واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: جهاد مجازي( VirtualJihad )
در زمان جنگ غزه اين خبر در رسانه ها منتشر شده بود. " بيش از 400 سايت مهم و مربوط به شركت هاو كمپاني هاي رژيم صهيونيستي،در جنگ نرم افزاري هك و چهره آنها به نماد و عكس هايي از مردم مظلوم فلسطين تغيير يافت ".
: در فرهنگ ديني ما جهاد به معناي كوشش همه جانبه در راه خدا براي نجات خلق خدا از ظلم، اسارت، استقرار خداپرستي و تسلط نظام عادل اجتماعي بر زندگي انسان ها است، كه در بسياري از موارد با فداكاري و جانبازي همراه است.
: ما در هر رشته و محيطي كه در راه رسيدن به اهداف متعالي الهي تلاش و مجاهدت كنيم، مي توان عنوان جهاد بر آن اطلاق كرد. اين جهاد بسته به شرايط زماني و مكاني گاهي ممكن است جهاد نظامي باشد گاهي جهاد فرهنگي آنچه مسلم است اين نكته است كه جهاد به معني جنگ و نبرد مسلحانه نيست بلكه هر نوع تلاش و كوشش در پيشبرد اهداف مقدس الهي را شامل مي شود.
جهاد ممكن است گاهي در محيط طبيعي اتفاق بيافتد و گاهي در محيط مجازي. هجمه به ارز ش هاي ديني توسط دشمنان بر كساني كه نسبت به آن ارزش ها اعتقاد دارند، واجب مي شود كه جلوي آن بايستند. اگر جهاد به معناي مقابله با دشمن، يكي از وظايف مسلمانان است، در عصر ارتباطات و عصري كه جهان مجازي به عنوان آخرين دستاورد آن به شمار مي آيد,استفاده از فضاي اتاقهاي گفت وگوي اينترنتي، پخش اطلاعات و يافته هاي شخصيتهاي علمي و پژوهشي از طريق وبلاگها و سايتهاي اينترنتي، ايجاد انجمنهاي گفت وگو و نشر آموزه هاي ديني تشيع از طريق كتابهاي الكترونيك و تشكيل كتابخانه هاي مجازي و برخورد با شايعات و خبرپراكنيهاي ضدشيعه كه توسط دشمنان قسم خورده نظام و انقلاب اسلامي، كه تاكنون صورت گرفته و از اين پس نيز انجام مي شود از مهم ترين وظايف شيعيان در اقصي نقاط جهان دفاع و جنگ در فضاي سايبر با اين گونه فعاليتها مي باشد. كه من ان را جهاد مجازي، جهاد الكترونيكي و جهاد اينترنتي مي گويم.
جهاد به معنايي تلاش بيش از حد و فعالانه است. جهادمجازي مي تواند در جايي با فيلترينگ و هك كردن همراه باشد. سازمان هاي مردمي و نهاد ديني بايد جريان جهاد مجازي را هدايت كنند. بنابراين، براي انجام جهاد در اين عرصه لازم است در اولين قدم مسلمانان به فراهم سازي و تكميل زيرساخت هاي اطلاعاتي و ارتباطاتي بپردازند تا از جهت فني در عرصه فناوري اطلاعات و ارتباطات خودكفا باشند. استفاده از شبكه هاي الكترونيكي براي تخريب و يا از كار انداختن اطلاعات ديجيتالي و غيرعملياتي كردن زيرساخت هاي اطلاعاتي دشمن در فضاي مجازي، براي ايجاد رعب در دل دشمنان ضروري به نظر مي رسد، وقتي به اهميت حقيقي اين موضوع پي مي بريم كه به ياد داشته باشيم تاكنون امريكا عامل بيشترين حملات در فضاي سايبر بوده است.
اقدامات سيا و صهيونيست ها در حمله به سايت هاي اسلامي و سايت هاي رسمي دولت هاي عرب به بهانه مبارزه با تروريسم نمونه آشكار يك جنگ جدي در فضاي مجازي است. با فعال شدن پايگاه هاي اينترنتي مسلمانان اصول گرا در چند سال اخير. هك كردن پايگاه هاي اينترنتي در غرب گسترش يافته است. هك شدن پايگاه هاي اينترنت وزارت دفاع امريكا و ارتش اسرائيل نمونه هايي از اين دست است. مسلمانان- خصوصا در ايران و لبنان- دستاوردهاي خوبي در اين زمينه داشته اند.
در فاز دوم جهاد مجازي لازم است كه با ايجاد و گسترش سايت هاي غرب شناسي، فرهنگ غرب را نقد كنيم و از اين طريق غرب را با چالش هاي مختلف مواجه ساخته، با استفاده از كليه نيروها به خصوص انديشمندان منتقد غربي ضمن تبيين مباني آنان افكار عمومي ملت ها را به مخالفت با سياست هاي دولتي هاي غربي هدايت كنيم. لذا توليد نرم افزارهاي ديني، حضور در سايتهاي مختلف اينترنتي به زبانهاي گوناگون، تشكيل انجمنهاي مختلف اسلامي الكترونيكي، وبلاگهاي ديني و پاسخگويي به نيازهاي كاربران از اهم وظايف جهاد مجازي مي باشد. در جهاد واقعي، حركت جهادي مقطعي است، ولي جهاد مجازي مقطعي نبوده و طولي است. مثل مبارزه قهرمان و ضد قهرمان است. اگر ما غافل بشويم بر ما غلبه مي كنند. در پايان اين مقاله با اشاره به اين حديث پيامبر اكرم (ص) كه مي فرمايد: "من لم يغز و لم يحدث نفسه بغزو مات علي شعبه من النفاق"; آن كس كه جهاد نكند و فكر جهاد را در انديشه خود نپروراند. در نفاق مرده است. امروزه دشمن ما با استفاده ابزاري از فضاي مجازي براي هجوم و يورش به جهان اسلام و به ويژه شيعه استفاده مي كند. در راستاي اين هجوم الكترونيك و مجازي دشمن، ما هم بايد به سلاح روز توجه بيشتري داشته و به جهاد مجازي يا جهاد الكترونيك بپردازيم و تنها تفاوت جهاد مجازي با جهاد سنتي فقط در شكل آن مي باشد كه آن هم در فضاي الكترونيك و سايبر صورت مي گيرد.
دكتر حسن درزيان رستمي عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلا مي واحد تهران مركز
چهارشنبه 2 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]