واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 77 روز بدون نمونه گيري /دوپينگ فوتبال در خواب زمستاني
خبرگزاري مهر - گروه ورزشي: در حالي كه تيم ملي فوتبال ايران رقابتهاي مقدماتي جام ملتهاي آسيا و جام جهاني را پيش رو دارد و چهار باشگاه ايراني نيز خود را براي حضور در ليگ قهرمانان آسيا آماده مي كنند، انجام نشدن آزمايش دوپينگ از فوتباليست ها نگراني ها را افزايش داده است.
به گزارش خبرنگار مهر، كيومرث هاشمي رئيس ستاد ملي مبارزه با دوپينگ (نادو) يك روز پس از تشكيل نشست شواري مركزي اين ستاد (19 آبان ماه) خبر از واگذاري تمام فعاليتهاي مربوط به دوپينگ فوتبال به فدراسيون مربوطه داد. با اين وجود از 20 آبان ماه كه كميته پزشكي فدراسيون فوتبال به عنوان مسئول مستقيم مبارزه با دوپينگ اين رشته معرفي شد تا به امروز حتي يك آمار هم به آمار نمونه گيريهاي قبلي اضافه نشده است و اين در حاليست كه فوتبال ايران در بعد ملي و باشگاهي روزهاي حساس و البته سرنوشتسازي را پشت سر گذاشته است.
فدراسيون فوتبال در شرايطي به عنوان متولي مبارزه با پديده دوپينگ معرفي شد كه به دنبال حل اختلافات دو نهاد بين المللي وادا و فيفا (آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ و فدراسيون جهاني فوتبال) و امضا توافق نامه براي همكاري بيشتر اين دو نهاد در امر مبارزه با دوپينگ، اواخر سال گذشته بنا به دستور اكيد رئيس سازمان تربيت بدني مبني برسلب اختيارات كميته ضد دوپينگ فدراسيون فوتبال جهت نمونه گيري از بازيكنان، اين مسئوليت به ستاد ملي مبارزه با دوپينگ واگذار شد.
در همين راستا و پس از كش و قوسهاي فراوان افسران نادو از 30 فروردين ماه سال جاري با حضور در ورزشگاه راه آهن و نمونه گيري از چهار بازيكن شركت كننده در ديدار تيمهاي راه آهن (مهدي ثابتي و شاهين شفيعي) و پاس تهران (سعيد دقيقي و سارو اختيارويچ) به طور رسمي ماموريت خود را در عرصه مبارزه با دوپينگ فوتبال آغاز كردند.
حتي پس از انتصاب دكتر احمدهاشميان به عنوان رئيس كميته پزشكي فدراسيون فوتبال و جايگزيني محمدرضا شريف در امر مبارزه با دوپينگ نيز سركشي ماموارن نادو در محل برگزاري مسابقات فوتبال ادامه داشت. تا اينكه آنها به محل برگزاري ديدار دو تيم پرسپوليس و سپاهان رفتند و از علي كريمي، عليرضا نيكبخت واحدي، عمادرضا و هادي عقيلي تست دوپينگ گرفتند. اين كار 5 آبان ماه و درهفته دوازدهم مسابقات فوتبال ليگ برتر باشگاه هاي كشور انجام شد.
بازيكنان پرسپوليس و سپاهان آخرين فوتباليست هايي بودند كه به ايستگاه كنترل دوپينگ فراخوانده شدند. چرا كه به فاصله 15 روز بعد طبق نتيجه حاصله در شوراي مركزي ستاد ملي مبارزه با دوپينگ تمام فعاليتهاي كنترل دوپينگ فوتبال به فدراسيون فوتبال و مسئولان كميته پزشكي اين فدراسيون واگذار شد. درحالي كه آنها هم برخلاف وعده و وعيدهاي داده شده مبني بر نمونه گيري از بازيكنان در محل مسابقه، منزل شخصي و .... تا به امروز هيچ اقدامي در اين زمينه انجام نداده اند.
البته احمد هاشميان كه از 29 ارديبهشت ماه مسئوليت كميته پزشكي فدارسيون فوتبال را برعهده گرفت و در آغاز كار با اعلام محروميت 2 ساله علي مولايي و مختومه اعلام كردن پرونده اين بازيكن جنجالي، صدور حكم براي افشين كمايي (يك سال)، سعيد دقيقي و اختياروويچ (6 ماه)، رضا چلنگر، مترجم وينگوبگوويچ و يكي از فروشندگان مواد نيروزا (4 سال) و همچنين جريمه 22 ميليون و 500 هزار توماني همراه با كسر 3 امتياز براي تيم پاس همدان گام محكمي در امر مبارزه با دوپينگ برداشت، مدعي است انجام نشدن نمونه گيري طي هفتههاي گذشته هدفمند بوده و بر اساس الگوي آماري صورت گرفته است.
وي در گفتگو با خبرنگارمهر اظهارداشت: " زمان نمونه گيري از بازيكنان شاغل در رقابتهاي باشگاهي و حتي تيم ملي در قالب طرحي با عنوان "الگوي آماري" مشخص شده است. بر اساس اين طرح انجام تست دوپينگ طي ماههاي گذشته در دستور كار نبوده است."
" ايجاد روال ثابت و يكنواخت ( از نظر زماني و مكاني) در دوپينگ و نمونه گيري از ورزشكاران مرسوم نبوده و به لحاظ علمي هم منطقي نيست. چرا كه ايجاد چنين روالي با اهداف كنترل دوپينگ منافات دارد."
رئيس كميته پزشكي فدراسيون فوتبال ضمن اشاره به اين مطلب تصريح كرد:" اينكه هرهفته براي تست دوپينگ اقدام كنيم منجر به اطلاع رساني غيرمستقيم براي ورزشكاران مي شود و اين با اهداف مبارزه با دوپينگ تناقض دارد. كميته پزشكي فدراسيون فوتبال اخيرا به شدت درگير رفع نواقص آئين نامه موجود بر اساس قوانين فيفا بود. پس از تصويب اين آئين نامه درهيئت رئيسه نمونه گيري از بازيكنان در دستور كار قرار مي گيرد. البته باز هم "الگوي آماري" مسير حركت ما را به لحاظ زماني و مكاني تعيين مي كند."
هاشميان همچنين خاطرنشان كرد:" براساس اعلام وادا آزمايش تنها 5 درصد از جامعه آماري مناسب بوده و نتايج به دست آمده از آن قابل استناد است. البته اين رقم تعيين كننده مرز اجباري براي ما نيست. با وجود اينكه نتيجه تمام نمونه گيريهاي فوتبال در دوران رياست من منفي بوده، در اجراي برنامه خود در مورد نمونه گيري مصمم هستيم. هيچ مسابقه سازمان يافته اي كه زير نظر فدراسيون فوتبال وهيئتها برگزار شود، از انجام تست دوپينگ مصون نخواهند بود. البته براساس اهداف و برنامه هاي مختلف، درسطوح مختلف رفتار متفاوتي خواهيم داشت."
به گزارش خبرنگار مهر، صحبتهاي هاشميان در حالي مطرح مي شود كه از ابتداي سال جاري تاكنون تنها 52 بار از بازيكنان فوتبال نمونه گيري شده است كه بنا بر اظهارات رئيس كميته پزشكي فدراسيون فوتبال 44 مورد آن در زمان رياست وي بوده است.
اين درحاليست كه فوتبال ايران به خاطر معرفي چهار نماينده براي اعزام به ليگ قهرمانان آسيا وهمچنين حضور همزمان تيم ملي در رقابتهاي مقدماتي جام ملتهاي 2011 آسيا و انتخابي جام جهاني 2010 آفريقاي جنوبي روزهاي مهمي را در ميادين داخلي و خارجي سپري كرده و پيش رو دارد. اين لزوم توجه بيشتر به كنترل دوپينگ و اطمينان خاطر از پاك بودن جامعه فوتبال ايران را مي طلبد. نه اينكه حتي يك مورد نمونه گيري هم در طول 77 روز گذشته به ثبت نرسد.
در اين شرايط اگر بازيكني به استفاده از مواد نيروزا متهم شود، چه كسي مي خواهد پاسخگوي اين رسوايي باشد. مگر نه اينكه افسران آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ (وادا) طي سالهاي اخير بارها به صورت سرزده به ايران سفر كرده و از ورزشكاران رشتههاي مختلف تست گرفته اند؟
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]