تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853146841




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در نشست «درآمدي بر فقه حكومتي» مطرح شد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در نشست «درآمدي بر فقه حكومتي» مطرح شد
خبرگزاري فارس: نشست «درآمدي بر فقه حكومتي» با مديريت هيئت علمي فرهنگستان علوم اسلامي در اين فرهنگستان برگزار و در آن بيان شد: موضوعات حكومتي به احكام جديد يعني «فقه حكومتي» نياز دارند.


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي فرهنگستان علوم اسلامي، در اين نشست حجت‌الاسلام محمد جعفر حسينيان (هيئت علمي فرهنگستان علوم اسلامي)، حجت‌الاسلام ذبيح الله نعيميان (پژوهشگر دبيرخانه خبرگان رهبري) به عنوان ناقد و اسماعيل‌پرور (مدير گروه اصول فقه احكام حكومتي فرهنگستان علوم اسلامي) به عنوان ارائه كننده به بحث و نظر پرداختند.
ابتدا، دبير علمي اين نشست حجت‌الاسلام حسينيان از اساتيد حوزه علميه قم ضمن تأكيد بر اهميت و حساسيت موضوع فقه حكومتي، لزوم تشكيل اين نوع نشست­ها را براي آشنايي بيشتر با اين موضوع يادآورده شده و از نظريه­پرداز و ناقد خواستند تا به بيان مطالب خود بپردازند.
در ادامه، اسماعيل پرور به طرح نظرات و ديدگاه­هاي مرحوم استاد سيد منيرالدين حسيني شيرازي(ره) درباره فقه حكومتي پرداخت.
وي افزود: مباحث استاد سيد منيرالدين حسيني شيرازي(ره) در اين­باره از توجه به چرايي و ضرورت فقه حكومتي آغاز مي­شود. از نظر ايشان تناست بين حكم و موضوع ايجاب مي­كند كه موضوعات حكومتي نياز به احكام جديد و به تبع نياز به فقه جديد، يعني فقه حكومتي، داشته باشند. چون ويژگي­هاي موضوعات حكومتي به گونه­اي است كه احكام فقهي رايج قابل تطبيق بر آنها نيست. لذا امروز اگرچه دامنه فقه توسعه يافته و احكام مربوط به افعال مكلّفين و موضوعات مبتلا به افراد را در زمينه­هاي مختلف بيان كرده است، اما موضوعات حكومتي، سنخ ديگري از موضوع هستند كه با موضوعات مبتلا به فرد تفاوت­هاي اساسي و ماهوي دارند. به همين دليل فقه رايج و احكام آن براي تعيين وضعيت اين دسته از موضوعات كافي نيست.
مدير گروه اصول فقه احكام حكومتي فرهنگستان علوم اسلامي گفت: به عبارت ديگر هم‌اكنون حكومت اسلامي از طريق جعل قوانين گسترده و انجام طرح­ها و برنامه­هاي متعدد در حال دخل و تصرف در جامع اسلامي ايران است و ابعاد و بخش­هاي مختلف اين جامعه را مديريت كرده و به سمت و سويي خاص پيش مي­برد. روشن است كه اين دخل و تصرف­هاي گسترده و تصميم­گيري­هاي خرد و كلاني كه از سوي حكومت انجام مي‌گيرد، افزون بر اين كه بايد تحت نظر ولي فقيه و با اذن ايشان باشد، نياز به اصول، قواعد و احكامي دارد كه ارتباط آنها را با دين و ارزش­هاي ديني تمام كند. لذا نياز به دانشي به نام فقه حكومتي است كه احكام و ضوابط تصميم­گيري در اين سطح و مقياس را بيان كرده و حجيت و مشروعيت اين دسته از افعال بسيار مهم حكومتي را تضمين نمايد.
وي افزود: اگر بحث چرايي و ضرورت فقه حكومتي به درستي تبيين شود آن خلأ و نقصي كه امروزه در حوزه معرفت ديني وجود دارد، بهتر روشن شده و تلاش­ها براي تأسيس فقه حكومتي نظم و سامان بيشتري خواهد يافت.
اسماعيل پرور در ادامه توضيحاتي در مورد چيستي فقه حكومتي و تفاوت­هاي كه اين شاخه از معرف ديني با فقه رايج بيان داشت و گفت: بحث چگونگي فقه حكومتي و بررسي آرا و نظريه­هايي كه در اين زمينه وجود دارد و نيز تفاوت­هاي نظريه استاد با ساير ديدگاه­ها موجود دارد كه در اين جلسه نمي گنجد.
در ادامه، حجت‌الاسلام نعيميان ناقد اين نشست به نقد و ارزيابي مطالب مطرح شده پرداخت و گفت: براي طرح مباحث مروبط به فقه حكومتي ابتدا بايد از شرح ماهيت و چيستي فقه حكومتي آغاز كرد و معنا و مفهوم اين علم را به دقت روشن نمود تا تفاوت‌هاي فقه حكومتي با فقه رايج به خوبي معلوم شود.
وي سپس مدعي شد كه نظريه پرداز نتوانسته است تعريف دقيق و كاملي از فقه حكومتي ارائه نمايد. لذا بايد در اين زمينه بحث و گفتگوهاي بيشتري صورت گيرد.
در پايان اين نشست تعدادي از حضار به طرح پرسش­هايي درباره ابعاد مختلف ديدگاه­هاي استاد حسيني درباره فقه حكومتي پرداختند كه نظريه­پرداز به آنها پاسخ گفت و در نهايت ادامه اين گفت‌وگو به نشستي ديگر موكول شد.
انتهاي پيام/ك

دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 263]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن