بنا نهاده شد اما وجود تپه باستاني”تل خسرو” مربوط به دوره كيانيان، كشف قبرستاني باستاني متعلق به پنج هزار سال پيش در اطراف اين شهر و همچنين وجود محوطه باستاني محمود آباد در شمال شرقي ياسوج و اسامي باستاني مناطقي در اين شهر همچون بازرنگ، مزدك، تل زال و... حكايت از پيوند اين شهر با تاريخ باستان دارد.
همچنين برخي پژوهشگران تاريخ باستان نيز معتقدند آريو برزن سردار دلير ايراني، در تنگه اي به نام”مهريان” در شمال شهر ياسوج راه بر اسكندر مقدوني بسته است.شهر ياسوج از سال 1342 مركز فرمانداري كل كهگيلويه و بويراحمد بوده و سپس در سال 1355 به مركزيت كل استان ارتقا يافته است.با اين حال اين شهر كه در سال 1344 فقط داراي يك خيابان اصلي بود، امروزه از گسترش و توسعه زيادي برخوردار شده به طوري كه تاكنون بالغ بر 18 كيلومتر وسعت يافته است.اگرچه يكي از مهمترين دلايل اين توسعه، مركزيت اداري و سياسي اين شهر است اما به نظر ميرسد شهر ياسوج به شدت در حال رشد سرطان گونه اي است كه در آينده اي نزديك سلامت شهروندان و طبيعت بكر آن را به خطر مياندازد.
به گفته شهردار ياسوج، شهر ياسوج مهاجر پذيرترين شهر كشور است و سالانه شاهد مهاجرت گسترده به اين شهر هستيم.قباد نگين تاجي گفت: هم اكنون مهاجرت بي رويه روستاييان به شهر و حاشيه نشيني اين شهر را تهديد ميكند.وي بيان كرد: متاسفانه امكاناتي كه در شهرها وجود دارد در روستاها نيست و به همين علت روستاييان به شهر مهاجرت ميكنند و اين باعث افزايش حاشيه نشيني در اطراف شهر ياسوج شده است.
مهاجران روستايي معمولا به دليل ارزان بودن قيمت زمين در روستاهاي اقماري شهر ياسوج ساكن ميشوند و اين باعث ميشود اين روستاها بزرگ و كم كم به شهر متصل شوند. رشد و توسعه غيركارشناسي حاشيه شهر هزينه هاي زيادي را بر شهرداري تحميل ميكند كه اين نهاد قادر به خدمات رساني به اين نقاط نيست.نگين تاجي بيان داشت: افزايش حاشيه نشيني منجر به بروز مشكلات اجتماعي، فرهنگي و خدماتي نيز شده است و اين مسئله هر روز حادتر ميشود.با اين حال ساخت و سازهاي غير مجاز در اطراف شهر ياسوج و ايجاد كوچه هاي كج و معوج، خيابان هاي تنگ و باريك و پيش بيني نشدن اماكن تفريحي، فرهنگي و آموزشي، خدمات رساني به اين مناطق را نيز مشكل كرده است.معاون شهرسازي شهرداري ياسوج در اين خصوص به خبرنگار مهر ساخت و سازهاي غيرمجاز در حاشيه شهر ياسوج را همچون غده اي سرطاني دانست كه كم كم شهر را فلج ميكند.خليلي گفت: متاسفانه به غير از ساخت و سازهاي غيرمجازي كه توسط مهاجرين انجام ميشود، برخي تعاوني هاي مسكن ادارات استان اقدام به خريد زمين و ساخت و ساز غير مجاز در اراضي كشاورزي اطراف شهر ياسوج كرده اند.
ارسال نظر
چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]