واضح آرشیو وب فارسی:الف: متكي: پيروزي غزه بزرگتر از پيروزي لبنان بود
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران ، پيروزي مردم و مقاومت غزه را به علت شرايط ويژه آنها بزرگتر از پيروزي در جنگ 33 روزه لبنان دانست.
به گزارش واحد مركزي خبر، منوچهر متكي در برنامه گفتگوي ويژه خبري دوشنبه شب شبكه دو سيما به بررسي پيروزي مردم و مقاومت مردم غزه و همچنين آغاز به كار رئيس جمهور منتخب امريكا پرداخت.
وي از جمله اهداف رژيم صهيونيستي را در حمله به غزه تضعيف و از بين بردن حماس و قدرت موشكي و نظامي آن بيان كرد كه در كلام سخنگويان نظامي و سياسي صهيونيست ها مطرح شده است.
وي افزود: گمان آنها اين بود كه در مدت يك هفته مي توانند به هدفهاي خود برسند ولي امروز خودشان مي گويند كه محاسباتشان درست نبوده است و برآورد درستي از امكانات نظامي و مقاومت حماس نداشته اند.
متكي با تاكيد بر اين كه صهيونيست ها به هيچ يك از اهداف خود نرسيدند گفت: آنها بيش از 5000 تن را مجروح و 1310 تن را نيز در بمباران هاي خود شهيد كردند، آنها مي توانند اين جنايات را پيروزي خود اعلام كنند اما هيچ كس اين اعمال را پيروزي به شمار نمي آورد.
وي اعلام يك جانبه آتش بس از طرف رژيم صهيونيستي را پذيرش شكست توسط آنها دانست و افزود: اين شكست ها موجب شد تا اسطوره شكست ناپذيري كه آنها به ويژه در 45-40 سال گذشته براي خود ايجاد كرده بودند آن هم نه به وسيله ارتش هاي كلاسيك بلكه توسط نيروي مقاومت فرو ريخته شود.
وزير امور خارجه كشورمان در ادامه سخنان خود تولد خاورميانه جديدي را در پي پيروزي حماس نويد داد كه طراحي آن بدست آمريكايي ها انجام نشده است بلكه خاورميانه اي جوان، پيرو حق و حقيقت و داراي ويژگي مقاومت منجر به غلبه است و همچنين رهبراني در آن انتخاب خواهند شد كه بر مردم تكيه دارند.
متكي با اشاره به حركت مردم چه در خاورميانه و چه در كشورهاي اروپايي به ويژه در فرانسه گفت: يكي از ويژگي هاي انقلاب اسلامي كه در چشم انداز 20 ساله به آن اشاره شده است، ويژگي الهام بخش است به گونه اي كه نه فقط در خاورميانه بلكه در اقصي نقاط جهان كه با حرفهاي ما آشنا شدند نزديكي ايجاد شد، حتي در امريكاي لاتين، جايي كه ما ارتباط خاصي نداشتيم حرفهاي ما مطرح شد و اين يكي از ويژگي هاي دولت نهم است كه در ديپلماسي توانست حرفهاي خود را در كشورهاي مختلف مطرح كند و اين جوشندگي انقلاب اسلامي بدون دخالت در ديگر كشورهاست در حالي كه رژيم صهيونيستي هر سال از سال قبل افت جايگاه بيشتري پيدا مي كند.
وي درباره اقدامات وزارت امور خارجه در موضوع غزه گفت: نخستين اقدام پي گيري تشكيل جلسه شوراي امنيت بود كه به سختي در برابر آن مقاومت مي شد همان گونه كه در جنگ 33 روزه هم ما شاهد آن بوديم، تا سرانجام شوراي امنيت قطعنامه اي را هر چند با اشكالات زياد صادر كرد، يك هفته گذشت و پي گيري براي تشكيل مجمع عمومي انجام شد كه 70 كشور در نطق هاي خود به نقض حقوق انساني در غزه اشاره كردند.
متكي از ديگر اقدامات كشورمان را فعال سازي سازمان كنفرانس اسلامي و سفر رئيس اين كنفرانس در چند روز گذشته به ايران، تشويق كشورهاي عربي و تشكيل اجلاس دوحه با حضور درخورتوجه كشورهاي مختلف بود كه در آن تجديد نظر در روابط با رژيم صهيونيستي، محكوميت جنايات و پي گيري قضايي مسئولان رژيم صهيونيستي خواسته شد كه شايد بعد از كمپ ديويد چنين حركتي در بين كشورهاي اسلامي ديده نشده بود ولي در كويت با دخالت برخي اين خواسته ها تعديل شد و در شرم الشيخ هم كشورهايي جمع شدند كه بنا دارند فشار بر حماس و مردم غزه را ادامه دهند و بازكردن معبرها را مشروط كنند.
وزير امور خارجه كشورمان درباره نظر برخي كشورها در دادن كمك هاي خود به حكومت خودگردان فلسطين گفت: محمد عباس از نظر قانوني بعد از 9 ژانويه (10 روز قبل) ديگر رئيس حكومت خودگردان نيست و بايد دوباره فرآيند انتخاب طي شود تا وي يا فرد ديگري به اين مقام برسد و مشكل ديگر هم اين است كه كمك هاي مالي بايد در غزه هزينه شود و كسي مطمئن نيست پول هاي داده شده به غزه برسد همان گونه كه در لبنان كساني ادعا كردند كه پول هاي ميلياردي داده اند؛ كه يا ندادند يا خرج بازسازي نشد.
وي افزود: هم اكنون بيش از 3 هزار منزل مسكوني، 67 مدرسه شامل 36 مدرسه سازمان ملل و 23 مسجد تخريب و ميلياردها دلار خسارت وارد شده است، كمك ها بايد به دست كساني برسد كه نشان داده اند قادر به كنترل غزه هستند و اين كار را هم آغاز كرده اند.
متكي اقدام ديگر جمهوري اسلامي ايران را تحرك ايران در ژنو و صدور قطعنامه شوراي حقوق بشر و تصويب تشكيل كميته حقيقت ياب نام برد و گفت: اقدام ديگر وزارت امور خارجه هماهنگي براي تحركات مجلس شوراي اسلامي از جمله جلسه تروئيكاي مجالس آسيايي در سوريه و بين المجالس اسلامي در استانبول بود.
نگاه ها به عملكرد رئيس جمهور جديد امريكا
وزير امور خارجه كشورمان در ادامه ملاك بررسي و ارزيابي رئيس جمهور جديد امريكا را عملكرد وي دانست.
متكي با اشاره به سكوت اوباما درباره وقايع غزه گفت: سكوت وي مي تواند گوياي خيلي چيزها باشد، شايد تازه ترين تحليل ها اين باشد كه اصل ماجرا صحنه سازي بود كه آخرين ابعاد كريه چهره دولت بوش به نمايش گذاشته شود و بعد با آمدن اوباما گفته شود كه بوش به وضع امريكا در 8 سال گذشته لطمه زده از اين رو دولت جديد آمده است تا آنها را تصحيح كند.
وي افزود: ولي نكته مهم اين است كه امروزه با پيشرفت فناوري ها و اطلاع رساني در همه نقاط دنيا، مردم از فردا در اين باره قضاوت خواهند كرد.
وزير امور خارجه كشورمان دو راه را پيش روي اوباما دانست و گفت: يا بايد سياست هاي بوش را در عمل ادامه دهد با ادبياتي متفاوت كه در خاورميانه پاسخي مشابه بوش خواهد داشت ولي خيلي سريعتر، راه ديگر هم توجه به مناقع ملي مردم امريكا و صداقت با آنهاست، اگر چه باور چنين انتخابي سخت است.
متكي با توصيه به اوباما براي شناختن مردم درباره آينده روابط ايران و امريكا گفت: امريكايي ها در 30 سال گذشته جفاي بزرگي را به ملت ايران كردند و آنچه ما در اين مدت از آنها مي شناسيم، مسئله و مشكل سازي بوده است.
وي افزود: اگر آنها گذشته ها را جبران كنند، راه درستي در پيش بگيرند خوي دشمني و هژموني را كنار بگذارند و سياست هاي غلط را نفي كنند ما با كسي دشمني نداريم اما واقعيت ها مي گويند كه ما نبايد خوشبين باشيم البته اميدواريم كه بتوانند زوايايي از خوش بيني را به وجود بياورند.
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]