واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: لباس كاروان ورزشي در المپيك چگونه است اقدامي شايسته و قابل تحسين
بيست و نه دوره از بازيهاي المپيك گذشته و قرار است ايران در سيامين دوره اين بازيها در لندن شركت كند. همچنين سابقه حضور ايران به سال 1948 و در همين شهر لندن بازميگردد اما در همه دورههايي كه حداقل ما يا قديميترها به ياد دارند، موضوع لباس ورزشكاران يك مورد بسيار جدي بوده است.
هميشه انتقادهاي زيادي به اين بخش بوده است. همواره برخي به جنس لباس ايراد ميگرفتند يا برخي ديگر به رنگش. به هر حال هميشه موردي براي انتقاد كردن از لباسها بوده اما حالا اين بار كه كميته ملي المپيك تصميم گرفته تا بر همه اين انتقادها خط پاياني بكشد، گويا برخي كه منافعشان به خطر افتاده، شروع به مخالف خواني ميكنند. اين بار كميته ملي المپيك تلاش كرده تا لباسهاي مناسب با جنس و رنگ روز دنيا در اختيار ورزشكاران بگذارد.
قرارداد اخيري كه كميته ملي المپيك ايران با يك شركت چيني منعقد كرد، در نوع خود يكي از بهترين قراردادها در طول فعاليت كميته ملي المپيك بوده اما گويا با اين حال برخي افراد كه ميتوانستند از اين قرارداد منافعي داشته باشند و حالا اين منافع از بين رفته، نسبت به اين مساله اعتراض كرده و بهانههاي واهي را مطرح ميكنند.
موضوع اينجاست كه كميته ملي المپيك ايران چند ماه پيش و پس از درج چند مرحله آگهي در روزنامههاي كثير الانتشار از تمامي توليدكنندگان و فعالان در بخش پوشاك ورزشي دعوت كرد تا پيشنهادها و طرحهاي خود را جهت تهيه لباس كاروان ورزش اعزامي ايران به بازيهاي المپيك 2012 لندن اعلام كنند كه در اين بين شركت چيني بهترين پيشنهاد را ارائه داد تا بعد از بررسي كميته بازاريابي كميته ملي المپيك و تاييد هيات اجرايي، مورد تصويب و پيگيري قرار گيرد. طبق اين قرار داد شركت توليد كننده چيني موظف شده تا 1000 ست لباس 17 تكهاي (جمعا17000 تكه لباس) را به صورت مجاني به علاوه كمك هزينه نقدي به ايران پرداخت كند. نكته جالب اين قرار داد اينجاست كه كميته ملي المپيك هيچ تعهدي براي پوشيدن اين لباسها در بازيهاي المپيك نداده است و اين لباسها به صورت لباسهاي تمريني در اختيار مليپوشان و اردونشينان قرار ميگيرد. اما اين قرارداد كه به واسطه حضور مستقيم شركت، دست واسطه را كوتاه كرده بود گويا به مذاق برخي افراد خوش نيامده و اين مورد را ابهام برانگيز مطرح ميكنند.
در گزارش منتشر شده بحث پيشنهاد مطرح شده در آستانه بازيهاي آسيايي گوانگژو كه به تاييد كميته ملي المپيك نرسيده نقطه ابهام برانگيز اين قرار داد عنوان و اعلام داشته كه چرا در آن مقطع اين شركت مقبول واقع نشد اما امروز اين شركت مورد تاييد قرار ميگيرد. مهمترين و شفاف ترين جواب اين سوال و ابهام اين است كه پيشنهاد شركت چيني كه در آن مقطع به وسيله يك واسطه مطرح شد به هيچ عنوان قابل قياس با پيشنهادي كه به صورت مستقيم و براي بازيهاي المپيك 2012 لندن دادهاند نيست.
در آن دوره بحث 500 دست لباس براي كاروان 362 نفره اعزامي به گوانگژو مطرح شد با اين پيش فرض كه مليپوشان موظف هستند لباسهاي اين شركت را در ايام بازيها بر تن كنند اما اين پيشنهاد براي كاروان اعزامي ايران به لندن كه حدود 50 نفر خواهد بود 2برابر افزايش داشته؛ يعني توليدكننده چيني با حذف «واسطه ايراني» 1000 دست لباس 17 تكهاي را به علاوه كمك هزينه نقدي به ايران خواهند داد، ضمن اينكه اين لباسها فقط براي تمرين مليپوشان آماده شده و هيچ تعهد و ضمانتي براي پوشيدن آنها در ايام بازيهاي المپيك 2012 لندن داده نشده است. يعني قرارداد منعقد شده كميته ملي المپيك با اين شركت تا پيش از برپايي بازيهاي المپيك است. اين بدان معني است كه كميته ملي المپيك با اين قرارداد ميتواند يك اسپانسر ديگر براي بازيهاي المپيك دريافت كرده و براي اولين بار در تاريخ ورزش كشورمان عمده هزينه كاروان اعزامي را از بخش ماركتينگ و اسپانسر تامين كند.
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]