تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851474320




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توضيحات وزير نفت در پاسخ به نماينده مرند و جلفا


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: توضيحات وزير نفت در پاسخ به نماينده مرند و جلفا
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس

سوال نماينده مرند و جلفا از نوذري وزير نفت در جلسه علني امروز مجلس شوراي اسلامي بررسي شد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سخنگوي كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به سوال نماينده‌ مردم مرند و جلفا درباره علت قطعي گاز در سال 86 و ميزان خسارت وارده به كشور گفت: اين سوال در دستور جلسه مورخ 8 مهر 87 كميسيون انرژي با حضور وزير نفت و نماينده سوال‌كننده بررسي شد كه نوذري گفت به علت سرماي شديد كه در سال‌هاي اخير بي‌سابقه بوده در كل كشور كمتر سه – چهار درصد قطعي گاز داشتيم، ولي به علت پراكندگي مناطق قطعي گاز نمود فراواني پيدا كرد.

نماينده مردم قائمشهر در خانه ملت، با اشاره به ادامه سخنان وزير نفت، گفت: نوذري تاكيد داشت از سوي ديگر سه استان شمالي كشور شامل گلستان، مازندران و گيلان كه گاز آنها از تركمنستان تامين مي‌شد به علت قطعي گاز مشكلاتي را متحمل شدند ولي متقابلا نماينده سوال‌كننده علت اصلي قطع گاز را سوء مديريت در توزيع گاز اعلام كرد.

سخنگوي كميسيون انرژي مجلس، خاطر نشان كرد: مردم و نمايندگان مطلع هستند كه در سال 87 حداقل در 15 استان، سرماي شديد و قطعي گاز مشكلاتي را براي شهروندان به وجود آورد. علت وقوع مشكلات و مصائب سال قبل ريشه در سه عامل دارد. علت اصلي كه علت طبيعي بود، شدت سرما بود علاوه بر اين موضوع طول مدت بقاي سرما در كشور مزيد بر سرماي شديد و مازاد بر آن تصميمي بود كه از ناحيه دولت تركمنستان در قطع گاز ايران بود.

وي افزود: در سال 86 به صورت ميانگين حداقل 27 ميليون متر مكعب گاز در روز از تركمنستان وارد مي‌كرديم كه تغذيه اصلي گاز سه استان شمالي كشور به ويژه مازندران و گلستان از گاز وارداتي تامين مي‌شد. وقتي گاز اين استان‌ها كاملا قطع مي‌شود از سرجمع گاز كشور براي تزريق، تامين و تغذيه‌ي گاز اين سه استان بصورت طبيعي با افت فشار مواجه شديم.

ادياني‌راد يادآور شد: از آنجا كه تاريخ سوال قبل از اصلاح آيين‌نامه داخلي است كميسيون انرژي صرفا به ارايه‌ي گزارشي از هشت مهر ماه سال جاري اكتفا كرد و راي‌گيري درباره‌ي سوال نماينده مرند و جلفا و پاسخ‌هاي وزير انجام نشد، ضمن اين‌كه نماينده سوال‌كننده در آن جلسه از پاسخ نوذري قانع نشد.

به گزارش ايسنا محمدرضا باهنر، نايب رييس مجلس پس از استماع گزارش سخنگوي كميسيون انرژي، متذكر شد: از كميسيون‌ها درخواست كرديم با وجودي كه آيين‌نامه‌ي داخلي مجلس تغيير كرده، ولي گزارش‌هاي خود را بر اساس آيين‌نامه جديد به صحن علني ارايه كنند. ما سوالات را به كميسيون‌ها ارجاع داده‌ايم، اينگونه كه سخنگوي كميسيون گزارش داد، نظر كميسيون اعلام نمي‌شود.

سخنگوي كميسيون انرژي مجلس در واكنش به رييس جلسه، گفت: به جهت گذشت زمان و ايجاد فاصله، رييس كميسيون انرژي از اعضاي كميسيون سوال كرد، ولي دوستان بعضا اعلام كردند «حضور ذهن نداريم».

وي ادامه داد: بحران سرماي سال 86 چهار علت اصلي داشت، سرماي بي‌سابقه، فراگير بودن سرما، ماندگاري سرما و قطع گاز از سوي تركمنستان. درباره شدت سرما بسياري از استان‌ها سرماي منفي 30 درجه را تجربه كردند و درباره فراگيري سرما، بغداد پس از 100 سال برف آمد و نخل‌هاي شهرستان قصرشيرين سفيدپوش شد.

نوذري تاكيد كرد: قطع شدن گاز از سوي تركمنستان مشكلات ما را بيشتر كرد، وزارت نفت براي جبران قطعي گاز تركمنستان بيش از واردات گاز، گاز استخراج كرد به عبارت ديگر بطور متوسط روزي 24 ميليون متر مكعب گاز از تركمنستان گاز وارد مي‌كرديم، ولي پس از قطعي گاز و سرما به صورت اضطراري 32 ميليون متر مكعب توليد كرديم، اما شرايط و وضعيت زمستان پاسخگو نبود و طراز گاز منفي شد.

وي با تاكيد بر ويژه بودن شرايط آب و هوايي سال 86، گفت: اين شرايط اضطراري، خاص كشور ما نبود و همسايگان‌مان نيز با آن مواجه بودند.

به گزارش ايسنا، سيروس سازدار نماينده مردم مرند و جلفا در مجلس شوراي اسلامي در پرسش از وزير نفت، اعلام كرد: قبل از طرح سوال لازم مي‌دانم از همه‌ي همكاران زحمت‌كش در وزارت نفت كه با تلاش شبانه‌روزي افتخارآفرين بودند، تشكر ‌نمايم و از اينكه زحمات‌شان در اثر ضعف مديريت آنچنان در جامعه نمود پيدا نمي‌كند، اظهار همدردي مي‌نمايم.

سازدار گفت: خدمات گازرساني پس از شكوفايي انقلاب اسلامي در كشور شروع و اگر بگويم گازرساني در كشور كه امروزه بالاي 60 درصد سبد انرژي كشور را به خود اختصاص داده، مولد انقلاب اسلامي است گزاف نگفته‌ام.

سازدار افزود: 25 سال شاهد فداكاري همكاران بوده‌ام و خداوند را شاهد مي‌گيرم در هيچ دوره‌اي شركت نفت مثل اين يكي، دو سال، اينچنين دچار ضعف مديريت نبوده است و سوابق من به من اين اجازه را مي‌دهد كه بدون ملاحظه‌كاري در مقابل اتفاقات پيش آمده، در اين شركت نه تنها اعتراض، بلكه فرياد بزنم.

عضو هيات رييسه كميسيون انرژي مجلس، با اشاره به اتفاقاتي كه در سال 86 در اين شركت افتاد و به گفته وي ناحق كار همكاران قرباني سياست غلط، مديريت ناوارد، بيگانه از شركت و غيرمتخصص شد، سوال كرد: آقاي وزير اين قطعي گسترده گاز كه در سال 86 افتاد چگونه بود؟ مگر شركت گاز هميشه در پيك مصرف توليدش كمتر است؟ چطور اتفاق قطعي گاز در سال گذشته در سال‌هاي قبل نيفتاد. علت قطعي گاز در سال 86 چه بوده و ميزان خسارتي كه از اين قطعي گاز كشور متحمل شده است، چقدر بوده است؟ و چه اقدام حقوقي در خصوص گازي كه از طرف تركمنستان قطع شد، صورت گرفته است؟

نماينده‌ مردم مرند و جلفا در خانه‌ي ملت، گفت: ما شنيده‌ايم اخيرا به خاطر كمبود گازي كه ايران تحويل تركيه مي‌دهد، تركيه در جريان حكميت 760 ميليون دلار ما را به پرداخت خسارت موكول كرده است اما در مقابل قطعي گاز تركمنستان اگر ما مقصر بوده‌ايم چرا نكرده‌ايم اما اگر تركمنستان سر خود گاز را قطع كرده است، بر اساس قرارداد وزارت نفت چه اقدام حقوقي انجام داده است؟

عضو هيات رييسه‌ي كميسيون انرژي مجلس، گفت: چه اقداماتي از طرف وزارت نفت صورت پذيرفت كه در زمستان 87 قطعي نداشتيم و در طول 87 چه ميزان گاز به گاز موجود كشور افزوده شده است و توليد گاز كشور چه ميزان بوده است؟

غلامحسين نوذري در پاسخ به سوالات سازدار، اظهار كرد: شرايط بحراني كه براي كل منطقه خاورميانه به وجود آمد، به تبع آن براي كشور ما شرايط ويژه‌اي بود، اما براي مقابله با آن بايد بگويم بحث يك مدير در شركت نفت نيست، بلكه بحث يك مديريت قوي است كه در سال 86 انجام شد و قطعي گاز را به كمتر از چهار درصد رساند؛ در سال گذشته اولين كاري كه انجام شد از مجموعه مناطق نفت‌خيز، پالايشگاه‌هاي خانگيران، نارو كنگان و سرخون و مجموعه پالايشگاه‌هاي گازي و نفت مناطق نفت‌خيز 32 ميليون متر مكعب گاز توليد شد و به اين مقدار در فاصله كوتاهي به توليد كشور اضافه شد.

نوذري افزود: ستادي كه در اين خصوص تشكيل شد، ريسك‌هاي بزرگ مديريتي انجام داد؛ خط موازي ساوه به قزوين كه بخشي از آن آماده شده بود، براي تقويت پايداري شبكه ملي گاز انجام شده بود با اجراي يك كار بسيار بزرگ پرريسك اتصال حدود 100 كيلومتر خط 56 اينچ به 56 ديگر در شرايطي كه بايد در اين هنگام خط و فشار آن را بيندازيم و به حدود 400 پي اس آي برسانيم در حالي كه آن پروژه خط روي 700 پي اس آي انجام شد براي اينكه گاز ساير استان‌ها قطع نشود.

وزير نفت گفت: در شرايط برف حدود دو متر در استان گيلان در رشت و رامسر كمپرسور موجود تغيير آرايش داده شد و يك خط كنار گذر ايجاد شد كه بتوانيم گاز بيشتري به استان مازندران برسانيم و كمپرسورهاي مسير از نيزار قم از آرايش سري به هوازي تبديل شد تا گاز بيشتري به سر شاخه‌هاي كشور برسد و عملا در ايستگاه ساوه ما به ظرفيت انتقال بالاي 105 ميليون متر مكعب در روز رسيديم و خط پنجم تهران كه از نيزار قم تا شرق تهران مي‌آمد حدود 220 كيلومتر است كه 140 كيلومتر آن آماده شد و با ريسك مديريتي تزريق گاز شد كه توانست شرق تهران را ايمن كرده و گاز سمنان را تامين كند.

نوذري افزود: خط زنجان – حلب – بيجار پروژه‌اي بود كه خط آن آزمايش نشده بود، اما باز با ريسك مديريتي كار آن انجام شد و گاز تزريق شد دو كمپرسور در صفاشهر قرار گرفت و اوج ريسك‌ها و تصميم‌گيري‌ها در آنجا بود كه در جريان ايستگاهي كه در اراك داريم كه تامين گاز استان مركزي و لرستان را انجام مي‌دهد؛ يكي از توربوكمپرسورهاي اين ايستگاه به دليل قطع برق از سرويس خارج شد و در حاليكه دماي تنظيم دستگاه تا منفي 20 درجه بود، دماي آن زمان منطقه منفي 30 درجه بود و با حضور متخصص سيستم از حالت اتومات خارج شد تا در دماي پايين‌تر كمپرسور فعال باشد و همه‌ي اين كارها براي تامين گاز در سال گذشته بود .

نوذري درادامه با اشاره به اقدامات اين وزارتخانه در توزيع سوخت مناطقي كه گاز آن‌ها قطع شده بود، افزود: در بخش صنايع 472 هزار تن فرآورده توزيع شد در بخش خانگي 80 هزار تن فرآورده توزيع شد و در بسياري از استان‌هاي درگير كمبود گاز براي مصارف عمومي‌اشان مثل نانوايي‌ها و مدارس سوخت دوگانه تنظيم شد تا بحران پشت سر گذاشته شود و از سوي ديگر توزيع بخاري هاي‌ها نفت‌سوز در استان‌هاي داراي كمبود گاز از طريق هلال احمر و پرداخت 54 ميليارد ريال به استان‌هايي كه دچار قطعي گاز شدند نيز انجام شد.

وزير نفت در رابطه با تركمنستان، گفت: در اين مورد تيمي تشكيل شد و گزارشات ابعاد مختلف در بخش صنعت و خانگي آماده شد و رويه‌ي قرارداد مي‌گفت بايد با طرف قرارداد مذاكره كنيم و اگر در مذاكره قانع نشديم به داوري برويم و اين كار در مسير اجراست و با طرف تركمن در حال مذاكره هستيم و دو دور مذاكره انجام شده و چنانچه با ما به توافق نرسد براي خسارت‌هاي وارده، ما به داوري خواهيم رفت.

نوذري افزود: در خصوص پرداخت خسارت به تركيه بايد بگويم بحث داوري معمولا بحث‌هاي طولاني است به طوري كه اين موضوع به سال 82 برمي‌گردد و در حاليكه در اواخر 87 هستيم كه در آنجا بحث قيمت گاز است و به هر حال در مراودات بلندمدت به شيوه‌اي عمل مي‌شود كه ضمن حفظ ارتباط بين دو كشور منابع كشور هم لحاظ شود و خدشه‌اي به آن وارد نشود.

نوذري با اشاره به آنكه اعلام مي‌شود امسال هوا مناسب بود، گفت: انصافا اين شايسته نيست كه مجموعه‌ي كشور كارهاي بزرگي را انجام دهد، بعد ما آن را به خوبي هوا مرتبط كنيم و هواي بي‌سابقه سرد و برفي سال گذشته را به سوء مديريت وصل كنيم؛ امسال حدود دو هزار كيلومتر خطوط مختلف كامل شد و به بهره‌برداري رسيد تا شبكه‌ ملي گاز بتواند گاز مورد نياز كشور را تامين كند.

وزير نفت گفت: امسال 20 ميليون متر مكعب به ظرفيت گاز كشور از مناطق مركزي اضافه شد، 50 ميليون متر مكعب از فاز 9 و 10 به توليد رسيد و 10 ميليارد متر مكعب به مصرف گاز كشور اضافه شد و اين در حالي است كه نه صادرات قطع شد و نه صنايع آسيب ديد و نه گاز خانگي قطع شد و زمستان هم به غير از زمستان سال 86 و 83 مثل سال‌هاي گذشته بوده است.

به گزارش ايسنا سيروس سازدار پس از پاسخ وزير نفت به سوالش گفت: آيا كشته شدن 2 نفر در حين عمليات ضعف مديريت را نمي‌رساند؟

وي ادامه داد: در مورد تركمنستان سوال كردم پاسخ نداديد هم چنين سوال كردم كه چقدر به توليدات اضافه شده است؟ البته با توجه به اين كه كارشناس نداريد به شما نگفته‌اند، بنابراين من به شما مي‌گويم كه از 17 منبع گاز توليد مي‌كنيد كه در مقايسه دي ماه امسال با دي ماه سال گذشته بايد گفت امسال نسبت به پارسال 37 ميليون متر مكعب افزايش توليد داشته‌ايد.

سازدار تصريح كرد: از فاز يك پارس جنوبي كه سال گذشته به مقدار بيش از 20 ميليون متر مكعب گاز توليد شده است، 61 ميليون متر مكعب از فاز 2 و 3 و 59 ميليون متر مكعب نيز از فاز 4 و 5 توليد شده كه سال گذشته هم در مدار بوده‌اند، اما شما اطلاع نداشتيد كه سال گذشته 25 ميليون گاز فاز يك به خاطر اين كه 3 تا لوله بين سكوي 1 و 2 يك لوله اجرا كرديد، بعد از اجرا متخصصان شما فهميده‌اند، اين خط نشستي پيدا كرد، شما هم چنين دومين و سومين لوله را به همين روال كشيديد و نتوانستيد از فاز يك پارس جنوبي، 25 ميليون را بگيريد اما امسال گرفتيد.

نماينده مرند و جلفا تصريح كرد: فاز 6، 7 و 8 كه گوش فلك را كر كرد و امسال هم افتتاح كرديد، اما متخصصين به شما نگفتند ورودي فاز 8 اجرا نشده است و نمي‌تواند از دريا گاز بگيرد و قرار بود اگر هر 3 فاز آماده مي‌بود 104 ميليون گاز خشك براي تزريق خشك ترش آورديد، اما فاز 10 آماده نيست و مي‌خواستيد پالايشگاه فاز 9 را راه اندازي كنيد، چرا كه پالايشگاه فاز 9 و 10 خط لوله و چاه ندارد.

سازدار ادامه داد: از فاز 6، 7 ، 8 ، 9 و 10 كه امسال مي‌خواستيد در مدار بياوريد، در بهمن ماه فقط 9/22 ميليون گاز توليد كرديد، در حالي كه 3 تا از بزرگترين فازها بود.

نماينده مرند و جلفا يادآور شد: قبل از شما فاز 4 و 5 در مدار بود و جمعا تا امسال 125 ميليون از فازهاي پارس جنوبي گاز توليد مي‌كرديد و امسال هم قرار بود 104 ميليون متر مكعب براي تزريق بگيريد كه تاكنون يك متر مكعب هم در 6 ماهه دوم تزريق نكرده‌ايم و حتي نتوانستيد گاز خشك فاز 6 و 7 را در فاز 9 و 10 آورده و از آن گاز شيرين گرفته و تزريق كنيد.

وي تصريح كرد: در خوزستان گاز شيرين را هم 1/7 ميليون توليد كرديد و جمعا 38 ميليون متر مكعب به مدار بيشتر از سال 86 وارد كرديد. در سال گذشته كه همه مي‌دانند صنايع، نيروگاه، سدها و گاز خانگي پر مصرف را هم قطع كرديد، و 350 ميليون مترمكعب مصرف شد، اما گاز توليدي شما در بهمن ماه سال 86، 354 ميليون بود و سوال ما اينجاست كه اين 354 ميليون گاز كجا رفت.

سازدار با بيان اين‌كه شما مدير نداشتيد، خاطرنشان كرد: با آوردن يك كارشناس خارج از شركت نفت و با داشتن ليسانس جغرافيايي مديريتتان مشكل پيدا مي‌كند.

عضو كميسيون انرژي مجلس با بيان اين‌كه سال گذشته زمستان 54 ميليون گاز كجا رفت؟ افزود: توليد در بهمن ماه سال گذسته 454 ميليون متر مكعب بود، در حالي كه امسال توليد 492 ميليون شده است.

وي با اشاره به اين‌كه اگر از منابع ديگر گاز توليد كرده‌ايد بايد بگوييد، به حرف زدن با آمار و ارقام تاكيد كرد و گفت: زمستان سال گذشته براي مصرف خانگي گاز داشته‌ايم، آيا ما نمي‌توانستيم با مديريت اين مسايل را به حداقل برسانيم؟

وي تصريح كرد: مهارت مديريت در اين است وقتي سرما مي‌آيد مي گويم قطعي داريم، اما وقتي سرما نيست، قطعي نداريم پس مديريت براي چه زماني است.

سازدار با بيان اين‌كه افتخار جمهوري اسلامي بر اين است كه اوايل انقلاب 40 هزار مشترك داشت، اما امروز تعداد مشتركين از 10 ميليون گذشته است، اظهار كرد: نبايد بالاسر چنين شركتي سياسي كاري كنيم و به فشار بيروني مدير بياوريم و لذت اين خدمات نظام جمهوري اسلامي را خدايي نكرده براي مردم بي لذت كنيم.

وي ادامه داد: امسال برآورد مصرفمان 700 ميليون متر مكعب بود، اما توليد شما 492 ميليون متر مكعب است و مي‌خواستيد 208 ميليون را از كجا مي‌آوريد وقتي مي‌گوييد سرما نيست، در حالي كه اگر سرماي سال گذشته بود چه مي‌كرديد؟

سازدار افزود: مديريت در زمان مشكل بايد مشكلات را به حداقل برساند، به من بگوييد غيراز 492 ميليون متر مكعب توليد ديگر كجا توليد داشته‌ايد و چگونه مي‌خواستيد 700 ميليون مصرف مردم را جواب دهيد و سال آينده چه مي‌خواهيد بكنيد، اگر زمستان سال آينده سرد شد چه؟ وي از مجلس درخواست كرد كه بودجه‌هاي وزارت نفت را دريابند.

وي يادآور شد: چون هيچ كدام از سوالات من را پاسخ نداديد من هم هدفم اذيت كردن شما نيست و اگر وزير بپذيرند يك گروه كارشناس را در نظر گرفته و اين مشكلات را حل كنند تا سال آينده مشكلي نداشته باشيم، بنابراين من پاسخ وزير نفت را قانع كننده نمي‌دانم و از رييس جلسه نيز مي‌خواهم راي گيري نكنند.

محمدرضا باهنر كه رياست جلسه امروز صحن علني مجلس را به عهده داشت، خاطرنشان كرد: در هر صورت صحبت و پرسش و پاسخي بود، البته نمايندهِ، پاسخ را قانع كننده تشخيص دادند و طبق آيين نامه نمي‌توان راي‌گيري كرد.

انتهاي پيام

چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن