واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: افزايش ۲۰درصدي قيمت خودروهاي وارداتي به دنبال گراني ارز و توقف موقت ثبت سفارش
در چنين شرايطي بازار خودروي كشورهاي خليجفارس نيز به گران شدن قيمت خودرو در بازار ايران، عكسالعمل نشان داده و قيمت خودروهاي قابل پلاكگذاري در ايران در اين كشورها افزايش يافته است.
فارس: افزايش نرخ ارز و جو رواني حاصل از محدوديت ثبت سفارش واردات از امارات، باعث افزايش ۲۰ درصدي قيمت خودروهاي وارداتي طي يك ماه اخير شد.
افزايش نرخ دلار و درهم و جو رواني حاصل از توقف مقطعي ثبت سفارش واردات كالا از امارات طي يك ماه اخير باعث افزايش ۲۰ درصدي قيمت خودروهاي وارداتي به كشور شده است.
قيمت هر درهم امارات تا دو ماه پيش ۳۳۰ تومان بود كه اين رقم با افزايش ۹۰ توماني به ۴۲۰ تومان رسيده كه اين مسئله در قيمت تمام شده خودروهاي وارداتي مؤثر است.
به گفته كارشناسان بازار خودرو اين موضوع باعث شده تا خودروهاي وارداتي با افزايش قيمت روبرو شوند كه البته درصد زيادي از اين افزايش قيمت ناشي از جو رواني ايجاد شده در بازار است.
از سويي به گفته برخي كارشناسان بازار، توقف ثبت سفارش واردات از امارات موضوعي نيست كه براي اولين بار اتفاق بيفتد بلكه قبلاً نيز اين مسئله صورت گرفته و هميشه به صورت موقتي بوده است. به همين دليل با توجه به اينكه ثبت سفارش طي ماههاي گذشته با حجم بالايي انجام شده و براي اين واردات نيز مهلت ۶ ماهه وجود دارد، مشكل خاصي در تأمين نياز بازار خودرو ايجاد نخواهد شد.
اين در حالي است كه ثبت سفارش واردات خودرو تا مرداد امسال متوقف بوده اما پس از آن با شروع ثبت سفارش، حجم زيادي از خودروهاي خارجي براي واردات مجوز گرفتهاند. به اين ترتيب به نظر ميرسد واردات خودرو طي چند ماه اخير نسبت به كل سال گذشته رقم قابل قبولي است.
در چنين شرايطي بازار خودروهاي خارجي در ايران همواره كشش لازم را داشته و قدرت مالي خريداران سقف مشخصي ندارد و به قول معروف هر چقدر خودرو گران شود، باز هم خريدار خواهد داشت. چنين بازاري خريداران خود را از دست نخواهد داد مگر اينكه واردات خودرو با محدوديت روبرو شود.
خسرواني، يكي از كارشناسان بازار خودرو در اين مورد معتقد است: در صورتي كه محدوديت واردات براي خودروهاي خارجي وجود داشته باشد و قيمت ارز نيز همچنان بالا باشد در آينده بازار خودروهاي خارجي همچنان با افزايش قيمتها روبرو خواهد بود.
وي با بيان اينكه برخي شركتهاي واردكننده اصلي خودرو، عرضه محصولاتشان را به بازار محدود كردهاند، ميگويد: هر دستگاه اسپورتيج فول در گذشته در بازار با قيمت ۶۳٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان توسط شركت واردكننده عرضه ميشد كه در حال حاضر اين قيمت به ۷۷٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان رسيده است.
به گفته وي قيمت هر دستگاه هيوندايي IX۵۵ طي ۱۰ روز اخير از ۷۹ ميليون تومان به ۸۴٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان رسيده است.
خسرواني ادامه ميدهد: هر دستگاه IX ۳۳ نيز در گذشته به قيمت ۶۰ ميليون تومان در بازار عرضه ميشد كه هم اكنون اين رقم به ۷۳٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان رسيده است.
در مورد خودروي آزرا ۲۰۱۲ نيز به عنوان يكي از پرفروشترين خودروهاي موجود در بازار ايران ميتوان به قيمت ۷۷٬۰۰۰٬۰۰۰ توماني آن تا يك ماه گذشته اشاره كرد كه هم اكنون اين قيمت به ۸۷٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان رسيده است.
در مورد قيمت هر دستگاه سراتو ۲۰۱۲ نيز ميتوان به نرخ ۴۳٫۵ ميليون توماني آن اشاره كرد كه بعد از افزايش نرخ ارز به ۴۷٫۵ ميليون تومان رسيده است.
همچنين هر دستگاه گرانجو نيز توسط شركت واردكننده 77 ميليون تومان به بازار عرضه ميشد كه در حال حاضر قيمت اين خودرو 10 ميليون تومان افزايش يافته است. هر دستگاه موهاوي نيز سال گذشته 77 ميليون تومان در بازار خودروي ايران عرضه ميشد كه امسال با قيمت 85 ميليون تومان به دست خريداران ميرسد.
كارشناسان بازار خودرو معتقدند اگر واردات با حجم بالاي خود ادامه داشت و ثبتسفارش متوقف نميشد حباب قيمت بازار خودروهاي خارجي ميشكست و قيمتها واقعيتر ميشد.
اين در حالي است كه شايعاتي مانند احتمال افزايش ۱۷ درصدي قيمت برخي خودروهاي وارداتي به دليل افزايش نرخ ارز باعث ايجاد جو رواني در جهت افزايش قيمت اين خودروها شده است.
در چنين شرايطي بازار خودروي كشورهاي خليجفارس نيز به گران شدن قيمت خودرو در بازار ايران، عكسالعمل نشان داده و قيمت خودروهاي قابل پلاكگذاري در ايران در اين كشورها افزايش يافته است.
در حال حاضر برخي واردكنندگان خودرو از كمياب شدن برخي خودروهاي وارداتي به ايران در بازار كشورهاي حاشيه خليجفارس خبر ميدهند. كمياب شدن اسپورتيج ۲۴۰۰ سيسي و هيوندايي IX۳۵ از آن جمله است.
به اين ترتيب فروشندگان كشورهاي حاشيه خليجفارس نيز از نابساماني نرخ ارز در ايران بيبهره نمانده و به نان و نواي بيشتري ميرسند.
از سويي، برخي فروشندگان خودروهاي وارداتي از عدم شمارهگذاري برخي خودروهاي خارجي در بازار ايران گلايه دارند و معتقدند اسپورتيج ۲۰۰۰ سيسي از جمله خودروهايي است كه در كشورهاي حاشيه خليج فارس استفاده ميشود اما مجوز شمارهگذاري در ايران ندارد.
در حالي كه اين محصول كممصرف بوده و از نظر ظاهري نيز با اسپورتيج ۲۴۰۰ سيسي تفاوتي ندارد و واردات آن به ايران باعث تعديل قيمت اسپورتيج ۲۴۰۰ سيسي خواهد شد.
عدم ثبات در سياستگذاري بازار ارز كشور علاوه بر بازار خودرو، بازار محصولات ديگر را نيز تحت تأثير قرار داده و در كنار واردكنندگان،توليدكنندگان و مصرفكنندگان را نيز با نوعي سردرگمي روبرو كرده است.
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 436]