واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با امكان بهرهمندي از توانمندي اساتيد خارجي؛ قائم مقام مركز مطالعات دانشگاه علوم پزشكي تهران: سامانه اينترنتي توانمندسازي اعضاي هيات علمي راهاندازي ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
قائم مقام مركز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره راهاندازي سامانه يادگيري الكترونيكي دانشگاه، يكي از مشكلات آموزش پزشكي را عدم مواجهه دانشجويان با برخي از موارد بيماري در زمان گذراندن بخش مربوطه دانست و گفت: با توجه به اينكه فراگيري روند تشخيص و درمان اين بيماريها براي دانشجويان ضروري است، محيط مجازي اين امكان را فراهم ميآورد كه بتوانيم فرايند راندهاي باليني را شبيه سازي كنيم.
دكتر آيين محمدي در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه علوم پزشكي تهران، با اشاره به امكان ارائه موارد به دو زبان فارسي و انگليسي در اين سامانه يادآور شد: دانشجويان و دستياران تمامي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور ميتوانند از اين سامانه به شكل رايگان استفاده كنند.
وي با بيان اينكه امكان همكاري استادان خارج از كشور براي ارائه موارد در سامانه و هدايت بحث، پيشبيني شده است، گفت: مجموعه اسلايدهاي درسهاي ارائه شده توسط استادان دانشگاه در سايت ارائه ميشود كه با تكميل آن منبع ارزشمندي براي استفاده دانشجويان فراهم ميشود.
دكتر آيين محمدي با بيان اينكه توانمندسازي اعضاي هيات علمي دانشگاهها در مقوله آموزش، پژوهش و فعاليتهاي تخصصي از اهميت خاصي برخوردار است، گفت: با توجه به توانايي و تجربه دانشگاه در برگزاري كارگاههاي ويژه اعضاي هيات علمي، دفتر آموزش از راه دور دانشگاه تصميم گرفت كه سامانهاي بر اساس اصول و استانداردهاي يادگيري الكترونيكي براي توانمندسازي اعضاي هيات علمي دانشگاهها راهاندازي كند كه مراحل طراحي آموزشي و روندهاي سايت به پايان رسيده و نرم افزارهاي آن در حال تدوين است. اين سايت در سال 1388 به بهره برداري مي رسد.
وي از آمادگي اين مركز جهت همكاري با اعضاي هيات علمي دانشگاه خبر داد و گفت: ميتوان با بهرهگيري از بستر قدرتمند IT و متخصصان يادگيري الكترونيكي براي ارائه رشتههاي منجر به مدرك، آموزش مداوم الكترونيكي جامعه پزشكي و فعاليتهاي كمك آموزشي با اعضاي هيات علمي دانشگاه همكاري كرد
وي خاطر نشان كرد: مركز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشكي تهران توانسته است با امكانات موجود در كوتاهترين زمان ممكن، تئوريهاي يادگيري الكترونيكي را جامه عمل بپوشاند و اين روش نوين را با كيفيت و كميت قابل رقابت در سطح بين المللي ارائه كند.
دكتر محمدي راه اندازي سامانه آموزش مداوم اينترنتي دانشگاه با نشاني الكترونيكي http://cme.tums.ac.ir را از فعاليتهاي عمده در اين حوزه دانست و افزود: دانشگاه علوم پزشكي تهران اولين سايت تعاملي آموزش مداوم اينترنتي كشور را بر اساس استانداردهاي آموزش الكترونيكي طراحي كرده است.
وي با بيان اينكه طراحي اين سايت در دفتر آموزش مداوم الكترونيكي دانشگاه صورت گرفته است، گفت: دفتر آموزش مداوم الكترونيكي دانشگاه به عنوان زيرمجموعه مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي با مصوبه شوراي آموزشي دانشگاه فعاليت ميكند.
وي به خصوصيات منحصر به فرد اين سايت اشاره كرد و افزود: نرم افزار اين سايت متناسب با سرعت محدود اينترنت در ايران طراحي شده است، برنامه هاي آموزشي سايت شامل برنامههاي متني تعاملي، برنامههاي مبتني بر حل مساله (PBL) و كليپهاي صوتي و تصويري است.
وي با بيان اينكه محتواهاي آموزشي بر اساس اصول و استانداردهاي تدوين محتواي الكترونيكي تدوين شدهاند، گفت: مطالعه برنامههاي آموزشي سايت، ثبتنام و تشكيل كارنامه مطالعاتي براي همگان رايگان است.
وي تشريح كرد: كاربران سايت، كارنامه دائمي از فعاليتهاي خود اعم از برنامههاي نيمه تمام، تمام شده و گواهيهاي دريافت شده را براي هميشه در اختيار خواهند داشت.
دكتر محمدي با بيان اينكه در تدوين برنامههاي سايت مسيرهاي يادگيري متعددي طراحي شده است، اظهار كرد: اين امكان موجب ميشود تا يادگيري براي هر كاربر با توجه به معلومات و نيازهاي آموزشي وي به صورت انفرادي صورت گيرد.
دكتر محمدي يادآور شد: نرم افزار اين سايت نه تنها يك سيستم مديريت يادگيري (LMS) است، بلكه يك سيستم جامع مديريت محتوا نيز هست و از اين نظر در كشور منحصر به فرد محسوب مي شود.
دكتر محمدي در ادامه به سامانه يادگيري الكترونيكي دانشگاه با آدرس الكترونيكي http://dln.tums.ac.ir اشاره كرد و گفت: دانشگاه علوم پزشكي تهران با رعايت اصول و استانداردهاي آموزش از راه دور، با بهره گيري از بستر قدرتمند IT خود و با تكيه بر كادر هيات علمي مجرب دانشگاه، سامانه يادگيري الكترونيكي را طراحي كرده و ارائه تعدادي از رشتههاي كارشناسي ارشد و PhD به اين شيوه آموزشي و نيز كاربري كمك آموزشي سامانه رادر دستور كار قرار داده است.
وي افزود: در اين راستا دفتر آموزش از راه دور دانشگاه، به منظور گسترش، هدايت و هماهنگي در ارائه آموزشهاي از راه دور در مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي دانشگاه، تاسيس شده است.
دكتر محمدي با بيان اينكه اين سامانه يك نرم افزار قدرتمند سيستم مديريت يادگيري است، خاطر نشان كرد: اين سامانه با رابط نرم افزاري كاملاً سادهاي تمامي امور مديريت آموزش و يادگيري دانشجويان، اعضاي هيات علمي و مديريت سيستم را فراهم ميكند.
وي به رويكرد يادگيري الكترونيكي طراحي شده در سامانه كه يك رويكرد غير همزمان است، اشاره كرد و افزود: اين امر بر اساس امكان سنجي بستر IT كشور و نيازها و شرايط دانشجويان و اعضاي هيات علمي دانشگاه صورت پذيرفته است.
دكتر محمدي در ادامه پيرامون نحوه پذيرش دانشجو در سيستم يادگيري الكترونيكي دانشگاه گفت: پذيرش دانشجو از طريق برگزاري آزمون غيرمتمركز كتبي و مصاحبه شفاهي صورت ميگيرد و با توجه به لزوم حفظ كيفيت آموزش در رشتههاي منجر به مدرك در دانشگاه، تعداد پذيرش دانشجو محدود است تا امكان تعامل پوياي استادان با دانشجويان در طول ترم مهيا شود.
وي افزود: با توجه به تصويب آيين نامه كاربري كمك آموزشي سامانه در شوراي آموزشي دانشگاه، اين امكان فراهم آمد كه در ترم اول فعاليت سامانه، تعداد بيش از 40 عضو هيات علمي و بيش از 400 دانشجوي حضوري دانشگاه از سيستم به عنوان ابزاري كمك آموزشي استفاده كنند.
دكتر محمدي امكان آماده سازي درس توسط استاد را از ويژگيهاي اين سامانه بر شمرد و گفت: با استفاده از اين سيستم امكان تعريف تكاليف مرحلهاي توسط استاد و تبادل فايل بين دانشجو و استاد تا مرحله تاييد نهايي فراهم شده است.
قائم مقام مركز مطالعات دانشگاه علوم پزشكي تهران در خاتمه تعريف آزمونهاي چند گزينهاي توسط استاد همراه با پاسخ تشريحي، تبادل پيغام بين استاد و دانشجو، ارسال اطلاعيه به همه يا تعدادي از دانشجويان توسط استاد و ارزشيابي استاد و سيستم توسط دانشجويان را از ديگر امكانات سيستم دانست و افزود: در اين سيستم ميتوان از آرشيو پاياننامهها نيز بهره گرفت.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]