واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: از سال آينده كلاس اوليها؛ نمره بي نمره
جام جم آنلاين: معاون دفتر دوره پيش دبستاني و ابتدايي وزارت آموزش و پرورش با بيان اينكه كلاس اولي ها از سال آينده نمره نميگيرند اعلام كرد: ارزشيابي كيفي( توصيفي) سال تحصيلي آينده جايگزين ارزشيابي كمي(نمره) در پايه اول دوره ابتدايي مي شود.
"مرتضي شكوهي" امروز در گفت و گو با ايرنا، اظهارداشت: هدف اصلي در ارزشيابي توصيفي (كيفي) بهبود شرايط يادگيري دانش آموزان با از بين بردن اضطراب هاي نامطلوب ناشي از برگزاري امتحانات و بازخوردهاي عددي است.
وي افزود: دراجراي ارزشيابي توصيفي بازخوردهاي كيفي و توصيفي جايگزين بازخوردهاي نمره اي مي شود زيرا نمره براي دانش آموز تنها به عنوان علامتي است كه برخي از رفتار هاي خوشايند و يا ناخوشايند دوستان، معلمان، اوليا و ديگران را به دنبال دارد.
ارزشيابي توصيفي امسال در 50درصد از كلاس هاي پايه اول دوره ابتدايي و سال آينده تحصيلي در همه كلاس هاي پايه اول دوره ابتدايي به اجرا در خواهد آمد.
شكوهي بابيان اينكه ارزشيابي كمي (نمره) تاثيري در شناخت نقاط قوت، ضعف، توانمندي و محدوديت ها ندارد، افزود:اما بازخوردهاي كيفي به دانش آموزان انگيزه و تلاش بيشتر در يك فضا و شرايط آرام و براي معلم، توجه دقيق بر ابعاد يادگيري دانش آموزان و براي اوليا آگاهي از وضعيت تحصيلي و وظيفه و مسئولتي كه در قبال آن دارند، مي دهد.
وي تصريح كرد: ارزشيابي توصيفي به صورت دقيق تر، كامل تر، باابزارهاي مناسب تر و با هدف ياري به دانش آموز و اولياي آن ها در طول سال تحصيلي انجام مي شود، اما نتيجه با كلمه، عبارت، جمله و... اعلام مي شود.
وي افزود:بكاربردن جملاتي مثل، تلاش خوبي داشته اي، باتلاش به موفقيت رسيده اي و براي موفقيت بايد بيشتر تلاش كني از جمله اين عبارت ها است.
شكوهي با بيان اينكه ارزشيابي كمي به همه آموخته ها و يادگيري هاي دانش آموزان مانند علاقه، انگيزه، احساس،نگرش، توانايي، مهارت و كارهاي عملي بي توجه بوده است، افزود: در حالي كه موارد ياد شده هدف اصلي و اساسي دوره ابتدايي بوده كه در ارزشيابي توصيفي براي هريك از آن ها، ابزار و روش مناسب پيش بيني شده است.
وي براي نمونه گفت:براي سنجيدن عمل و رفتار دانش آموزان در جمع و گروه، روش مشاهده و ابزاري تحت عنوان سياهه رفتار در نظر گرفته شده است.
شكوهي افزود: بنابر اين معلم ضمن توجه به اين بعد يعني بعد اجتماعي، آن را با روش و ابزار درست ارزشيابي مي كند واطلاعات حاصله را بررسي، تجزيه و تحليل كرده و از نتايج آن براي تصميم گيري در تنظيم برنامه آموزشي خود و اطلاع به والدين به كار مي برد.
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]