واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: چراي دام در مراتع خراسان شمالي افزايش يافته است
بجنورد _ مديركل اداره منابع طبيعي خراسان شمالي گفت: ميزان چراي دام در 40 درصد از مراتع مميزي شده اين استان افزايش يافته است.
موسي صابري روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران به مناسبت هفته منابع طبيعي، سطح مميزي شده مراتع اين استان را 130 هزار هكتار عنوان و بيان كرد: ظرفيت اين مراتع 750 هزار راس است حال آنكه 3/1 ميليون راس دام در همين محدوده چرا مي كنند.
وي يكي از راههاي كاهش چراي مازاد دام در مراتع را ارايه تسهيلات براي ساخت دامداريهاي بسته ذكر كرد و گفت: از نظر كارشناسي نيز دامپروري در دامداريهاي بسته صرفه اقتصادي بيشتري دارد.
او گفت: امسال 360 فقره تخلفات از قبيل چراي دام بدون پروانه، چراي مازاد بر پروانه و يا چرا در مناطق قرق توسط بيش از 86 هزار و 134 راس دام گزارش شده است.
مديركل اداره منابع طبيعي خراسان شمالي ارزش علوفه در مراتع اين استان را معادل 20 درصد ارزش آب و خاك منطقه عنوان و بيان كرد: با تقويت پوشش گياهي در استان هر ساله 100 تا 150 كيلوگرم افزايش توليد علوفه را در هكتار شاهد هستيم.
وي اضافه كرد: همچنين مراتعي كه تحت عمليات بيولوژيكي قرار مي گيرند معادل 36 هزار تن افزايش علوفه در سال دارند.
او همچنين بر تاثير مفيد جنگلها در كاهش آلودگي هوا در خراسان شمالي تاكيد كرد و گفت: تاكنون 45 هزار هكتار جنگل در استان قرق شده است.
وي ادامه داد: جنگلهاي اين استان داراي ويژگي خاصي هستند كه با قرق، زادآوري خوبي را خواهند داشت.
او افزود: در حوزه بيابان نيز در سه شهرستان گرمه، جاجرم و اسفراين 52 هزار هكتار طرح بيابان زدايي اجرا شده است.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه خراسان شمالي منطقه اي بياباني نيست اعتبار بيابان زدايي كمي نيز هر ساله به آن تعلق مي گيرد.
او افزود: تفكيك اراضي ملي از مستثنيات نيز امسال با يك سال جلوتر عمل كردن از برنامه
چهارم توسعه به اتمام رسيده است.
مديركل اداره منابع طبيعي خراسان شمالي ادامه داد: 75 درصد از برنامه پيش بيني شده براي اخذ سند عرصه هاي ملي به منظور بسترسازي به منظور ايجاد اشتغال انجام شده و 25 درصد باقي مانده است.
وي اين سطح را 5/1 ميليون هكتار عنوان كرد.
او يكي ديگر از مهمترين اقدامات منابع طبيعي را اجراي طرحهاي آبخيزداري براي مهار
سيلاب عنوان و بيان كرد: تهيه طرح شناسايي حوزه آبخيز اترك يكي از اين طرحها است كه در دست مطالعه مي باشد و معادل 55 درصد وسعت استان است.
وي مطالعه حوزه آبخيز سدها در سطح 750 هزار هكتار را از ديگر اقدامات عنوان كرد و گفت: 270 هزار هكتار آن متعلق به حوزه سدهاي موجود است.
او بخش ديگري از طرحهاي آبخيزداري را اجرايي عنوان كرد و افزود: اين طرحها شامل 70 حوزه آبخيز كوچك است كه بيش از 200 روستا با مساحت 500 هزار هكتار را شامل مي شود كه در دست اجرا قرار دارد.
خراسان شمالي دو ميليون و 22 هزار هكتار منابع طبيعي دارد كه معادل 72 درصد عرصه استان است. ك/2
7186/626
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]