واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پژوهشگر گياهان دارويي: *حمايتها از توليد و فرآوري گياهان دارويي لفظي است *50 نفر را با خارشتري كه كنار جادهها ميرويد سر كار ميبريم اگر...
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
يك پژوهشگر گياهان دارويي با اشاره به اينكه تعدادي از گياهان دارويي در مبارزه بيولوژيك عليه آفات بهكار گرفته ميشوند، كشور استراليا را پيشگام در اين قضيه دانست و با تاكيد بر اينكه حشرهكشها يا آفتكشهاي با منشا گياهان دارويي فاقد مضرات زيست محيطي هستند، افزود: باتوجه به بالا بودن آلودگيهاي ناشي از استفاده سموم در محصولات كشاورزي توليد همچنين محصولاتي براي كنترل بيولوژيك آفات از نظر زيست محيطي و اقتصادي بسيار ارزشمند است.
مهندس محسن پويان در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه دنيا به دنبال چنين محصولاتي براي كاهش باقيماندههاي سموم در محصولات كشاورزي است، خاطرنشان كرد: در ايران نيز تحقيقاتي در زمينه توليد موادي با منشا گياهي براي كنترل بيولوژيك آفات انجام شده ولي به نتيجه نرسيده است، ولي در صورت دستيابي به اين محصولات و توليد آنها در سطح انبوه، بازار خريد آن در جهان وجود دارد.
پويان با اشاره به اينكه صادرات گياهان دارويي به دليل خشكسالي و به جهت حفظ ذخاير ژنتيكي ممنوع است، ادامه داد: اين موضوع نميتواند دليلي براي بسته شدن كامل پرونده صادرات گياهان دارويي باشد چراكه با تحقيقات انجام شده بهطور مثال در استان خراسان جنوبي ميتوان 30 تا 40 گونه از گياهان دارويي را كه از نياز آبي كمتري برخوردار هستند كشت كرد.
وي با تاكيد براينكه بايد به دنبال توليد انبوه اين نوع از گياهان دارويي با نيازآبي كمتر باشيم، اضافه كرد: در حال حاضر دنيا به دنبال توليد زراعي گياهان دارويي و صادرات اين محصولات است بهطوري كه گفته ميشود كشور چين توانسته 13 درصد مشكل بيكاري خود را با توليد اين گياهان برطرف كند.
او توليد گياهان دارويي را در كشورمان نيازمند عزم ملي و سرمايهگذاري مناسب دانست و افزود: متاسفانه به دليل عدم حمايت از توليد و فراوري گياهان دارويي شخصا به عنوان يك توليدكننده و فرآوريكننده اين گياهان، از روي آوردن به اين كار پشيمان شدهام چراكه تمام حمايتها از توليد لفظي است.
وي با اشاره به اينكه در فرآوري گياهان دارويي سدهاي بسياري وجود دارد، افزود: در مسير توليد، بانكها براي خود دولت جدايي هستند و توجهي به مشكل صنعتگران نميكنند.
پويان تصريح كرد: اگر قانون اجازه دهد كه به عنوان يك توليدكننده بهطور مثال با كشور عربستان به صورت مستقيم قرارداد ببندم قول ميدهم كه بتوانم50 نفر را فقط با خارشتري كه كنار جادهها ميرويد سر كار ببرم ولي متاسفانه قوانين بازرگاني ما قوانين فسيلي هستند كه پاسخگوي بازرگاني فعلي كشور نيستند.
انتهاي پيام
جمعه|ا|25|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]