واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: تداوم سالانه همايش زبانشناسي، كتيبهها و متون در سطح ملي
تهران-خبرگزاري ايسكانيوز:در سالروز روز جهاني زبان مادري، برگزاري همايش زبانشناسي، كتيبهها و متون در سطح ملي به صورت دائمي و سالانه تداوم خواهد يافت.
به گزارش روز دوشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" رئيس پژوهشكده زبانشناسي كتيبهها و متون در روز دوم دومين همايش زبانشناسي كتيبهها و متون با بيان اين مطلب افزود: اين همايش در سالهاي آينده و در مراكز استانهاي كشور به دليل ارتباط مستقيم با گويشهاي محلي و وجود كتيبههاي باستاني در اقصي نقاط ايران برگزار ميشود.
ابوالقاسم اسماعيلپور در ادامه خاطرنشان كرد: همچنين همايش بينالمللي زبان شناسي، كتيبهها و متون هر چهار سال يك بار برگزار ميشود كه نخستين آن در اسفندماه 1389 برگزار ميشود.
به گفته اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي: سه محور تخصصي زبانشناسي كاربردي (به ويژه گويش شناسي) – كتيبهشناسي و متون تاريخي جزو محورهاي اصلي و هميشگي همايش خواهد بود.
وي با اشاره به اين كه اعضاي علمي همايش با همكاري شوراي پژوهشي پژوهشكده زبان شناسي براي طرحهاي مشترك پژوهشي با شركت متخصصان سه محور فوق در سطح دانشگاهها و پژوهشگاههاي كشور برنامهريزي خواهند كرد اظهارداشت: اعضاي علمي همايش، اجراي فاز دوم و فاز نهايي طرح اطلس ملي زباني را در راس يكي از مهمترين طرحهاي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري به شمار ميآورد.
اسماعيل پور اضافه كرد: اعضاي علمي همايش، تداوم بخش طرح مولاژ برداري از كتيبههاي باستاني و كتيبههاي كهن دوران اسلامي، به ويژه كتيبههاي در خطر را امري ضروري و اجتناب ناپذير ميشمارد.
وي با بيان اين كه اعضاي علمي همايش تأسيس باغ كتيبهها را در مراكز استانهاي مهم تاريخي به سازمان ميراث فرهنگي پيشنهاد ميكند تصريح كرد: وجود كتيبهها و نسخههاي كهن فارسي و عربي در كشورهاي مجاور به ويژه كشورهاي مرتبط به فرهنگ ايراني مانند افغانستان، تاجيكستان، ازبكستان، آذربايجان، تركيه، تركمنستان، پاكستان، هند و چين، ضرورت اجراي طرحهاي مشترك پژوهشي را ايجاب ميكند اين امر بدون برگزاري اولين نشست تخصصي با شركت نمايندگاني از اين كشورها امكان پذير نخواهدشد.
وي به همكاري مستمر با كشورهاي همجوار و حوزه ايران فرهنگي در جهت اجراي برنامههاي كوتاه مدت و دراز مدت پژوهشكده زبانشناسي، كتيبهها و متون در قالب انعقاد نامههاي علمي و فرهنگي اشاره كرد و گفت: تشويق مراكز پژوهشي و دانشگاهي داخل كشور و گردهمايي زبانشناسي فرهنگ و زبانهاي باستاني و باستان شناسي و زبان و ادبيات فارسي و تاريخ براي انجام تحقيقات مشترك، تأسيس بانك اطلاعاتي كتيبهها و اسناد و مدارك تاريخي در ساير كشورهاي حوزه ايران فرهنگي از جمله برنامههايي است كه بايد در دستور كار قرار گيرد.
اسماعيلپور ادامه داد: پيشنهاد ميشود پژوهشكده زبانشناسي، كتيبهها و متون براي جبران خلاء، در حوزههاي پژوهشي زبانشناسي تاريخي زبانهاي باستاني و كاربردي و متون و كتيبهها، اقدام به مجله اي علمي پژوهشي در قالب فصلنامه منتشر كند.
وي بر اجراي پروژه ملي دانشنامه سكههاي ايران از آغاز تا اواخر دوره قاجار تأكيد كرد و افزود: پژوهش و ايجاد بانك اطلاعات آثار كتيبهدار دوره اسلامي، محفوظ در تمامي گنجينههاي ايراني، ساماندهي، معرفي و بررسي پژوهش اسناد و مدارك تاريخي كاخ موزه گلستان به عنوان غنيترين مركز اسناد سياسي- تاريخ ايران نيز بايد در دستور كار قرار گيرد.
رئيس پژوهشكده زبان شناسي كتيبهها و متون تلاش در جهت رساندن جايگاه مهم پژوهشگاه ميراث فرهنگي در چشمانداز 5 ساله به عنوان مرجع مهم تحقيقاتي در حوزههاي گويش شناسي، زبانهاي باستاني، كتيبهشناسي، سكهشناسي و متون و نسخههاي تاريخي و حوزههاي ديگر را ضروري دانست./د/190/120
دوشنبه|ا|5|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]