واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان كار و امور اجتماعي گيلان:برخوردهاي سيستم بانكي شوك خطرناكي براي صنعتگران است
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان كار و امور اجتماعي گيلان گفت: برخوردهاي سيستم بانكي در انقباض و انبساط منابع پولي شوك خطرناكي براي صنعتگران است.
خليل حنيف امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به وضعيت بنگاههاي اقتصادي و زودبازده گيلان اظهار داشت: طرح بنگاههاي اقتصادي و زودبازده در مقايسه با ديگر طرحهايي كه در سالهاي گذشته براي توسعه اشتغال مطرح و اجرا شده، موثرترين و نتيجهبخشترين طرح بوده است.
وي افزود: هدف اصلي اين طرح ايجاد يا توسعه كارگاه اقتصادي و تزريق تسهيلات به محيط اقتصادي بوده است نه شخص بيكار.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي گيلان خاطرنشان كرد: براي اجراي طرحهاي اقتصادي و زودبازده در سالهاي 86 - 85 - 84 مبلغ هزار و 240 ميليارد تومان تسهيلات از طرف بانك مركزي به بانكهاي عامل در استان اعلام شد، ولي تنها 700 ميليارد تومان آن يعني 54 درصد تحقق يافت و بقيه به سرنوشت سه قفله كردن سيستم بانكي دچار شد.
وي با بيان اينكه برخوردهاي افراطي سيستم بانكي در انقباض و انبساط منابع پولي شوك خطرناكي براي صنعتگران است، تصريح كرد: برخوردهاي افراطي سيستم بانكي اين پيام را به توليدكننده ميدهد كه روي پشتوانهاي به نام سيستم بانكي تكيه نكرده و سرمايهگذاري خود را به بخش توليد وارد نكند.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي گيلان تصريح كرد: 700 ميليارد تومان مذكور، براي چهار بخش صنعت، كشاورزي، گردشگري و خدمات در قالب 21 هزار طرح براي احداث كارگاه، توسعه شركتها، كارخانهها و حفظ اشتغال موجود در سطح بنگاههاي اقتصادي گيلان به كار گرفته شد.
حنيف با اشاره به ميزان نرخ بيكاري در استان اضافه كرد: نرخ بيكاري گيلان در ابتداي آغاز طرح بنگاههاي اقتصادي و زودبازده، 8/13 درصد بود كه به 2/12 درصد كاهش يافته است.
وي ادامه داد: تعداد كارگران استان در آغاز اجراي اين طرح 161 هزار نفر بودند، ولي در دو سال گذشته به 208 هزار نفر افزايش يافتهاند.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي گيلان گفت: افزايش نيروي كار براساس فرصتهاي شغلي ايجاد شده در كارگاههاي اقتصادي طرحهاي زودبازده بوده است در غير اين صورت هيچ طرح اشتغالزاي ديگري در استان نبود.
حنيف بيشترين تعداد طرحها و بالاترين ميزان تسهيلات را در شهرستان رشت عنوان كرد و افزود: اين امر به لحاظ وجود شهر صنعتي، انگيزه بيشتر سرمايهگذاران براي به كارگيري سرمايه خود در مركز استان، وجود نيروهاي متفكر و كارآفرين در رشت است.
وي تصريح كرد: در اجراي طرح بنگاههاي اقتصادي و زودبازده شهرستانهايي كه زمينههاي صنعتي شدن بيشتري داشتند و سرمايهگذاران رغبت بيشتري براي به كارگيري منابع مالي خود داشتند، موفقتر بودند.
حنيف نحوي برخورد سيستم بانكي را تهديدي بزرگ براي طرحهاي اقتصادي دانست و افزود: سيستم بانكي در ابتدا با سياست انبساطي زيادي وارد شده ولي به يكباره در ميانه راه رفتار كاملاً بسته و انقباضي يك جانبهاي را در پيش گرفت و ضربه مهلكي به اجراي طرح بنگاههاي اقتصادي و كارآفرين وارد كرد.
به گفته وي تعداد زيادي از كارآفرينان و سرمايهگذاران بنا به مقررات نخستين بانكي در آغاز طرح بنگاههاي اقتصادي وارد اين عرصه شده و سرمايه خود را براي ايجاد يك كارگاه به كار گرفتند و كارگاه خود را در 30 تا 60 درصد احداث كردند ولي با انقباض سيستم بانكي بدون حامي بوده و كارگاهشان همچنان نيمه تمام باقي مانده است.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي گيلان در پايان يادآور شد: در گيلان 282 كارگاه نيمه تمام به خاطر انقباض سيستم بانكي وجود دارد كه براي تكميل نيازمند 640 ميليارد تومان تسهيلات هستند.
انتهاي پيام/ح20
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]