واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: بازارسازي قيمت خودرو را افزايش داد
كد خبر:4327
زمان انتشار:سه شنبه 6 اسفند 1387 - 15:04:31
Print نسخه چاپي
اقتصاد > صنعت - برخلاف روند نزولي قيمت جهاني خودرو، خودروسازان ايراني با تنظيم نحوه عرضه محصولات خود قيمت را در بازار افزايش ميدهند.
گروه اقتصاد: در شرايطي كه بسياري از صنايع خودرو سازي جهان به دليل بحران مجبور به كاهش قيمت محصولات خود شده اند خودرو سازان ايراني با دخالت هايي كه در ميزان عرضه خودرو در بازار به عمل مي آورند و با تكيه بر تقاضاي انباشته بازار داخلي قيمت خودرو را بالا مي برند.
افزايش قيمت خودرو در بازار ايران در حالي كه بحران جهاني فشار مضاعفي بر توليد كنندگان بزرگ اين محصول وارد ساخته است بيشتر از آنكه ناشي از شرايط حاكم بر بازار باشد ناشي از نحوه عرضه خودرو در بازار داخلي بوده است.
شركت ايران خودرو از حدود دوماه پيش عرضه 206 را به بازار كاهش داد ودر مقابل تلاش داشت با تخفيفات خاص وشرايط بهتر ليزينگ براي خودرو ROA مشتري پيدا كند وحتي به دليل كاهش توليد خودروهاي سمند و پژو پارس مجبور شد سپرده بسياري از افرادي را كه اين خودروها را پيش خريد كرده بودند با سود خواب سرمايه به آنها بازگرداند.
اما در مقابل در زماني كه قيمت مواد اوليه اي مانند فولاد در بازار جهاني رو به كاهش گذاشت مديران اين شركت خودرو سازي با تاكيد بر اين نكته كه خريد فولاد در اوج گراني صورت گرفته است شايد تا سه ماه ديگر تاثير اين كاهش قيمت در محصولات داخلي تاثير خود را نشان دهد.
اين در حالي است كه دولت و مجلس تلاش مي كند براي حمايت از صنايع خودروسازي تعرفه واردات خودرو را از 90درصد به صد در صد افزايش دهند.
دكتر حميد رضا برادارن شركاء كه سالها سمت مشاور اقتصادي گروههاي بزرگ خودرو سازي كشور را بر عهده داشته است در گفتگو با خبر آنلاين چنين تصميمات مقطعي را ناشي از نبود استراتژي در صنعت خودرو دانسته عنوان مي كندمتاسفانه در شرايطي قرار داريم كه تصميمات لحظه اي بر صنعت خودرو كشور حاكم هستند وهمين مسئله باعث مي شود هيچ پيشرفت محسوسي در فرايند توسعه اين صنعت مشاهده نشود.
وي مي افزايد:طي چند سال گذشته صنايع خودرو سازي جهان به سوي ادغام پيش رفته اند در حالي كه در ايران شاهد تكثر هرچه بيشتر توليد كنندگان هستيم.
اما از سوي ديگر مهندس ميرخاني رشتي دبير سابق انجمن خودرو سازان در دفاع از صنايع خودرو سازان كشور گفت: خودرو سازي تنها صنعتي است كه در كشور صاحب برنامه ميان مدت و بلند مدت است، و از سال 73 تاكنون دو برنامه در اين زمينه تدوين شده وگروههاي بزرگ خودرو سازي كشور با پيروي از همين برنامه ها توانسته اند تيراژ توليد خود را افزايش داده و امروز هم در زمينه افزايش كيفيت وطراحي داخلي فعاليتهاي گسترده اي انجام مي دهند.
مهندس ميرخاني تاكيد مي كند صنايع خودرو سازي كشور در شرايط رقابتي فعاليت نمي كنند؛ حتي اختيار قيمت گذاري محصولات خود را ندارد و بانك هاي كشور هم حمايت كافي را از آنها به عمل نمي آورند تا انتظار داشته باشيم كه اين صنايع بتوانند در مقابل دمپينگ خودرو سازان خارجي مقاومت كنند.
وي با اشاره به گردش مالي گروه ايران خودرو گفت: گردش مالي اين گروه صنعتي در سال بالغ بر 11هزار ميليارد تومان است در تمام دنيا بالغ بر هشتاد درصد از اين گردش مالي از طريق بانكها تامين مي شود در حالي كه در ايران تنها 3هزار ميليارد تومان وام با نرخ سود بالاي دوازده درصد در اختيار اين گروه صنعتي قرار ميگيرد.
اما دكتر حسن سبحاني نماينده مجلس شوراي اسلامي وعضو كميسيون برنامه وبودجه در مورد سقف تسهيلات بانكي خودرو سازان با مهندس ميرخاني موافق نيست وي در پاسخ با اين پرسش كه چرا نظام بانكي حمايت بيشتري از خودرو سازان به عمل نمي آورد گفت: ميزان تسهيلات بانكي محدود است و نمي توانيم انتظار داشته باشيم نظام بانكي چه در غالب تسهيلات تكليفي و يا تسهيلات ديگر تمام منابع خود را در اختيار صنايع خودرو سازي كشور قرار دهند وتوزيع اين منابع بايد بر اساس اولويت هاي توسعه اي وبا در نظر گرفتن تمامي بخش هاي اقتصادي كشور صورت گيرد.
به هر شكل صنايع خودرو سازي كشور براي توسعه وارتقاء توانمندي هاي خود نياز به جذب منابع مالي دارند همان منابعي كه تا چند سال پيش از طريق پيش فروش تامين مي شده ولي در حال حاضر با افزايش توليد خودرو در كشور ديگر امكان چنين كاري را كمتر دارند.
تنها راه باقي مانده نيز براي اين كار استفاده از منابع خارجي است كه از يك سو به دليل تحريم هي بين المللي و از سوي ديگر به دليل عدم اطمينان توليد كنندگان بزرگ خودرو به توان كيفي توليدات ايراني اين مسير مسدود شده است.
در شرايطي كه توليد خودرو در ايران از مزر يك ميليون خودرو در سال گذشته است يكي از مشكلات اساسي خودرو سازان داخلي پيدا كردن يك شريك خارجي است كه حاضر باشد ضمن سرمايه گذاري در ايران و توليد مشترك بخشي از بازار منطقه اي خود را در اختيار ايران بگذارد ولي حتي پژو و هيوندايي كه بيشترين سهم را از بازار خودرو ايران دارند حاضر نيستند با تكيه به توان توليد خودرو سازان ايراني برند خود را در بازارهاي منطقه خاورميانه و كشور هاي آسياي ميانه به خطر بيندازند.
جالب اينجاست كه در اين ميان صنايع خودروسازي بخش عمده اي از تقصير اين كيفيت پايين را به گردن قطعه سازان كوچك مي اندازند و قطعه سازان نيز با تاكيد بر وجود مافياي خريد قطعات در صنايع خودروسازي عنوان مي كنند قطعه هايي كه خريداري مي شوند بر اساس كيفيت ارزيابي نمي شوند بلكه بر اساس رابطه است كه خودرو سازان حاضر به خريد قطعه از قطعه سازي خاص مي شوند و از سوي ديگر انحصار خريد بر بازار قطعه را باعث قيمت گذاري ناعادلانه از سوي خودروسازان مي دانند و با تاكيد بر مطالبات معوقه خود عنوان مي كنند حتي در صورتي كه بخواهند هم به دليل آنكه نقدينگي كافي ندارد امكان انطباق خود را با كيفيت هاي روز بازار جهاني پيدا نمي كنند.
به هر شكل در ميان اين سردرگمي تنها مصرف كنندگان ايراني هستند كه زيان مي بينند زيرا مجبورهستند در حالي كه در تمام دنيا قيمت خودروهاي باكيفيت در حال نزول است مصرف كننده خودروهاي بي كيفيت داخلي باشند و از سوي ديگر تهمت مصرف بي رويه بنزين را هم به دوش بكشند.
كد خبر:4327
تاريخ درج خبر:سه شنبه 6 اسفند 1387 - 15:04:31
Print نسخه چاپي
سه|ا|شنبه|ا|6|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]