تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851505033




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفت‌و‌گو با يوسف رشيدي مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا درباره دومين منبع آلودگي زيست‌محيطيصداي تهران در مرز بحران


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گفت‌و‌گو با يوسف رشيدي مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا درباره دومين منبع آلودگي زيست‌محيطيصداي تهران در مرز بحران
عكس: حميد جاني‌پورآلودگي صوتي در مناطق مسكوني بايد تا 55 دسي‌بل باشد، اما در تهران 60، 65 و گاهي اوقات تا 70دسي‌بل هم مي‌رسد


گروه حمل‌و‌نقل – افسانه احمدي دوقزلو: پايتخت‌نشينان حداكثر پنج ماه از سال با شدت آلودگي هوا روبه‌رو هستند، اما براي همين مدت آنچنان اظهار نگراني مي‌شود كه دولت و مردم با ايمان به خطرات انساني آلودگي هوا سعي مي‌كنند به‌گونه‌اي رفتار كنند كه ميزان انتشار منابع آلوده‌كننده هوا لااقل افزايش نيابد.
اما شهروندان تهراني در تمام طول سال، شب و روز با نوعي از آلودگي زيست‌محيطي كنار آمده‌اند كه گفته مي‌شود اثرات مخرب آن به مراتب بيشتر از آلودگي هوا است.
توليد صداهاي ناهنجار در شهر تهران كه نام آن را «آلودگي صوتي» گذاشته‌اند دومين نوع آلودگي زيست‌محيطي در پايتخت محسوب مي‌شود. اما مردم آنچنان نسبت به خطرات اين نوع آلودگي احساس خطر نمي‌كنند و چون اين‌گونه است تلاشي براي كاهش آن از سوي مردم نمي‌شود.
اين روزها رشد بي‌رويه جمعيت در كنار توسعه صنعتي و تكنولوژي در شهرهاي بزرگ مشكلات بسياري را براي ساكنان يك شهر به همراه دارد كه آلودگي‌هاي صوتي يكي از اين معضلات بوده كه با فن‌آوري و تكنولوژي صنعتي رابطه مستقيم دارد و همزمان با ارتقاي تكنولوژي مشكل صدا نيز ابعاد گسترده‌اي به خود گرفته و موجب بروز مشكلات بيشتري شده است.
شركت كنترل كيفيت هوا وابسته به شهرداري تهران متولي ساماندهي امور آلودگي صوتي در شهر تهران است. از اين‌رو دنياي اقتصاد در رابطه با مباحث مهم آلودگي صوتي، ميزان آن و راهكارهاي كاهش آن گفت‌وگويي با يوسف رشيدي مديرعامل اين شركت انجام داده است.
مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا در زمينه ميزان آلودگي‌هاي صوتي در تهران به دنياي اقتصاد گفت: خوشبختانه در سطح شهر تهران استانداردهاي مدوني به منظور بررسي آلودگي صوتي وجود دارد و براساس كاربري‌هاي مختلف و براساس روز و شب كه آلودگي صوتي ماهيت متفاوتي به خود مي‌گيرد، قابل بررسي است.
يوسف رشيدي در اين باره ادامه داد: به عنوان مثال طبق استانداردهاي مدون و مصوب موجود، در مناطق مسكوني بايد در طول روز آلودگي صوتي تا 55دسي‌بل و در شب تا 45دسي‌بل باشد كه متاسفانه در اكثر مناطقي كه آلودگي‌ها اندازه‌گيري شده و تراز‌هاي صوتي مورد بررسي و تدوين قرار گرفته‌اند، آلودگي‌ها از حد استاندارد بالاتر بوده و به 60، 65 و 70 دسي‌بل هم رسيده است.
رشيدي پرسروصداترين منطقه تهران را منطقه 6 عنوان كرد و گفت: به دليل حجم بالاي ترافيك در اين نقاط آلودگي صوتي بسيار بيشتر از ساير مناطق بوده است.
وي تاثيرات اين نوع از آلودگي زيستي را بر روي قدرت شنوايي و كاهش آن، تاثيرات منفي بر خواب انسان، اختلال در مكالمات، اثرات روحي و رواني و همچنين اثرات منفي باليني دانست.
وي گفت: تغييرهاي موقت، دائمي و غيرقابل برگشت در آستانه شنوايي انسان، تاثيرات نامطلوب ترازهاي صوتي و ايجاد سردردها و سرگيجه‌ها، سوءهاضمه، يبوست، زخم‌معده و روده، خارش و آلرژي پوستي، ناراحتي‌هاي عصبي، تنگي عروق، افزايش فشار خون، سكته قلبي، ايجاد اضطراب، عصبانيت، ناهنجاري‌هاي روحي و ... از نمونه‌هاي نامطلوب تاثير آلودگي صوتي بر انسان است.
رشيدي گفت: گاهي اوقات نيز صداهايي وجود دارند كه ما قادر به شنيدن آن‌ها نيستيم، اما از سوي ديگر تاثيرات منفي بر بدن انسان داشته و سيستم‌هاي فيزيولوژيكي بدن را مختل مي‌كند.
مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا تعداد ايستگاه‌هاي آلودگي صوتي را در سطح شهر 6 ايستگاه عنوان كرد و گفت: اين ايستگاه‌ها به صورت ثابت در سطح شهر واقع شده‌اند كه هر ايستگاه يك تابلوي نمايشگر نيز در كنار خود دارد كه به صورت يك مجموعه كامل، آلودگي را اندازه گرفته و به اطلاع عموم مي‌رساند.
رشيدي ادامه داد: اين ايستگاه‌ها 2 ستون دارند كه يكي فشار صدا را اندازه‌گيري و مشخص مي‌كند و ستون ديگر تراز معادل صدا يعني متوسط تراز آلودگي صوتي را در يك ساعت نشان مي‌دهد كه اين به منظور آگاهي شهروندان و همچنين فرهنگ‌سازي بيشتر براي كنترل و كاهش آلودگي صوتي در سطح شهر طرح‌ريزي شده است.
رشيدي گفت: به منظور كنترل و كاهش آلودگي صدا در تهران، مقرر شده تعداد ايستگاه‌ها به 22واحد تا پايان سال افزايش يابد كه طبق برنامه مقرر شده در اين ايستگاه‌ها از تابلوهاي تمام رنگ استفاده كنيم تا بتوانيم اطلاعات متنوعي را در آن ريخته و آلودگي‌هاي هوا و صدا و هم وضعيت ايستگاه‌ها و پيش‌بيني ساير موارد را نشان داده و در حقيقت كاربري آنها را به صورت تلويزيون‌هاي بزرگ رنگي در سطح شهر تغيير دهيم. وي در زمينه راهكارهاي مبارزه با آلودگي‌هاي صوتي گفت: چنانچه عمليات اجرايي و راهبردي در منابع توليدكننده آلودگي صوتي به كارگرفته شود تا حد زيادي مي‌توان از خسارات جبران‌ناپذير اين آلودگي زيستي كاست.
وي افزود: چنانچه خودروسازي‌ها در طراحي قطعات خودرو ملاحظات آلودگي صوتي را نيز در نظر بگيرند، مي‌توان تا حد زيادي صداي ناشي از خودروها را كاهش داد و همچنين در كارخانجات نيز مي‌توان با استفاده از مواد جاذب آلودگي‌ها را كاهش داد؛ از سوي ديگر همچنين مي‌توان با استفاده از راهكارهايي در فاصله بين توليد آلودگي تا رسيدن به گيرنده صدا از راهكارهاي پيشگيري‌كننده استفاده كرد.
وي استفاده از آسفالت‌هاي جاذب و ديوارهاي صوتي را از راهكارهاي مقابله با آلودگي دانست و در توضيح آسفالت‌هاي جاذب ادامه داد: اين نوع از آسفالت‌ها صداي بين اصطكاك لاستيك و زمين را به حداقل رسانده و زماني كه خودرو از آن ناحيه عبور مي‌كند، صداهاي توليدشده از خودرو را جذب و انرژي صوتي آن را مي‌گيرد.
رشيدي در زمينه ديوارهاي صورتي گفت: اين ديوارها در اطراف اتوبان‌ها و مسيرهاي پرترددي كه در كنار منازل مسكوني واقع شده‌اند، ساخته شده و تا حد زيادي موجب كاهش آلودگي صوتي مي‌شوند.
وي افزود: در اين ديوارها از مواد مختلفي چون بتون و آجر و تركيبات فلزي و مواد شفاف پلميري استفاده مي‌شود كه مي‌تواند تا 15 دسي‌بل يا بيشتر به كاهش آلودگي صدا كمك كند.
مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا در زمينه ديوارهاي صوتي نصب شده در شهر تهران گفت: يك نمونه از اين نوع ديوارها در محدوده پارك وي در نزديكي پايانه مسافربري اتوبوس‌ها ساخته شده و قرار است ديوار ديگري در ابتداي اتوبان كردستان نصب شود.
آلودگي صوتي خودروها چقدر است؟
مشاور محيط‌زيست معاونت حمل‌و‌نقل و ترافيك شهرداري تهران با بيان اينكه در كشور ما هيچ آيين‌نامه و مصوبه‌اي براي اندازه‌گيري ميزان آلودگي صوتي خودروهاي در حال تردد وجود ندارد، گفت: با وجود آنكه مراكز معاينه فني به تجهيزات روز دنيا براي اندازه‌گيري ميزان آلودگي صوتي خودروها مجهز هستند، اما آيين‌نامه‌اي وجود ندارد كه براساس آن سنجش آلودگي صوتي صورت بگيرد.
وحيد نوروزي در اين باره تصريح كرد: با وجود آنكه آلودگي صوتي خسارت زيادي را به دنبال دارد، اما متاسفانه در كشور ما شاخص و آماري در مورد آلودگي صوتي و خسارات ناشي از آن وجود ندارد.
وي با بيان اينكه بايد از وزارت بهداشت بخواهيم شاخص‌ها و آمارهاي مربوط به سلامت و بهداشت مربوط به آلاينده‌هاي صوتي و خسارات ناشي از آن را مشخص و اعلام كند، گفت: شايد اگر به درستي مشخص شود كه سالانه شهر و شهروندان تا چه ميزان به دليل آلودگي صوتي خسارت مي‌بينند، اقدامات جدي‌تري براي حل اين معضل صورت گيرد و به اين معضل بزرگ بي‌توجهي نشود.
نوروزي در ادامه خاطرنشان كرد: در تمام دنيا سهم هر يك از منابع آلاينده‌هاي صوتي به طور دقيق مشخص است؛ اما در كشور ما حتي به درستي سهم هر يك از آلاينده‌هاي صوتي نيز مشخص نيست تا بتوان براي حل اين معضل اقدامات اساسي و ريشه‌اي انجام داد.
اين مقام مسوول در ادامه تصريح كرد: براساس آمار سال 2007، بيش از 44درصد از جمعيت اروپا در معرض شدت صوتي بيش از 55 دسي‌بل (حد مجاز آلودگي صوتي) قرار دارند كه منبع عمده آن سروصداي ناشي از حمل‌و‌نقل جاده‌اي است.
وي با اشاره به اينكه هر ساله در اروپا بيش از 245هزار نفر در معرض آسيب‌هاي جدي بيماري‌هاي قلبي و عروقي ناشي از آلودگي صوتي حمل‌و‌نقل قرار مي‌گيرند، گفت: 20درصد از اين جمعيت يعني حدود 50هزار نفر به دليل آلودگي صوتي دچار حملات قلبي شده و با خطر مرگ مواجه مي‌شوند.
وي با تاكيد بر اينكه سيستم حمل‌و‌نقل ريلي كمترين ميزان آلايندگي صوتي را به دنبال دارد، ادامه داد: از جمعيت در معرض آلودگي صوتي در اروپا تنها 7درصد يعني 35ميليون نفر در معرض آلودگي صوتي ناشي از حمل‌و‌نقل ريلي هستند، اين در حالي است كه در اروپا سيستم حمل‌و‌نقل ريلي بسيار گسترده، از جمله خطوط مترو، تراموا و خطوط اكسپرس وجود دارد.
نوروزي گفت: در اروپا 30درصد از آلودگي صوتي ناشي از حمل‌و‌نقل هوايي، 20درصد حمل‌و‌نقل جاده‌اي و تنها 10درصد آلودگي صوتي ناشي از حمل‌و‌نقل ريلي است.
مشاور محيط زيست معاونت حمل‌و‌نقل و ترافيك شهرداري تهران افزود: براساس اعلام فدراسيون اروپايي حمل‌و‌نقل و محيط‌زيست در اروپا، آلودگي صوتي سالي 40ميليارد يورو خسارت وارد مي‌كند كه 90درصد از آلودگي‌هاي صوتي و خسارات ناشي از آن مربوط به خودروهاي سبك و سنگين است.
نوروزي با بيان اينكه افرادي كه در مناطق جاده‌اي پرتردد و در نزديكي فرودگاه‌ها سكونت دارند، بيش از همه از عوارض آلودگي صوتي رنج مي‌برند، گفت: آلودگي صوتي مي‌تواند سبب كاهش يادگيري و حافظه افراد نيز بشود.
 يکشنبه 22 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 449]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن