واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگو با فارس عنوان شد
خبرگزاري فارس: «داريوش بابائيان» تهيهكننده فيلم سينمايي «دزدان خيابان جردن» به كارگرداني وحيد اسلامي فرم حضور اين فيلم در جشنواره فيلم فجر را پر كرده است.
«وحيد اسلامي» كارگردان و منتقد سينما در گفتوگو با خبرنگار سينمايي فارس در مورد فيلم سينمايي «دزدان خيابان جردن» گفت: «داريوش بابائيان» تهيهكننده فيلم فرم حضور در جشنواره فجر را پر كرده است.
اين كارگردان در ادامه خاطر نشان كرد: مراحل فني فيلم پايان يافته و «دزدان خيابان جردن» آماده نمايش است كه به زودي نسخهاي از فيلم به دفتر جشنواره ارايه خواهد شد.
وي ضمن گلايه از برخي از فيلمسازان كه از عنوان فيلم «دزدان خيابان جردن» كپي كردهاند، به فارس گفت: متاسفانه پس از انعكاس اخبار وسيع در خصوص فيلم «دزدان خيابان جردن» و به نوعي شهرت اسم و جنبههاي ديگر اين اثر، برخي از فيلمسازان و يا كساني كه خود را فيلمساز مينامند، ميخواهند از آب گلآلود ماهي بگيرند و اسم اين فيلم را با كم و زياد كردن برخي از كلمهها تقليد ميكنند كه اين مساله يكي از مصاديق دزدي فرهنگي است.
اين منتقد سينما در ادامه در مورد ويژگيهاي «دزدان خيابان جردن» نيز بيان داشت: «دزدان خيابان جردن» نوعي خرق عادت در سينماي كمدي است و از كليشههاي رايج سينماي كمدي از جمله مثلث عشقي و روابط مبتني بر شانس، عشق و تصادف بهره نميگيرد، بلكه سعي دارد با بياني طنز يكي از معضلات اساسي جامعه يعني مصرفزدگي را به چالش بكشد.
وي با اشاره به رواج سطحينگري و ابتذال در سينماي كمدي، ادامه داد: سينماي كمدي امروز ما متاسفانه از مسائل زيادي رنج ميبرد، حتي فيلمي مثل «ورود آقايان ممنوع» كه به باور خيلي از كارشناسان حوزه سينما، يك كمدي استاندارد است از فضايي كاملا اروتيك براي افزايش جذابيت خود استفاده ميكند. متاسفانه برخي از فيلمهاي كمدي امروز به گونهاي غيرمستقيم و حتي پنهان و البته تاثيرگذار مضامين اروتيك را در جامعه ترويج ميدهند كه اين مساله اثر مخربي بر مخاطبان دارد. استفاده از جملههاي دوپهلوي جنسي يكي از مولفههاي اصلي بسياري از فيلمهاي كمدي ايراني است كه شايد مهمترين ناهنجاري اين سينما باشد و ديدن اين آثار باعث پاردوكسي بنيادين بين مخاطبان كودك، نوجوان و حتي جوانان ميشود و به نوعي به هويت آنها لطمه ميزند.
وي با اشاره به پسزمينه اجتماعي «دزدان خيابان جردن»، تصريح كرد: خيلي از ويژگيهاي اين فيلم براي اولين بار در حوزه سينماي كمدي تجربه شده است. ابتدا به ساكن موضوع اين فيلم از يك كمدي تاثيرگذار كلاسيك يعني «دردسر در بهشت» ساخته ارنست لوبيچ برداشت آزاد شده و با شكلگيري يك درام دايرهاي تلاش شده تا به نوعي به روايت سيال آثاري چون زندگي ديوانه برسيم. فيلم فارغ از جغرافياي اجتماعي فعلي، نوعي اثر تلخ محسوب ميشود كه براي اولين بار همه چيز حول يك محور «مگ كافين» مانند يك گاو صندوق خالي شكل گرفته و از اين طريق داستان خود را روايت ميكند. نوعي رهايي و سرخوشي در سكانسهاي متكي بر كمدي موقعيت فيلم ديده ميشود كه در نهايت به تراژدي ميانجامد. از اين منظر «دزدان خيابان جردن» يك كمدي تلخ و به نوعي زهرخندي است كه بر شكلگيري يك جريان مخرب اقتصادي در كشور تاكيد دارد.
اسلامي با اشاره به تاكيد غير مستقيم فيلم بر مفاهيمي چون اصلاح الگوي مصرف و جهاد اقتصادي، اضافه كرد: حدود 10 دقيقه از فيلم در يك سمينار ميگذرد كه موضوع آن جلوگيري از مصرفزدگي در حوزه مواد آرايشي و بهداشتي است. فيلم ترجمان يك جوان ايراني از فحواي پيام مقام معظم رهبري است، متاسفانه پيامها و انديشههاي ايشان آنچنان كه شايسته است در سينماي كشور تجلي نيافته و به نوعي باعث سوء استفادههاي كوتاه مدت برخي از افراد شده است. كساني كه با برگزاري شوهاي مختلف بدون توجه به درونمايه پيام، بودجههاي معمولا كلاني صرف ميكنند اما هيچگاه هيچ فيلمسازي به صورت خاص و مشخص در سينماي داستاني به اين مقولهها توجه نكرده است و رويكرد اغلب افراد در اين خصوص تنها به صورت شعاري مطرح شده است. من در حد بضاعت و توان خود در راستاي نمايش داستاني كه اين مفاهيم را در بطن خود دارد كار كردهام و اميدوارم نتيجه اثر مقبول آن بزرگوار قرار گيرد و از سوي ديگر دچار برخي از حب و بغضهاي احتمالي كه همه ميدانيم، نشود.
وي در پايان اين گفتوگو اظهار داشت: اگر فيلم را به عنوان يك منتقد تحليل كنم، حاوي جنبههايي است كه ميتواند مورد اقبال مخاطب عام و خاص قرار گيرد و اميدوارم جشنواره فيلم فجر به عنوان مهمترين رويداد فرهنگي كشور، زمينه لازم براي نمايش اين اثر را فراهم كند.
بنابراين گزارش، فيلم «دزدان خيابان جردن» با موضوع بررسي مصرف زدگي در حوزه مواد آرايشي و بهداشتي داستان دو دزد خرده پا را به تصوير مي كشد كه سعي دارند دست به كار بزرگي بزنند.
در اين فيلم مجموعهاي از بازيگران شناخته شده سينماي ايران از جمله «رضا شفيعيجم»، «حميد گودرزي»، «فتحعلي اويسي»، «ارژنگ امير فضلي»، «رابعه اسكويي»، «حديث فولادوند»، «آرام جعفري»، «محمد شيري»، «سيد رضا حسيني»، « محمد رضا اسماعيلي»، «نسيم فطرت» و «ناصر سهرابي» نقش آفريني كردهاند.
انتهاي پيام/ي
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]