واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رئيس قوه قضائيه:دستگاه قضايي در اجرا و نظارت برانتخابات دخالتي ندارد
سرويس خبر: رئيس قوه قضائيه بر انجام وظايف قانوني دستگاه قضايي در رسيدگي به تخلفات و جرايم انتخاباتي و دخالت نكردن در امور اجرايي و انتخابات مجلس شوراي اسلامي تأكيد كرد.
آيتالله صادق لاريجاني در نشست دورهاي روساي كل دادگستري و دادستانهاي سراسر كشور كه با موضوع بررسي انجام وظايف دستگاه قضايي در انتخابات برگزار شد، از رسيدگي به تخلفات و جرايم انتخاباتي از سوي دستگاه قضايي خبر داد و گفت: قوه قضائيه بناي دخالت در امور اجرايي انتخابات را ندارد، اما به وظيفه قانونياش در باب رسيدگي به تخلفات انتخاباتي باقوّت عمل خواهد كرد.
وي برگزاري انتخابات سالم و با نشاط را موجب استمرار حيات سياسي كشور و نظام و خنثيكننده تلاش دشمنان در القاي فضاي دلسردكننده و نااميدي برشمرد و تأكيد كرد: كشوري كه در آن انتخابات به موقع و با نشاط انجام ميشود كشوري زنده است.
رئيس قوه قضائيه برگزاري انتخابات زنده و پويا با مشاركت بالاي مردمي را در پيشبرد اهداف و سياستهاي خارجي جمهوري اسلامي ايران نيز موثر دانست و افزود: دشمنان براي ايجاد ياس و نااميدي مردم بسيار سرمايهگذاري كرده و ميكنند و گمانشان اين است كه با اين سرمايهگذاري موفق خواهند شد، اما هميشه ناكام ماندهاند.آيتالله لاريجاني با تشريح وظايف انتخاباتي دستگاههاي مختلف گفت: در قانون اساسي بحث نظارت استصوابي بر عهده شوراي نگهبان و بحث اجرا به عهده وزارت كشوراست و وظيفه برخورد با تخلفات و جرايم انتخاباتي و پيشگيري از وقوع تخلفات نيز بر عهده دستگاه قضايي نهاده شده است.وي تصريح كرد: زماني كه در شوراي نگهبان بودم، مواردي وجود داشت كه بعضي افراد در زمان انتخابات با توهين و تخريب رقباي خود ميخواستند از آنها پيشي بگيرند اما رسيدگي به جرايم آنها به بعد از انتخابات موكول ميشد در حالي كه دستگاه قضايي بايد در موعد به وظيفه خود عمل كند.آيتالله لاريجاني با تأكيد بر اين كه دستگاه قضايي در بحث نظارت و اجرا دخالت نميكند، افزود: گاهي در برخي روزنامهها ميآيد كه دستگاه قضايي ميخواهد بر انتخابات نظارت و از آن صيانت كند كه اين مساله يا مسامحه بوده و يا غلط است چرا كه ما در بحث نظارت دخالتي نداريم و البته اين منافاتي با نظارت دستگاه قضايي بر نهادهاي اداري ندارد.
رئيس قوه قضائيه تأكيد كرد: يكي از وظايفي كه قانون بر عهده دستگاه قضايي گذاشته، برخورد با نهادهاي اداري متخلف است كه در اين زمينه سازمان بازرسي ايفاي نقش ميكند. يكي از بحثهايي هم كه مطرح ميشود اين است كه نامزدها در زمان انتخابات از منابع و امكانات دولتي استفاده ميكنند. نظارت بر اين مساله بر عهده شوراي نگهبان است، ولي اين منافاتي ندارد كه سازمان بازرسي سراغ آن دستگاه دولتي برود كه منابع را در اختيار فردي خاص قرار داده است.
وي به ماده 18 انتخابات اشاره كرد و گفت: در اين زمينه لازم است روساي كل دادگستريها شعبي خاص در دادسراها و دادگاهها با استفاده از قضاتي متدين و بيطرف براي برخورد با جرايم و تخلفات انتخاباتي ايجاد كنند و از اين طريق به گزارشهاي تخلفات در وقت رسيدگي شود تا رفتار ناشايست برخي موجب از بين رفتن سلامت انتخابات نشود.آيتالله لاريجاني از روساي كل دادگستري و دادستانهاي كشور خواست از كانديداي خاصي حمايت نكنند و فقط به وظايف قانوني خود عمل كنند.
پرونده فساد بانكي
رئيس قوه قضائيه در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به پرونده فساد بانكي اخير گفت: اين موضوع ضربهاي براي اعتبار نظام بود و اميدواريم تمام نظام در برخورد با اين مفسده بسيج شوند و حيثيت نظام را حفظ كنند.
آيتالله لاريجاني با تاكيد بر اين كه همه دلسوزان نظام از اين فساد ناراحتند افزود: ميزان اين فساد بسيار عظيم است و برخورد دستگاه قضايي نيز بايد مستند و محكمهپسند باشد و ما نميتوانيم بر اساس آنچه كه در روزنامهها ميآيد تصميم بگيريم.
رئيس قوه قضائيه تأكيد كرد: در اين پرونده متهمان لب بسته و سخن نميگويند حالا يا همه آنها از يك روش خاص استفاده ميكنند يا اين كه كسي به آنها گفته سخني نگويند. ولي به حول و قوه الهي همكاران دادستاني سرنخهاي جديدي به دست آوردهاند و اموال شركتهاي اين گروه در خارج از كشور نيز كشف و ضبط شده است.
وي گفت: متاسفانه شنيده شده است افراد وابسته به اين گروه در گوشه و كنار كشور در مورد اموال اين گروه طرح دعاوي ميكنند و من در اينجا از همه روساي دادگستري ميخواهم رسيدگي به اين پروندهها را متوقف كنند، زيرا نبايد در هر گوشه يك رسيدگي انجام شود بلكه با توجه به ارتباط اين دعاوي به پرونده فساد اقتصادي ابتدا بايد تكليف در مركز معلوم و بعد به
آنها رسيدگي شود.
رئيس قوه قضائيه همچنين با تأكيد مجدد بر برخورد با قاچاقچيان مواد مخدر و مواد صنعتي روانگردان يادآور شد: تقاضاي من از روساي كل دادگستريها اين است كه در برخورد با سوداگران مرگ عزم خود را جزمتر كنند به دليل اين كه اين مواد روان گردان علاوه بر اين كه سود زيادي براي سوداگران مرگ دارد آثار بسيار مخربي را براي جوانان ما ايجاد ميكند.
قصد غربيها در آستانه انتخابات
دادستان كل كشور نيز در اين نشست گفت: غربيها بر اساس شواهد قصد ملتهب كردن فضاي كشور را در آستانه انتخابات دارند.حجتالاسلاموالمسلمين غلامحسين محسنياژهاي افزود: انتخابات از جلوههاي مردم سالاري ديني است و در طول حيات جمهوري اسلامي هميشه انتخابات باشكوه، با آرامش و در كمال صحت و سلامت برگزار شده است.
وي افزود: علاوه بر اين كه شركت پرشكوه در انتخابات نقش عمدهاي در بروز دموكراسي ديني دارد در جهت تأمين امنيت ملي و منافع كشور نقش ايفا ميكند.
وي با بيان اين كه امروز در تمام دنيا شاهد نوعي بيداري اسلامي الهام گرفته از نظام مقدس جمهوري اسلامي هستيم، يادآور شد: طبيعي است كه مستكبران به واسطه نقش كشورمان در اين بيداري با ما مخالفت كنند و درصدد بروز مشكلاتي براي ما باشند.
حجتالاسلاموالمسلمين اژهاي همچنين به بحث پيشگيري از وقوع جرائم انتخاباتي به عنوان يكي از وظايف دستگاه قضا اشاره كرد و گفت: در هر حوزه انتخاباتي بايد با هماهنگي شوراي نگهبان و وزارت كشور تمهيداتي بيانديشيم كه از وقوع جرائم انتخاباتي جلوگيري شود كه امسال معاونتي مستقل به عنوان معاونت پيشگيري از وقوع جرم در دستگاه قضايي تشكيل شد كه در زمينه پيشگيري از وقوع جرائم بسيار فعال عمل ميكند.
دادستان كل كشور ابراز اميدواري كرد در رسيدگي به سه وظيفه مهمي كه به عهده دستگاه قضا گذاشته شده است، دادگستريها و دادستانهاي شهرهاي مختلف اهتمام لازم را تا رسيدن به موفقيت داشته باشند.
در ادامه اين نشست، آيتالله احمد جنتي دبير شوراي نگهبان مطالبي را براي روساي كل دادگستريها مطرح كرد.
اين جلسه بدون حضور خبرنگاران برگزار شد.
بسيج همگاني براي مبارزه قاطع با مواد مخدر
سرويس خبر: رئيس قوه قضائيه از مواد مخدر به عنوان آفت جدي و بلاي خانمانسوز جوانان و خانوادههاي ايراني نام برد و خواستار بسيج همگاني و جدي همه دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر شد و گفت: در شأن جمهوري اسلامي و مردم ايران بهويژه جوانان برومند آن نيست كه مورد هجوم مواد مخدر قرار بگيرند.به گزارش اداره كل روابط عمومي قوه قضائيه، آيتالله آملي لاريجاني كه در جلسه مسئولان عالي قضايي سخن ميگفت، با اشاره به اينكه رويكرد اصلي اين جلسه بررسي راهكارهاي تشديد مبارزه با مواد مخدر و همفكري در تبيين سهم دستگاههاي مختلف از جمله قوه قضائيه و دستگاههاي اجرايي، امنيتي و انتظامي در مبارزه با مواد مخدر است، افزود: اگر هر كدام از دستگاههاي مسئول به سهم خود به وظايفشان در قبال مبارزه با مواد مخدر عمل كنند؛ امكان كاهش قابل توجه جرايم ناشي از مواد مخدر وجود دارد.وي با اشاره به اينكه پنج سال از تصويب سياستهاي كلي مبارزه با مواد مخدر و ابلاغ آن از سوي مقام معظم رهبري گذشته است و در ذيل اين سياستها به لزوم تعيين سهم هر كدام از دستگاههاي مختلف در مبارزه همهجانبه با مواد مخدر تأكيد شده است، گفت: وقت آن رسيده است كه بعد از گذشت پنج سال از ابلاغ اين سياستها، ارزشيابي و بازنگري اساسي در ميزان عملكردها صورت گيرد تا مشخص شود كه در عمل به اين سياستها تا چه حد توفيق حاصل شده و هر كدام از عوامل و دستگاههاي متولي از جمله دستگاه قضايي تا چه حد توانستهاند در اين زمينه موفق شوند.آيتالله لاريجاني در بخش ديگر سخنان خود اضافه كرد: به دادستاني كل كشور دستور داده شده است كه پيگيريهاي خاصي را در راه مبارزه با مواد مخدر انجام دهند و برخوردهاي قاطعانهتري با توليدكنندگان، توزيع كنندگان و قاچاقچيان مواد مخدر بشودو اموال آنان نيز مصادره و اشد مجازات در اسرع وقت براي آنان اجرا شود تا جرأت نكنند به سمت آلوده كردن جوانان اين سرزمين گام بردارند.
رئيس قوه قضائيه همچنين تقويت نگاه درماني به مبتلايان
مواد مخدر در كنار تجهيز و گسترش اردوگاههاي معتادان، تكميل و افزايش درمانگاههاي ويژه و نيز اطلاعرساني گسترده وموثر درباره ضرر و زيانهاي غيرقابل جبران مواد مخدر صنعتي و روانگردان را از ضرورتهايي برشمرد كه بايد به صورت جدي از سوي نهادهاي اجرايي، فرهنگي و رسانهها و حتي از سوي حوزههاي علميه و دانشگاهها پيگيري شود.
رئيس قوه قضائيه يكي از مهمترين جلوههاي 9 دي را تجلي نگاه ديني و پيوند ناگسستني ملت با معنويت و ولايت اهل بيت توصيف كرد و گفت: فراموش نكردهايم كه حماسه 9 دي پس از بيحرمتي عدهاي در روز عاشورا به ساحت ولايت و معنويت، رخ داد و ملت ايران نشان دادند كه با خلوص نيت همواره بر پيوند ناگسستني خود با اهل بيت(ع) و اولياي الهي خواهند ماند. پيش از دستور جلسه رئيس قوه قضائيه، مسئولان عالي قضايي با حضور وزراي اطلاعات، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، علوم،
تحقيقات و فناوري، آموزش و پرورش، كار و رفاه اجتماعي، فرمانده نيروي انتظامي، مسئولان ستادمبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزيستي بحث خود را درباره رويكردهاي تشديد مبارزه با جرايم مواد مخدر و سوداگران مرگ آغاز كردند و ادامه بحث به منظور دستيابي به نتايج به جلسه بعد
موكول شد.
چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]