تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، اعمال را پاكيزه، اموال را بسيار، بلا را برطرف و حساب (قيامت) را آسان مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851425004




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فصلي نو فراسوي كاراته ايران


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: فصلي نو فراسوي كاراته ايران
جام جم آنلاين: كاراته ايران همواره مدعي جهاني بوده و مدال‌هايش در بازي‌هاي آسيايي نجات بخش كاروان ايران در جدول رده بندي بازي‌ها طي سال‌هاي اخير بوده است، تجربه خوبي از شورايي اداره شدن تيم ملي ندارد.


كاراته ايران فصل جديدي را پيش روي خود مي‌بيند. طرحي ديگر و آزمايشي تازه. تيم ملي در سال‌هاي اخير مدام به دنبال آزمودن پروژه‌هاي تازه است. كادر فني تغيير مي‌كند، تيم ملي دوپاره مي‌شود و حالا يك برنامه تازه.

با هر تغييري كه در راس فدراسيون انجام شده، شوكي جديد به تيم ملي وارد شده است. اين بار هم پروژه‌اي مقابل ملي‌پوشان قرار گرفته كه هيچ‌كس با جديت از سرانجام آن حرف نمي‌زند.

محمد صادق فرجي كه با ورزش‌هاي رزمي بيگانه نيست و پيشتر در جودو فعاليت مي‌كرد بعد از دراختيار گرفتن سكان فدراسيون كاراته به دنبال طرحي است تا نوآوري را با خود به اين فدراسيون آورده باشد.

اين مسوول فدراسيون هم مثل ديگر روساي قبلي آن، تيم ملي را بهترين سوژه براي تحول ديده است.

طرحي كه او دارد به نوعي همان خرد جمعي است: «در حال بررسي كامل اين طرح هستيم. نكات مثبت و منفي آن را مي‌بينيم و كارها به دقت در حال انجام شدن است. به محض اين كه به نتيجه برسيم آن را اجرا مي‌كنيم.»

اين حرف‌هاي سرپرست فدراسيون در مواجهه با پرسش ما نشان از جديت وي در پيش بردن پروژه‌اي است كه در بين جامعه كاراته واكنش‌هاي متفاوتي را به دنبال داشته است.

بر اساس برنامه‌اي كه فرجي در دستور كار قرار داده تيم ملي در هر وزن يك مربي خواهد داشت كه يك سرمربي بالاي سر اين مربيان فعاليت خواهد كرد.

با در نظر گرفتن شش وزن و نيز كاتاي تيمي بايد اذعان داشت تيم ملي در آينده‌اي نزديك با هشت مربي كار خود را شروع خواهد كرد.

كاراته ايران همواره مدعي جهاني بوده و مدال‌هايش در بازي‌هاي آسيايي نجات بخش كاروان ايران در جدول رده بندي بازي‌ها طي سال‌هاي اخير بوده است، تجربه خوبي از شورايي اداره شدن تيم ملي ندارد.

هر چند اين طرح بسيار مبهم و توام با ترديد است، اما فدراسيون ايران مصمم است آن را اجرايي كند.

بيش از يك‌سال پيش بود كه شايعات فراواني در خصوص دوپاره شدن تيم ملي به گوش مي‌رسيد و با وجود مخالفت‌هايي كه صورت مي‌گرفت فدراسيون كشورمان به بهانه نزديكي مسابقات جهاني صربستان و بازي‌هاي آسيايي گوانگجو تصميم خود را اجرايي كرد كه در صربستان اين پروژه با تك مدال نقره‌اي كه زيگساري كسب كرد عملا شكست بزرگي را تجربه نمود و در گوانگجو نيز با وجود به دست آمدن دو طلا و يك برنز، بسياري معتقدند انتظارات برآورده نشد. اكنون شرايطي مشابه براي كاراته‌كاها به وجود آمده و تيم ملي در آزمايشگاهي ديگر بايد امتحان پس دهد.

9 نكته مثبت و هفت پرسش!

موضوعي كه اين روزها نقل محافل جامعه كاراته شده،ارزيابي‌هاي مختلفي را پيرامون خود شكل داده است. نكته جالب اين كه تقريبا همه اهالي كاراته روي اين قضيه متمركز شده‌اند و هركدام بر اساس ديدگاه‌هايي كه دارند به بررسي آن پرداخته‌اند.

مسعود رهنما، سرمربي پيشين تيم ملي ديدگاه‌هايش را در خصوص پروژه جديد كاراته اين‌گونه مطرح مي‌كند: «ما براي اين كه طرح فدراسيون را بررسي كنيم بايد خيلي جوانب از جمله فرهنگ كاراته را مورد توجه قرار بدهيم. اين طرح اگر از جايي كپي‌برداري شده باشد بايد هنجاريابي شود، اما اگر بومي باشد كه حتما فدراسيون كشورمان مسائل خاص و هنجارهاي داخلي را بررسي كرده است. به نظر من اين طرح 9 حسن دارد و هفت سوال اساسي هم در ذهنم ايجاد مي‌كند كه بايد به آن پاسخ داده شود.

به هر حال همين كه فدراسيون اين طرح را رسانه‌اي كرده تا كارشناسان و رسانه‌ها به آن بپردازند يعني براي آنها نظرات كارشناسي مهم است كه جاي تقدير دارد. ما در چهار سال گذشته يك نوع خودزني را در كاراته شاهد بوديم و به واگرايي دچار شديم. اكنون كه مي‌خواهيم به سمت همگرايي برويم با چالش‌هايي مواجه هستيم.

گاهي از اين طرف بام افتاديم و گاهي هم از آن طرف! بايد بگويم كه اين طرح در برخي رشته‌هاي المپيكي نتيجه خوبي داشته است و اين كه دوستان مي‌گويند مورد مشابهي در ساير كشورها وجود نداشته، نشان از كم‌اطلاعي آنهاست زيرا فرانسه، مصر و تركيه كشورهايي بوده‌اند كه طرح‌هاي اينچنين را در تيم‌هاي ملي خود اجرا كرده‌اند؛ اما اين كه با توجه به فرهنگ كاراته و ورزش ما، بتواند در ايران جواب بدهد تامل برانگيز است.»

وي در ادامه حرف‌هايش به برخي نكات مثبت و منفي پروژه جديد فدراسيون اشاره كرده و به ما مي‌گويد: «ممكن است استفاده از افراد ناهمگن با نظرات مختلف در تيم ملي، رقابت منفي را در بين آنها توسعه دهد، اما اين طرح محاسني هم دارد. در كوتاه‌مدت منجر به استفاده حداكثري از دانش مربيان خواهد شد.

نكته: بر اساس برنامه‌ جديد فدراسيون كاراته، تيم ملي در هر وزن يك مربي خواهد داشت كه يك سرمربي بالاي سر اين مربيان فعاليت خواهد كرد. با در نظر گرفتن شش وزن و نيز كاتاي تيمي بايد اذعان داشت تيم ملي در آينده‌اي نزديك با هشت مربي كار خود را شروع خواهد كرد

استفاده از شيوه‌هاي مختلف تمريني و استفاده از علم تمرين مربيان در كوتاه‌مدت نيز خوب خواهد بود.

ايجاد زمينه رقابت بين مربيان و بهبود اوضاع آنها، كاهش حاشيه‌سازي و بومي‌سازي نيز از جمله محاسن اين طرح است، ولي من سوال‌هايي هم دارم. اين‌كه آيا وحدت رويه را در انتخابات مربيان خواهيم داشت؟ از سوي ديگر بايد گفت شايد من رهنما بخواهم فردي عضو تيم ملي باشد كه مربي ديگر روي وي نظر نداشته باشد، فكر كرده‌ايم در اين صورت چه پيش مي‌آيد؟ فرآيند آماده‌سازي تيم ملي هم نكته مهم ديگري است، چرا كه مسائل روحي و رواني هم اهميت وافري دارد و مربي‌اي كه براي يك وزن در نظر گرفته مي‌شود بايد در آن وزن كارايي لازم را داشته باشد.

آيا در برگزاري اردوها سازگاري محيطي را مورد توجه قرار داده‌ايم؟ يا اين‌كه براي اوزان مختلف تمام شرايط براي ارزيابي كارنامه مربيان مورد توجه قرار گرفته است يا خير؟

براي مثال بايد بگويم در يك وزن حريف شما رضازاده است كه هركاري بكنيد نمي‌توانيد او را شكست دهيد، آيا در چنين شرايطي بايد به مربي آن وزن نمره منفي داد؟! پرسش‌هاي ديگري هم وجود دارد كه فدراسيون بايد تكليف آنها را مشخص كند.»

يك نظريه مخالف

احمد صافي كه هدايت تيم ملي كاراته كره جنوبي را در سال‌هاي اخير برعهده داشته و از بدو ارائه طرح ياد شده در زمره كانديداهاي اصلي سرمربيگري تيم ملي بوده است، موافق اجراي پروژه جديد فدراسيون در تيم ملي نيست.

وي در پاسخ به پرسش ما مي‌گويد: «من طرح فدراسيون را طرح خوبي نمي‌دانم، چون تجربه‌اي دراين باره نداريم. شايد اين طرح محاسني داشته باشد، اما معايبش هم كم نيست. ما هفت گروه داريم كه 6تاي آن در مسابقات ‌آسيايي شركت مي‌كنند و يك بخش هم شامل كار تيمي است.

اگر در كار تيمي با مشكلي مواجه نيستيم، ولي در انفرادي با مشكلات خاص خود مواجه هستيم. روي اين اصل معتقدم اگر ورزشكاران باهم تمرين كنند بهتر است تا اين كه بخواهند جدا از يكديگر تمريناتشان را دنبال كنند.

از سوي ديگر هر مربي توانايي‌هاي روحي و فني خاص خود را دارد، اما وقتي اين توانايي‌ها بخواهد در قالب كار گروهي خود را نشان دهد، داراي عوارض و اشكالاتي است كه مي‌تواند اجراي اين پروژه را با چالشي اساسي مواجه سازد.»

وي با اشاره به اين كه در كشورهاي ديگر بيش از سه نفر دركادر فني حضور ندارند يادآور شد: «ژاپني‌ها 10سال است كه با «كاگاوا» كه فقط دو دستيار دارد كار مي‌كنند و صربستان، فرانسه، انگليس و ساير كشورهاي مطرح كاراته هم چنين شرايطي دارند.»

صافي آسيب‌شناسي اين طرح را ضروري دانسته و مي‌افزايد: «ما در كاراته مربيان خيلي خوبي داريم كه مي‌خواهند كار كنند، اما مشكل اينجاست كه اگر ورزشكاري نتيجه نگيرد مي‌خواهد در مقام مقايسه مربيان، مربي خود را مقصر جلوه دهد. ما سال گذشته تيم ملي را 2 بخش كرديم كه لطمه خورديم و معتقدم با اجراي اين برنامه امسال بيشتر از سال گذشته ضربه خواهيم خورد.»

ديدگاه يك ستاره

حامد زيگساري ستاره كنوني تيم ملي كاراته وقتي در مقابل پرسش ما قرار مي‌گيرد با اشاره به اين نكته كه تجربه قبلي در اين باره نداشته است عنوان مي‌كند: «اين براي اولين بار است كه مي‌خواهند چنين طرحي را در تيم ملي اجرا كنند. اين‌طور شايد تمركز مربي بيشتر شود، ولي بايد آزمايش كنند و در عمل ببينيم چه نتايجي به دنبال خواهد داشت. من در مسابقات جهاني يا آسيايي هم چنين چيزي نديده بودم و اكثر تيم‌ها يكي دو دستيار در كنار سرمربي‌شان دارند.»

او در پاسخ به اين سوال كه به عنوان يك ملي‌پوش ترجيح مي‌دهد با يك مربي اختصاصي در وزن خود كار كند يا با همان روش هميشگي كه سرمربي بر كار همه ورزشكاران نظارت خواهد داشت، مي‌گويد: «من تا حالا اين تمرينات را امتحان نكرده‌ام كه ببينم خوب است يا نه. ما هميشه يك سرمربي و تعداد مشخصي مربي داشته‌ايم. البته اين را هم بگويم كه در فرهنگ ما كار كردن با شش مربي خيلي سخت است. هر مربي مي‌خواهد نفر اول باشد و كم پيش آمده كه بخواهند با همديگر كنار بيايند. ما مشكلات اساسي ديگري داريم. الان سالن افراسيابي را به ما نمي‌دهند. پخش مستقيم در مسابقات ليگ نداريم و به نظرم در سال‌هاي اخير به جاي اين كه شاهد رشد كاراته باشيم به نوعي با افت آن مواجه بوديم. بشخصه معتقدم كاراته ما پتانسيل زيادي دارد و در حالي كه در آسيا حرف اول را مي‌زند، ولي در جهاني اين‌گونه نيست. در حال حاضر يك وزن از مسابقات كم شده و كشورها سرمايه‌گذاري بيشتري براي كسب مدال كرده‌اند. به نظرم يكي از برنامه‌هايي كه فدراسيون بايد دنبال كند اعزام تيم‌ها به مسابقات بين‌المللي است، چون شرايط ما در اين زمينه چندان خوب نيست. همه ساله چهار مسابقه «گلدن ليگ» برگزار مي‌شود و ضرورت دارد كه به اين تورنمنت‌ها اعزام شويم.»

اما با وجود تمام اين ترديدها، فرجي سرپرست فدراسيون كاراته به آينده اين برنامه جديد براي تيم ملي اطمينان دارد.

وي مدعي است با شرايط جديد حاشيه‌ها كم مي‌شود و با تعاملي كه بين مربيان و سرمربي ايجاد خواهد شد اوضاع بهتري پيش روي تيم ملي كاراته قرار خواهد گرفت. شايد گذشت زمان پاسخ تمامي نكات مبهم را به فرجي و جامعه كاراته بدهد، بايد صبر كرد.

علي رضايي -‌ جام‌جم

شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن