واضح آرشیو وب فارسی:موج: فردين خلعتبري:موسيقي همراه هميشگي فيلمهاي رايج انيميشن است
خبرگزاري موج - در فيلم انيميشن مثل سينماي كلاسيك رابطه تصوير و موسيقي مستقيم است و آنچه در تصوير اتفاق ميافتد عيناً در موسيقي تكرار ميشود.
به گزارش موج به نقل از روابط عمومي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، فردين خلعتبري موسيقيدان و آهنگساز فيلمهاي سينمايي و انيميشن در پنجمين نشست تخصصي جشنواره بينالمللي پويانمايي تهران با عنوان "موسيقي و پويانمايي" با بيان اين مطلب گفت: در فيلمهاي دهههاي گذشته ميبينيم كه حجم زيادي از فيلم را موسيقي اشغال ميكرد. اما پس از آنكه سينما بيشتر به رئاليسم پرداخت جريان مستقيمي كه موسيقي را با تصوير همراه ميكرد. بيشتر به يك جريان ذهني تبديل شد و فيلمسازان ما رابطه مستقيم موسيقي و تصوير را انكار كردند.
وي افزود: طبيعي است وقتي دانشجويان جديد سينما و انيميشن را ميبينم، ميخواهند از روند سينماي كلاسيك فاصله بگيرند، اما موسيقي متناسب با اجتماع را پيدا نميكنند تا آن را به عنوان جريان ذهني دنبال كنند و روي تصوير بگذارند.
خلعتبري سپس با نمايش نمونههايي در فيلمهاي انيميشن رابطه فيزيكي بين جريان صدا و تصوير را بررسي كرد. او گفت: تفاوت موسيقي با هنرهاي ديگر اين است كه ابزاري كه موسيقي را ميسازد، تبديل به صوت ميشود و ابزار هنرهاي ديگر مثل تجسمي و سينما فركانس نور و رنگ است.
اين آهنگساز در ادامه تاكيد كرد كه در هنر هيچ چيز قطعي نيست و ما ميتوانيم به وسيله گذاشتن صداهاي متفاوت روي تصوير يكسان يا برعكس مخاطب را شرطي كنيم و طوري او را عادت دهيم كه واكنش مورد نظر ما را نسبت به موسيقي كه روي تصوير قرار ميگيرد، نشان دهد.
خلعتبري گفت: در سينماي رايج انيميشن، هميشه موسيقي همراهي كننده ثابت است و صدا و تصوير دائم در حال تبادل هستند.
به گفته او ريتم موسيقي ميتواند با ريتم تصوير در سينماي انيميشن به كلي متفاوت باشد و هر كدام ريتم و جريان خود را دنبال كنند.
فردين خلعتبري موسيقي انيميشن "مرد جوان و خياط حيلهگر" به كارگرداني راشين خيريه را ساخته كه امسال در بخش مسابقه ايران و مسابقه بينالملل حضور دارد.
او از فعالترين آهنگسازان سينماي ايران است كه تاكنون كانديداي دريافت سيمرغ بلورين بهترين موسيقي از جشنواره فيلم فجر بوده و دو بار نيز جايزه بهترين موسيقي از جشنواره پويانمايي تهران شده است.
كارگردان مجموعه انيميشنهاي "ايمني در كار" افزود: سينماي ايران ميتواند از ناب بودن و بكري سينماي انيميشن در عرصه تهران عمومي بهرهمند شود ولي همه ما در انتظار نمايش عمومي فيلمهاي بلند هستيم تا راه برخورد اصولي با مخاطب را دريابيم.
ساكتي با بيان اينكه "بايد كارگردانان و انيماتورهاي انيميشن تحصيلات آكادميك داشته باشند" تصريح كرد: تمام افرادي كه آثار موفق اين حوزه را در سطوح بينالمللي ساختهاند سالها در رشته تحصيلي انيميشن تحصيل كردهاند.
وي افزود: راه موفقيت سينماي انيميشن را در فيلمنامه بسيار قوي ميدانم كه به نظر من از تكنيك هم با اهميت تر است زيرا تكنيك ناب از انديشه قدرتمند عبور ميكند.
ششمين جشنواره بينالمللي پويانمايي تهران تا 15 اسفند در مركز آفرينشهاي فرهنگي و هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان واقع در خيابان حجاب داير است.
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]