واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نماينده مردم كليبر در مجلس: تمهيدات لازم براي ايجاد مركز تحقيقات گياهان دارويي در ارسباران فراهم شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تبريز
سرويس: مجلس
نماينده مردم كليبر و هوراند در مجلس شوراي اسلامي، خواستار تاسيس مركز تحقيقات گياهان دارويي در ارسباران شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه آذربايجان شرقي، ارسلان فتحيپور در جمع مديران اين شهرستان افزود: جنگلهاي بكر ارسباران به دليل تنوع گياهان دارويي كه بالغ بر 1200نوع از گياهان جنگلهاي منحصر به فرد ارسباران است، نيازمند تاسيس مركز تحقيقات گياهان دارويي و راهاندازي صنايع تبديلي و جنبي است.
وي اظهار كرد: اين امر علاوه بر رونق منطقه ارسباران و تامين داروهاي گياهي، زمينه اشتغال پايدار مستقيم و غيرمستقيم صدها نفر را فراهم كرده و مكملي مناسب براي رونق صنعت گردشگري اين منطقه خواهد بود.
وي از مسوولان دستاندركار خواست با ارائه تمهيدات لازم، زمينه ايجاد اين مركز را در منطقه فراهم كنند.
فتحيپور، همچنين ايجاد دانشكده منابع طبيعي و كشاورزي را در راستاي تربيت نيروي انساني متخصص در اين زمينه، از ديگر نيازهاي منطقه در راستاي استفاده از ظرفيتهاي بالقوه منطقه در بخش منابع طبيعي به خصوص استفاده بهينه از مزاياي جنگلهاي ارسباران در اين زمينه ذكر كرد.
نماينده مردم كليبر و هوراند در مجلس اين منطقه را يكي از 15 منطقه غني جهان از نظر تنوع ژنهاي گياهي و جانوري دانست.
وي در خصوص برنامهريزي مناسب در زمينه صيانت از جنگلهاي ارسباران به سازمانِهاي دولتي مسوول و تشكلهاي مردمنهاد هشدار داد و افزود: مبادا اين تنوع ژنتيكي در اثر كمتوجهي يا بيتوجهي از بين برود.
نايب رييس كميسيون اقتصادي مجلس شناسنامهدار كردن گونههاي گياهي و جانوري موجود در جنگلهاي ارسباران و برنامهريزي براي حفاظت از آنها را به عنوان راهكاري مناسب در راستاي صيانت از تنوع ژني جنگلهاي ارسباران ياد كرد.
وي اضافه كرد: تحقق اين مهم در كنار ايجاد بسترهاي آشنايي مردم با فرهنگ حفاظت از محيط زيست ميتواند به مشاركت آنان در ارتقاي سطح كيفي جنگلهاي ارسباران و تكثير راحت گونههاي گياهي و جانوري آن منجر شود.
نماينده كليبر و هوراند در مجلس همچنين خواستار مشاركت دادن جنگلنشينان در طرح حفاظت از محيط زيست جنگلهاي ارسباران شد و افزود: اين عمل ضمن افزايش درآمد آنان، از وارد آمدن خسارات به اين ثروت طبيعي در اثر قطع درختان براي استفاده به عنوان سوخت، جلوگيري ميكند.
وي با بيان اينكه جنگلهاي ارسباران با 164هزار هكتار وسعت در محدوده كوههاي قرهداغ و رودخانه ارس قرار گرفته است، گفت: ارسباران منطقه وسيعي است كه داراي 900 هزار هكتار وسعت بوده و از دو بخش ارسباران شمالي و جنوبي تشكيل ميشود.
فتحيپور اظهار كرد: جنگلهاي ارسباران يك منطقه حفاظتي است و يونسكو سازمان علمي فرهنگي ملل متحد آن را به عنوان منطقهاي حفاظتي و ذخيرهگاه «بيوسفر» (ژنتيكي) در كره زمين مطرح كرده است.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]