واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: ارائه لايحه اختصاص نيم درصد از درآمدهاي گمركي به گمرك
رييس فراكسيون گمرك مجلس خبر داد:تهران-خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز:رييس فراكسيون گمرك و سخنگوي كميسيون طرح تحول در مجلس با تاكيد بر لزوم تلاش براي دستيابي به اهداف سند چشمانداز و سياستهاي ابلاغي اصل 44 از اينكه لايحه اختصاص نيم درصد از درآمدهاي گمركي به گمرك و اجراي طرح تحول به تصويب مجلس شوراي اسلامي نرسيده است به شدت انتقاد كرد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "كاظم دلخوش" در همايش سراسري مديران ستادي گمرك تصريح كرد كه تصويب نشدن اين لايحه خلاف قانون بوده است چرا كه لايحهاي كه پيش از اين شور اول آن در مجلس به تصويب رسيده و در واقع راي نمايندگان را دارد نبايد رد ميشد. لذا براين اساس فراكسيون گمرك در جلسه علني فردا اين موضوع را مجددا مطرح ميكند و علاوه بر آن طرحي در اين زمينه نيز آماده شده است.
وي در ادامه اظهار كرد: در بحث ابلاغيه سياستهاي اصل 44 واگذاري مديريت مالكيت و نيز بهرهبرداري به بخش خصوصي و تعاوني و كاهش سهم دولت در اقتصاد در كنار پررنگتر شدن بخش تعاونيها و بخش خصوصي در دستور كار است به طوري كه براساس لايحه اجرايي سياستهاي اصل 44 حضور بخش تعاوني و بخش خصوصي در مراكز تصميم گيري به طور جدي پيشبيني شده و جايگاه آنها در برنامه پنجم توسعه نيز مورد توجه خواهد بود.
دلخوش در ادامه با بيان اينكه تحول در نظام گمركي يكي از هفت محور تحول اقتصادي و نبض اقتصادي كشور محسوب ميشود گفت: فعاليت 160 واحد گمركي در سراسر كشور نقش بسيار موثري در مبادلات تجاري و بازرگاني و نيز ايجاد ارتباطات فرهنگي با ساير كشورها به دنبال دارد. اما امروزه متاسفانه گمركات كشورمان به دليل اينكه كار كارشناسي از گذشته بر روي آنها انجام نشده است در محروميت به سر ميبرند.
رييس فراكسيون مجلس در بخش ديگري از سخنانش به لايحه هدفمند شدن يارانهها اشاره كرد و گفت: براساس بودجهاي كه دولت براي سال 88 تنظيم كرده و در 14 ماده از مجلس خواسته است آن را مورد بررسي قرار دهد پس از ورود به پيشنهادات قطعا موضوع بنزين و فرآوردهها تا بحث ايجاد صندوق و نظام پرداخت حقوق و معافيتها مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد.
وي افزود: با توجه به اهميت بحث تحول اقتصادي در اين زمينه كميته ويژهاي تشكيل يافته و 15 نماينده در آن فعاليت دارند علاوه بر آن در زمينه اصل 44 در مجلس شوراي اسلامي 92 ماده در لايحه اجرايي آن به گونهاي تنظيم كردهايم كه بايد از آن به عنوان قانون مادر براي اجراي سياستها استفاده شود. بنابراين همانند گذشته در بحث هدفمندي يارانهها هم دقت لازم انجام ميگيرد تا هفته آينده پيشنهادات نهايي ميشود.
وي با اشاره به فعاليت 13 كميسيون تخصصي در مجلس عنوان كرد: در حال حاضر براي نخستين بار 12 كميسيون به عنوان كميسيونهاي فرعي براي بررسيهاي لايحه هدفمندي يارانهها اختصاص داده شده و در كنار آن بحث تحول اقتصادي و تحول در گمركات نيز مورد توجه است.
رييس فراكسيون گمرك در ادامه تصريح كرد كه تحول در گمرك تنها به دست فراكسيون گمرك مجلس محقق نميشود بلكه در اين زمينه بايد مديران و معاونان ستادي گمرك با نمايندگان مجلس تعامل داشته و تنگناهاي موجود در گمركات را اطلاعرساني كنند.
وي با اشاره به تحقيق و تفحص در گمرك از سوي مجلس هفتم اظهار كرد: نتايج تحقيق و تفحص نشان ميداد كه بخش عمدهاي از مشكلات مربوط به كمبود امكانات در گمرك است چرا كه گمركات از متخصصان با تجربه برخوردار است كه متاسفانه ناشناختهاند و از پتانسيل آنها استفاده نميشود.
وي خبر داد كه فردا در صحن علني مجلس چنانچه لايحه دولت در خصوص اختصاص نيم درصد درآمدهاي گمرك به تجهيز گمركات باز نگردد طرحي با 50 امضاء براساس آيين نامه داخلي مجلس ارائه و دفاع خواهد شد.
انتهاي پيام//
يکشنبه 6 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]