واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: حسيني دولتآبادي با اشاره به مشكلات فارغالتحصيلان بيكار: پذيرش دانشجو بر اساس نياز بازار كار صورت نميگيرد
نايب رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، گفت: كسب علم و ادامه تحصيل با هر انگيزه و قصدي كه صورت بگيرد براي كشور موثر است و در برنامه چهارم نيز بر افزايش تعداد وروديهاي دانشگاه تاكيد شده است.
سيد محمد حسيني دولتآبادي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري خانه ملت با اشاره به اين كه متاسفانه وضعيت جامعه براي جوانان در حال حاضر به گونهاي است كه درصدي از جوانان تحصيل را از روي ناچاري انتخاب ميكنند نه از روي علاقه، گفت: آنها ميدانند حتي در صورت تحصيل نيز بيكار خواهند بود و با علم به اين مسئله ادامه تحصيل ميدهند و اخذ مدرك را بر بيكاري و عاطل و باطل بودن ترجيح ميدهند.
نماينده مردم برخوار، ميمه و شاهينشهر در مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: جواني كه از دبيرستان فارغالتحصيل ميشود اگر سرمايه و مهارتي نداشته باشد، نميتواند جذب بازار كار شود و اگر بخواهد براي ازدواج اقدام كند نيز به دليل مشكلاتي نظير مسكن و درآمد، قيد آن را خواهد زد؛ در اين صورت اولين گزينهاي كه پيش روي او قرار ميگيرد، تحصيل است.
وي افزود: كسب علم و ادامه تحصيل با هر انگيزه و قصدي كه صورت بگيرد براي كشور موثر است و در برنامه چهارم نيز بر افزايش تعداد وروديهاي دانشگاه تاكيد شده است، اما طرح اين بحث از چند بعد مورد نظر است كه درصدي از جوانان به دليل بيانگيزه بودن و وضعيت كنوني بازار كار و اشتغال در جامعه، به تحصيل روي ميآورند.
حسيني دولتآبادي گفت: اگر رشتههاي تحصيلي و وضعيت پذيرش دانشجو در دانشگاهها متناسب با نيازسنجي از بازار كار و صنعت صورت ميگرفت و درصد بالايي از دانشجويان پس از فارغالتحصيلي جذب بازار كار ميشدند، ديگراز پذيرش دانشجو از سوي دانشگاهها انتقادي صورت نميگرفت، اما اين وضعيت كه جوانان پس از فارغالتحصيلي به جرگه بيكاران اضافه ميشوند مطلوب نيست و باعث سرخوردگي آنان ميشود و نميتوان نسبت به افزايش ورودي به دانشگاه اميدوار بود.
وي همچنين اظهاركرد: انگيزه داوطلبان ورود به دانشگاه نيز با يكديگر متفاوت است؛ عدهاي براي دريافت مدرك و كسب رتبه اجتماعي در جامعه ادامه تحصيل ميدهند، برخي به دليل يافتن بازار كار مناسب و افزايش فرصتهاي شغلي به تحصيل روي ميآورند و عدهاي از پسران نيز براي به تعويق انداختن سربازي و برخي نيز براي رهايي از بيكاري و هرز رفتن زمان، ادامه تحصيل ميدهند.
نايب رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس يادآور شد: در هر صوت افزايش ورودي دانشگاهها و در كنار آن ارتقا كيفيت آموزش عالي، ميتواند به عنوان شاخصهاي علمي كشور مدنظر قرارگيرد./
پايان پيام
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]