واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ناسا ماهواره جديدي را به فضا پرتاب مي كند
سازمان فضايي ناسا به منظور كسب اطلاع از حركات و انتقالات گازهاي دي اكسيد كربن در فضا ماهواره اي را به فضا پرتاب مي كند.
به گزارش شبكه خبر به نقل از واحد مركزي خبر، روزنامه نيويورك تايمز نوشت: با اطلاعات جديدي كه از اين ماهواره به دست مي آيد، الگوهاي آب و هوايي بهبود مي يابد و دانشمندان به مسايل بسياري در باره نشست گاز دي اكسيدكربن به اقيانوس ها و مناطق جنگلي كه بخش اعظمي از اين مواد را به خود جذب مي كنند ،پي خواهند برد.
به نوشته اين روزنامه ،به علت تغييرات ساليانه، در بعضي از اوقات همه دي اكسيدكربن اضافي توليد شده جذب مي شوند و در برخي موارد نيز كليه گازهاي ساطع شده در هوا باقي مي مانند و اين نشان مي دهد برخي از دي اكسيد هايي كه نشست مي كنند بر اثر اشباع مجددا به فضا باز مي گردند.
به نوشته اين روزنامه ، تنها دو درصد دي اكسيد كربن توليدي در جهان توسط انسان صورت مي گيرد و بقيه گازها از عوامل طبيعي مانند پوسيده شدن گياهان ناشي مي شوند اما اين دو درصد براي بر هم زدن اين توازن كافي است.
قبل از شروع انقلاب صنعتي در دو قرن پيش ، ميزان دي اكسيد كربن حدود دويست و هشتاد جز در ميليون بوده است اما اين ميزان امروزه به سيصدو هشتاد و هفت جز افزايش يافته است و پيش بيني مي شود طي دهه هاي آينده به شدت افزايش يابد.
ديويد كريسپ از مركز فضايي ناسا گفت: دانشمندان به خوبي گمانه زني كرده اند كه اكثر دي اكسيد كربن از طريق سوختهاي فسيلي توليد مي شوند، اما عوامل ديگر انساني از قبيل پاك سازي جنگلها و دروي محصولات نيز به گونه اي بر توليد گازهاي CO2 اثر مي گذارند اما دانشمندان هنوز چگونگي آن را نمي دانند.
به نوشته اين روزنامه ، ماهواره اخير با استفاده از يك وسيله اي كه به سه اسپكتومتر مجهز است نورهايي را كه از زمين ساطع مي شوند را مورد تجزيه و تحليل قرار مي دهد. دي اكسيد كربن برخي از طول موج هاي نوري ، به خصوص امواج نزديك به ماورا قرمز را جذب مي كنند. با اندازه گيري ميزان روشنايي طيف نور ، اين ماهواره مي تواند نشان بدهد نورها از ميان چه تعداد مولكول دي اكسيد كربن عبور كرده اند.
به نوشته نيويورك تايمز ، اين وسيله بطور همزمان مي تواند ميزان اكسيژن موجود در فضا را نيز اندازه گيري كند. با تركيب اين دو اندازه گيري ، ميزان غلظت دي اكسيد كربن موجود در هوا مشخص مي شود. از آنجا كه دي اكسيد كربن به سرعت با ساير گازهاي موجود در آسمان تركيب مي شود ، نوسانات تغييرات اندازه گيري كمتر از پنج درصد خواهد بود.
به گفته دكتر كريسپ : اين ماهواره مي تواند گاز هاي منتشر شده از نيروگاهها و يا گازهاي موجود در اطراف بزرگراهها را مشخص كند. اما دريافت اطلاعات در باره ميزان نشست گاز در مناطق گسترده تر سخت تر خواهد بود.
دانشمندان به خوبي آگاهند بيشترين ميزان نشست در اقيانوسها خواهد بود، اما در باره قدرت جذب جنگلها هنوز به يقين نرسيده اند. به نوشته اين روزنامه ، با وزش بازهاي متغيير ، اين تحقيقات سخت تر خواهند شد.
دوشنبه|ا|5|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]